Toivottavasti tämä herättää Hilavitkuttimen lukijoissa keskustelua:

Ruotsin eduskuntaa vastaava elin, valtiopäivät hyväksyi keskiviikkona 14.10.2009 ns. FRA 2 lain äänin 159-152. Kyseinen laki sallii ruotsin puolustusvoimien tiedustelupalvelun valvoa kaikkea liikennettä joka kulkee maan kansainvälisten tietoliikenteen solmupisteiden kautta 1.12.2009 alkaen. fra

Käytännössä tämä merkitsee sitä, että kaikki Ruotsin rajat ylittävä dataliikenne on FRA:n valvottavissa viestien sisältöä myöten. Tähän sisältyy valtaosa Suomen ulkomaille suuntautuvasta nettiliikenteestä, sillä tärkeimmät runkoyhteydet Suomesta muuhun maailmaan kulkevat Ruotsin kautta. Kryptattu liikenne nyt tosin on asia erikseen, mutta kyllä tuolta rakkaasta länsinaapuristamme löytyy aivan tarpeeksi kapasiteettiä salausten avaamiseen jos he sille tuulelle eksyvät.

Lain puittessa FRA:lle sallitaan tiedon kerääminen ja luovuttaminen ulkomaisille tiedustelupalveluille osana tiedustelutiedonvaihtoa sekä FRA:lla on myös lupa ruotsin yksityisyydensuojalakiin jätetyn poikkeuksen takia kerätä tietokantoihinsa tietoa ihmisten – mukaanlukien suomalaisten joiden nettiliikenne kulkee ruotsin läpi – etnisestä taustasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, terveydentilasta, poliittisista ja uskonnollisista mielipiteistä sekä ammattiyhdistysaktiviteeteista.

Heräsikö mielipiteitä?

Lisää, asiasta ensimmäisenä uutisoineen Piraattiliiton nettisivuilla

Edellinen artikkeliTee-se-itse-vuoristorata
Seuraava artikkeliForza Motorsport 3 -kilpailu