Ford esittelee ilmatyyny-turvavyön lapsille

Ford on kehitellyt kaikessa hiljaisuudessa uudenlaista turvavyötä joka suojaa kolaritilanteessa paremmin matkustajan niskaa ja päätä ilmatyynyllä. Tuote on suunnattu erityisesti lapsille, joille pienempikin tälli on äärimmäisen vaarallinen. Ilmatyyny-turvavyön luvataan jakavan törmäyksen liike-energia viisi kertaa tasaisemmin koko ylävartalolle kuin perinteisen mallin. Lisäksi turvavyö on tavallista vyötä pehmeämpi käytössä ja näin saattaa myös tällä mukavuustekijällä saada ihmiset käyttämään enemmän turvavyötä ylipäänsä.

Tyyny täyttyy törmäyksen sattuessa 40 millisekunnissa. Tämä on noin 60 cm:n ajomatka perusnopeudella kuljettaessa. Kohta onkin sitten auto täynnä yhtä ilmatyynyä! Nytkin jo tuntuu hieman kummalliselta välillä huristaa autolla ja katsella ilmatyynyviritelmiä. Onneksi ei ole tullut kolaroitua, sillä siinä saattaisi mennä ainakin allekirjoittaneelta silmälasit rikki useasta kulmasta. Mutta kaipa näistä todella on apua eikä kyseessä ole vain markkinointikeino.

Lähde: jalopnik.com

Edellinen artikkeliPotentiaalisia patentteja osa 6
Seuraava artikkeliBugatti Veyron juuttui vesiesteeseen Galvestonissa

13 KOMMENTIT

 1. Joo-oh… Ehkä tuo sitten on mukava. Mutta miten se on oikein kytketty tuohon penkkiin (tai ylipäätänsä minnekään) niin että se täyttyy ilmalla nopeasti? Mitä kun lapsi kasvaa isoksi ja tuollaista ei enää tarvitakaan, miten se saadaan irrotettua?

 2. ”Nytkin jo tuntuu hieman kummalliselta välillä huristaa autolla ja katsella ilmatyynyviritelmiä.”
  Wat, miten sä niitä viritelmiä oikein näet? En ymmarra.

 3. Ja sitten ku se pureskelee tota ja tulee kolari.. tai muuten pitää sitä jotenki huonossa paikassa niin tuo on varsin tappava.

 4. Miksi ihmeessä sitä pitäis pureskella..? Ja se ilma ei millään kerkiäis niistä pienistä puremarei’istä ulos. Näissä turvatyynyissähän on normaalisti n. 5cm halkaisijalta oleva avonainen aukko kylessä josta ilma pääsee purkautumaan ulos sen jälkeen kun se on tehtävänsä tehnyt. Muutenhan sinne turvatyynyn alle tukehtuis.

 5. Kurukompura, et ymmärtänyt. Kuvittele, että tuo no lapsella suussa kolarin sattuessa. Saattaa leuka lentää lanttiaan.

 6. Huoh, lentää se leuka jonnekin joka tapauksessa jos on turvavyö suussa kolarin sattuessa. Samalla voisi kauhistella että mitä jos kuskilla on ratti suussa kolarin sattuessa… Opetetaan ne ipanat olemaan pureksimatta sitä vyötä. Hyvä keksintö ja kelpo lisä autojen turvajärjestelmiin!

 7. Eikös tämä ollut kuitenkin ihan yleisesti että vanhemmatkin käyttäisi? ”jos vaikka mukavuus auttisi saamaan enemmän porukkaa käyttää vyötä” ne sano….mut eikai tossa nyt mitään ihmeellistä vikaakaan…ja luulen että toi on testattu sillee että tiedetään että se ei irrota leukaa.

 8. Ei riitä olla huolissaan pelkästään silmälaseistaan. Tutuntutultani meni kuulo toisesta korvasta pysyvästi kun sivu-airbag läjähti hänen päätään vasten. Varmaan pelasti hänet pahemmilta kallovammoilta mutta eivät airbagitkaan tosiaan täysin vaarattomia ole.

 9. Epäilen aika kovasti tuota niskan aluetta… Kun ajaa kolarin nii toihan tyyny paiskaa niskan sivulle.

 10. ”Tyyny täyttyy törmäyksen sattuessa 40 millisekunnissa. Tämä on noin 60 cm:n ajomatka perusnopeudella kuljettaessa.”

  Perusnopeudella tarkoittaa siis tässä reilua viittäkymppiä, isommalla vauhdilla kasvaa selkeästi tuo matka.

  Eipä silti että sillä suurta merkitystä.

Kommenttien lisääminen on estetty.