091029-video-game-emg-02

Kun kaikkialla hehkutetaan multitouch-systeemejä ja motion controllia, kehittävät Microsoft sekä Washingtonin ja Toronton yliopistot jo astetta pidemmälle menevää teknologiaa: liikkeet luetaan suoraan lihaksista.

Teknologia perustuu elektroneuromyografia (ENMG) sensoreihin, jotka pystyvät tunnistamaan lihastoiminnan ihon pinnalta. Sensoreiden avulla tutkijat ovat koonneet liikekirjaston, jolla pystyvät ohjelmoimaan eri liikkeille haluamiaan toimintoja. Käytännössä siis mitä tahansa ohjelmistoja, pelejä ja laitteita voisi ohjata pienillä liikkeillä.

Oheisella videolla esitellään teknologiaa hyvin selkeästi.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/6_7BzUED39A” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Pienenä ja langattomana tuon laitteen käyttömahdollisuudet ovat uskomattomat. Toivotaan, että laite näkee joskus päivänvalon kuluttajamarkkinoilla.

Lähde.

Edellinen artikkeliThis goes to eleven!
Seuraava artikkeliPotentiaalisia patentteja osa 3