Harc Lee: Colorless - väritön kokistölkki

Harc Lee ehdottaa designissaan että kokistölkkiä ei värjättäisi myrkyllisillä väreillä vaan sen sijaan logo kohopainettaisiin tölkin kylkeen. Tässähän on järkeä! Miksi käyttää väriä asiaan, jonka voi hoitaa värittömästi ja siten säästää sekä luontoa että kustannuksia. Kuluttajasuojaviranomainen tietysti puuttuisi heti siihen että tölkissä ei ole kierrätysmerkkiä ja tuoteselostekin puuttuu. Mutta olisiko mitään hyötyä esimerkiksi siitä, että tölkistä värjättäisiinkin vain puolet. En usko että se säästäisi luontoa, vai mitä luulette?

Joka tapauksessa yleisemminkin voisi harkita miten pakkausten valmistuksessa voisi säästää materiaalia ja värejä. Kokis on hyvä esimerkki sillä brändi on niin tunnettu että periaatteessa juomaa voisi myydä pelkästään pienellä maininnalla kyljessä että se on kokista. Toisaalta tällainen toiminta veisi työt graafikoilta ja maalaustehtaan kavereilta. Kuinka paljon luontoa kuormittaisi jonkun tietyn tuotantoketjun radikaali muuttaminen. Pitkällä tähtäimellä se voisi kuitenkin olla kannattavaa. Lisäksi lisäaineista voitaisiin tinkiä ja limsat saisivat olla tästä lähin kaikki värittömiä, ilman värilisäaineita.

Lähde: www.7760.org

Mainos: Hanki philips pölypussit netistä helposti ja edullisesti. Ilmainen toimitus! – www.findust.com

Edellinen artikkeliGrace sähköfillari on järjettömän hieno!
Seuraava artikkeliMaailman suurimmat ilmatyynyalukset

21 KOMMENTIT

 1. Hienon näköinen on. Suomessa tuohon kai sitten iskettäisiin kylkeen tarra jossa kerrotaan tuotetiedot, kuten tehdään niiden maahantuotujen elintarvikkeiden kanssa joissa suomenkielisiä tietoja ei ole.

  Kokaiini kolalle tuo punainen väri on vaan niin tärkeä osa brändiä, että tokko haluavat luopua siitä.

 2. Toisaalta jos sitä myis vaikka sellaisessa pahvisessa 24packissa, niin kuin olutta. Niin eikö tuoteselosteet voisi laittaa vaan siihen pahviin?

 3. No siinäpä olisi ideaa! Olisi ns. ”natural” versio, jossa ei väriaineita tölkissä tai edes limsassa! Ja moni muukin lisäaine voitaisiin poistaa. Ja itselläni ei se punainen varsinaisesti minulla liity kokikseen, vaan se valkoinen raita.

 4. ”No siinäpä olisi ideaa! Olisi ns. “natural” versio, jossa ei väriaineita tölkissä tai edes limsassa! Ja moni muukin lisäaine voitaisiin poistaa. Ja itselläni ei se punainen varsinaisesti minulla liity kokikseen, vaan se valkoinen raita.”

  Jos Kokiksesta poistaa lisäaineet jäljelle jää käytännössä sokeria, kofeiinia ja vettä saattas olla mielenkiintoisen makuista.

 5. Ei muuten toimi. Ensinnäkin punainen on ostotapahtumaa kiihottava väri, joka ei ole purkissa sattumalta. Mitä punaisempi, sen helpommin ihmiset impulssiostavat tuotteen. Toisekseen jengi on tottunut hakemaan sitä punaista sieltä hyllystä ja punainen erottuu.

  Teknisesti viivakoodi kyllä purkkiin saadaan maalattua mustalla. Lisäki pitää löytyä ravintoseloste ja tarvittavat päiväykset.

  Saahan näillä aina pelleillä, mutta käytännön hyöty tässäkin on kyllä nolla tietämillä. Olisi edes suunnitellut uuden muotoisen tölkin… Tuppaavat olevan hieman samantyylisiä.

 6. Ja tuotantoketjun muuttaminen ei muuten juuri kuormita. Tölkittämö tölkittää muutenkin useita tuotteita, joten jos ei jää epäkuranttia varastoa materiaaleja tai valmista tuotetta niin ei liene hätää.

  Mikäli pakkaukset muuten kiinnostavat, Lappeenrannassa asiaa voinee opiskella DI tutkinnon verran.

 7. Jos ei Cokis, niin joku muu varmasti käyttää tuon idean hyväkseen. Tyylikkään näköinen.

 8. Mielestäni ruma. En pidä ollenkaan harmaa-metalli-sävyisistä tuotteista. Harmaa-metalli väri ollut jo liian pitkään muodissa!

 9. En jois kusen väristä cokista. Semmostahan siitä tulee jos kaikki väriaineet poistaa.

  Vieraalle vielä:
  Ei cocikses oo kofeinia… -.-

 10. Täällä on muuten kumma käytäntö, jos jostain ideasta ei pidä ja sen täällä ilmaiseen niin hänen kommentit äänestetään negatiivisiksi? Jos taas ilmaisee jostain pitävänsä niin saa plus palautteen. Ei saa siis olla erimieltä asioista, se leimataan ulkopuoliseski-negaatioksi. En ole havainnut tälläistä kulttuuria, ulkomaisilla foorumeilla. Outo kansa tämä.

 11. Eipä ole tapahtumassa hirveän äkkiä, maailman johtavalla virvoitusjuomalla on sen verran vahva brändi luotuna juurikin tuon punaisen taustan ja valkoisen tekstin ympärille.

 12. Saattaspa CocaCola Co. tommosen kausituotteen ottaa tuotantoon.

  Vrt. Sininen pepsi.

  Limited edition, osta heti, huomenna saattavat olla jo loppu!

  .wic

 13. On se kyllä hienon näköinen. Joku 6/12/24 pack idea saattaisi toimiakkin noiden kanssa.

 14. Eikös miinus ja plus nappien idea olekkin juuri näyttää mitä mieltä on kommentista itse. Jos jokin kommentti saa paljon miinusta todistaa se lähinnä sen, että suurin osa lukijoista ajattelee toisin…

  Ja tässä nimen omaisessa tapauksessa se todistaa lähinnä sen, että suurin osa ihmisistä pitää harmaasta kokispullon värinä. =)

Comments are closed.