sumthrills1

Kukapa ei olisi Theme Parkia tai Rollercoaster Tycooneja pelatessaan haaveillut kierroksesta tai parista omalla luomuksellaan. Nyt voit suunnitella oman vuoristoratasi Disney World -huvipuistossa Floridan Orlandossa ja pääset vielä huristelemaan läpi jokaisesta kurvista ja mäestä: tervetuloa Sum of all Thrillsiin.

Ajatus on sinällään yksinkertainen: suunnitellaan rata koneella ja sitten siirrytään simulaattoriin, joka luo todentuntuisen illuusion ajosta. Radan suunnittelu ei kuitenkaan jää vain ”mutka tuohon ja lasku tuohon” -tasolle vaan kyydistä pääsee säätämään niin vauhtia kuin kallistuskulmia unohtamatta erilaisia kierteitä. Jopa vuoristoradan vaunut pääsee suunnittelemaan itse. Itse simulaattori on hytti valtavan robottikäden päässä, joka simuloi tarkasti vauhdin, kaarteet, pudotukset ja nousut.

Sum of all Thrillsin suunnittelun projektijohtaja Eric Goodman sanoo robottikäden pääsevän ”aika pirun lähelle” aitoa vuoristorata-ajelua.

Laitteen takana on Disneyn lisäksi puolustustekniikkaan erikoistunut Raytheon, jonka mukaan ajelujen suunnittelulla on myös opettavainen puolensa. Interaktiivisella suunnittelulla on tarkoitus kannustaa nuoria matematiikan ja tieteen pariin, konkretisoimalla mitä hyötyä matematiikasta on. Eli toisin sanoen omasta vuoristoradastaan ei voi rakentaa fysiikan lakeja rikkovaa borderline-kokemusta.

Lähteet: CNN &  Tietokone.fi

Raytheonin sivuilta pääsee testiajolle valmiille virtuaalivuoristoradalle. Ensin tosin pitää  selvittää muutama matemaattinen ongelma. En tosin päässyt selville onko kyseinen ajo grafiikoiltaan vastaava Disney Worldiin verrattuna. Nuhapumppulaajakaistani ei kuitenkaan riittänyt pyörittämään ajelua sulavasti ensimmäisen kerralla, eikä immersio oikein toiminut seuraavallakaan. Meno voi olla kuitenkin ihan toista robottikäden vatkaamana.

Edellinen artikkeliSenseCam eli ViconRevue kuvaa elämäsi
Seuraava artikkeliJoku lukee sinunkin mailisi, jouluna…