mainshot

Sähkömoottorilla varustettujen polkupyörien kehitys on viime vuosina mennyt vauhdilla eteen päin. Akkuteknologian huima kehitys yhdistettynä entistä tehokkaampiin sähkömoottoreihin on luonut fillarivalmistajille mahdollisuuksia alkaa suunnittelemaan oikeasti siistejä ja nopeita sähköfillareita.

Yksi uusimmista sähköpolkupyörämarkkinoille änkeävistä yrittäjistä on Saksasta kotoisin oleva Grace. Ainoastaan yhdellä, asiakkaan toiveiden mukaan kustomoitavalla pyörämallilla markkinoille tuloaan tekevän valmistajan fillari vastaa suoritusarvoiltaan jo oikeastaan enemmän mopoa kuin polkupyörää, samala kuitenkin säilyttäen  polkupyörän ketterät ajo-ominaisuudet.

sideshot1

Grace-sähköpolkupyörän tunnissa täyteen latautuvista akuista riittää virtaa kerrallaan noin 40 kilometrin matkaa varten. Takakeskiöön sijoitettu, 1300 Watin moottori kiihdyttää sähköpyörän aina 4o kilometrin tuntinopeuteen, joka riittää mainiosti pitämään pyörän mukana muun kaupunkiliikenteen vauhdissa.

Käsityönä valmistetun Gracen saa tilattua itselleen juuri sen värisellä rungolla kuin haluaa. Lisäksi sähköpyörän moottorin sekä rungon geometrian voi valita kolmesta eri vaihtoehdosta fillarin käyttötarkoituksen mukaan (sport, flat, ja mountain).

Hintaa käsintehdyllä Grace-polkupyörällä on alkaen 5877€ + verot. Grace sähköpyörät on tyyppihyväksytty tieliikennekelpoisiksi Saksassa, joten periaatteessa yhdessä EU-maassa hyväksytyn ajoneuvon pitäisi olla sallittu liikenteeseen myös muissa Euroopan unionin maissa. Käytännössä Suomen poliisin suhtautuminen menopeliin voi tietysti kuitenkin olla toinen.

Polkupyörän esittelyvideo ja lisää kuvia hypyn jälkeen.

Lisää tietoa pyörävalmistajan kotisivuilta osoitteessa grace.de

Edellinen artikkeliTuohisauna
Seuraava artikkeliHarc Lee: Colorless – väritön kokistölkki