tdr2009-yamamoto01
Japanilaisen suunnittelijan Yuki Yamamoton Spica-kaiuttimessa yhdistyvät ääni, vesi ja valo. Spica-nimi tulee Neitsyeen tähtikuvion kirkkaimmasta tähdestä.

Spica on avoin putki, jonka pohjalla on kaiutinelementti, vettä sekä LED-valoja. Vesi reagoi soitettavan musiikin rytmiin visuaalisesti oskilloskoopin tavoin. Kattoon heijastavat LED:t luovat Yamamoton mukaan vaikutelman tähtitaivaasta. Valitettavasti japanin kieleni on sen verran ruosteessa, etten saa tarkempia tietoja laitteen mistään ominaisuuksista. On se ainakin erikoinen, jos ei muuta.

Videoita ja lisää kuvia hypyn jälkeen.

Huonolaatuinen video:
[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/_5ZcAUlsudg” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Parempilaatuisessa videossa kuuluu, ilmeisesti kappaleeseen kuuluvaa ja ainakin minua rasittavaa, veden pulputusta taustalla:
[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/GA0XCm3wisU” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Spica on esillä Tokyo Design Week 09:ssä Designtide-osastolla.

Lähteet: Moonlinx & Design Boom

Edellinen artikkeliÄlykäs kahvimuki pitää juoman kylmänä tai kuumana
Seuraava artikkeliXtend & Climb – teleskooppitikkaat

7 KOMMENTIT

 1. Jotenkin tuntuu että veden ääni on lisätty tuohon videoon tai sitten on ollut mukana kappaleessa. Ei noin hyvin veden ääni voi tulla? Veden äänellä videossa korostetaan että siellä on vettä joka on tuotteen IT juttu.

 2. Olen Cmonin kanssa samaa mieltä, veden ääni kuuluu liian selkeästi ja ei tuntuisi olevan äänensä puolesta mitään yhteyttä tuohon veden liikkeeseen videolla. Mutta hienon näkönen värkki on kyllä 🙂 Designia vaikka onkin, toivottavasti ei hinta ole paha jos tulee markkinoille.

 3. Jos herrat ei lukenu, niin tekstissäkin sanotaan että pulputus ilmeisesti kuuluu itse kappaleeseen.
  Niin että pisteet teillekkin tarkkuudesta.

  Muuten, tietääkö joku, että voisiko tuollaista valmistaa itse? Kokoonpano ei kuulosta vaikealta, joten jos joku tietää, kertoo.

 4. Tuollaisenaan jää aika köyhän näköiseksi. Jokainen led saisi olla rgb ja erikseen ohjattavissa. Jotain muutakin tuo kaipaisi… laserit kenties. =/

 5. varmaan voi tehdä itse…tässä kun hätäisesti mietin niin jos on joku kaijutin niin pistät kaiuttimen törröttää kattoa päin laitat jotain ohutta vedenpitävää esim elmunkelmu siihen ja putki päälle jollain teipillä tai miten ikinä haluat sitten vesi siihen ja elmunkelmu on niin ohutta että bassot rymisee läpi…varsinki jos on tehokas kajari ja bassot täysillä….varmaan kuitenki pitää tehä ilmareiät mistä ääni pääsee puhtaana tulemaan ulos ilman että veden kautta….ainii ne ledit..no ne voit tunkee sinne jotenki miten ite haluat….
  oma mielipiteeni tästä on kyllä valitettavasti se että en pidä hirveen hyödyllisenä ja äänentoisto ei ole parasta laatua….ainoa syy miksi ostaisin tämän siksi jos haluisin ns. mordenia kamaa taloon ja ällistettyä kaverit ai et tollasiiki on olemassa.

 6. alemman videon vedensolina äänet kuuluvat kyseiseen kappaleeseen joka on corneliuksen Drop.

 7. Vedenalaiset kaiuttimet ovat muuten kivoja, ääneen suuntaa kun ei hahmota veden alla.

Kommenttien lisääminen on estetty.