Gyrowheel korvaa apupyörät

Pyöräilyn opettelusta on tulossa helpompaa lapsille. Gyrowheel toimii hyrrävoiman avulla siten, että pyörän vanteen sisällä rullaa vauhtipyörä, joka pitää renkaan pystyssä lähes itsestään. Tämän virtuaali-tasapainon ylläpidon voimakkuudella on kolme eri tasoa ja oppiessa tasoa voipi sitten laittaa pienemmälle. Näin on helppo edetä pyöräily-treeneissä askel kerrallaan. Ja pyöräilytaitohan on nykyään lähes perusjuttuja, joita lapsena opetellaan.

Laite toimii kolme tuntia yhdelle latauksella ja sopii mihin tahansa perus 12-tuuman haarukkaan. Myös 16-tuumainen version on tulossa markkinoille myöhemmin. Pyörässä oleva valo ilmaisee kun akku on loppumassa. Paikallaan pyörä tietysti hiljalleen kaatuu, mutta siinä ajassa lapsi on jo löytänyt tasapainon takaisin tilanteeseen. Hyvästi apupyörille siis. Itse muistan kuinka ne alkoivat jo aika nopeasti muutenkin hermostuttaa, kun mutkissa ei voinut kallistaa fillaria. Siis pienenä. Sittemmin olen pärjännyt ilman apupyöriä ja kaatumisetkin ovat olleet melko harvassa.

Laitteen hinnaksi arvioidaan alle 100 dollaria ja nämä varmaan lähtevät melko hyvin kiertoon käytettyinä. Etenkin jos ovat kestäviä.

Video on hyvä:

Meille vinkkasi laitteesta kaksi lähdettä: Joonas ja lumiukk0. Kiitoksia erittäin paljon tästä mielenkiintoisesta linkistä!

Lähde: www.thegyrobike.com

Edellinen artikkeliIloisia pillereitä karkkikaupasta
Seuraava artikkeliMustekalan näköinen suihku suihkuttaa sieltä mistä käyttäjä haluaa

13 KOMMENTIT

 1. Aika näppärää, apupyörät ovat aina olleet vähän huono vaihtoehto, tavallaan ne opettavat vain polkemista, eivät oikeasti tasapainoa. Lisäksi niiden pois ottaminen on iso kynnys. Tämän luulisi opettavan juuri sitä oikeaa asiaa, eli tasapainoa.

 2. Odotamme innolla aikuisten versiota niille jotka telovat itsensä baari-illan jälkeen pyöräillessään kotiin 😀

 3. Piankos tuollaisen saa viritettyä ettei se sisällä oleva hyrrä pyörikkään vapaasti, jolloin se antaa lisävauhtia siitähän sitten seuraa tilanteita joissa piltti huristelee kolmeakymppiä pitkin katuja.

 4. Eikös tankojuoppous ole ihan rangaistava rikos? Vai onko tankojuoppojen sakot vain jotain legendaa?

 5. Hyvästi apupyörät, tervetuloa latausrumba!
  Noh, eipäs ajetakaan tänään pyörällä kun unohdin ladata renkaat…

 6. ”Eikös tankojuoppous ole ihan rangaistava rikos? Vai onko tankojuoppojen sakot vain jotain legendaa?”

  Sakot voi rapsahtaa tai vankeutta enintään kolmeksi kuukaudeksi. Pelkästä juovuksissa pyöräilystä ei taida koitua vielä yhtikäs mitään, vaan pitää tuottaa konkreettista vaaraa eli esim. törmäys jalankulkijaan.

 7. Sehän riittää, että poliisi pitää sinua vaaraksi liikenteelle, jolloin saa sakkoa.

 8. Rikoslaki 23 Luku 9 §
  Liikennejuopumus moottorittomalla ajoneuvolla

  ”Joka tienkäyttäjänä kuljettaa moottoritonta ajoneuvoa «alkoholin» tai muun huumaavan aineen «vaikutuksen» «alaisena» ja siten aiheuttaa vaaraa toisen turvallisuudelle, on tuomittava liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi.”

  Elikkästä moottorittomalla vaara pitää aiheuttaa niinkuin Ramikin totesi – toisin ku moottoroiduilla jolloin vaaran aiheutuminen vain oletetaan.

 9. “Joka tienkäyttäjänä kuljettaa … alkoholin … vaikutuksen alaisena ja siten aiheuttaa vaaraa …”

  => jo pelkkä kännissä tms. ajaminen aiheuttaa vaaraa eli on rangaistava teko!

 10. Eikös täällä (vai olisiko ollut http://www.teknolelu.com) ollut juttu ihan ”aikuisten pyörästä” jossa etuvanteen sisäpuolelle oli asennettu gyroskooppi?
  Ja eikö tuollekkin voisi tehdä pyörän joka lataisi tuon gyroskoopin vaikka etu ja/tai takavanteisiin asennetusta dynamosta? Johdot voisivat mennä etuhaarukasta vanteeseen tai sitten latauksen ajaksi pitäisi pysähtyä.

 11. ”=> jo pelkkä kännissä tms. ajaminen aiheuttaa vaaraa eli on rangaistava teko!”

  Juurikin näin! Ei siis odotella, että: ”noniin, tuolla se juoppo (juopunut) nyt menee…hyvin menee, hyvin menee…noniin törmäsi lapseen. Mennäänpäs Reinikainen kirjoittamaan sakot”.

 12. whoah, kun tästä tekisi ehkä vähän suuremman renkaan ja itselleen yksipyöräisen!!

Comments are closed.