Usein, törmätessään tuntemattomaan sanaan, esineeseen tai nimeen, etsitään tietoa kyseiselle asialle joko netistä tai tietosanakirjasta. Mainetta niin hyvässä sekä pahassa niittänyt Wikipedia tarjoaa monille vastauksia arjen kummallisuuksiin. Luotettavuus tietty on mitä on, mutta nopeus ainakin on kiitettävä.

Mikäli tulee kaukana tietokoneesta tarve tutkiskella tätä tiedonlähdettä ilman kalliita datasiirtomaksuja, on WikiReader loistava esine taskun tai laukun pohjalle. Laitteesta löytyy kaksi pikapainiketta sekä hakunäppäin. Kirjoittaminen taas luonnistuu kosketusnäytöllä. Näyttö on mustavalkoinen, mutta se ei varsinaisesti artikkelien lueskelua haitanne. Kuvia ei valitettavasti ruudulla nähdä.

Koska laite ei Internet-yhteyksiä käytä, löytyy tietojen päivittämiselle kaksi metodia. Toisessa tapauksessa voi tilata kotiinsa 29$ (~20e) maksavan microSD-kortin, jolta uusimmat tiedot löytyvät. Kyseiseen hintaan sisältyy 2 päivitystä yhden vuoden ajan. Toinen keino on ladata laitteen valmistajan nettisivulta samat päivitykset ilmaiseksi yli 4 GB:n tiedostona ja sitten siirtää ne omalle microSD-kortille, joka taas sujahtaa laitteeseen. Kapine itsessään kahmaisee lompakosta 99$, joka vastaa nykykurssilla n.70 euroa. Viimeisenä kuluna löytyy AAA-patterien hinta, joita tämä taskusanakirja syö kaksin kappalein.

Lähde

Edellinen artikkeliViiksikyniä
Seuraava artikkeliTestissä Dingoo A-320

13 KOMMENTIT

 1. Must have! Miettikäähän miten paljon viksuuntuis jos ois tuommonen aina mukana. Himona tulee mietittyy kaikkee mitä pitäs käyvä wikittämässä/googlettamassa aina kuhan kotiin tulee muttei sitten 5 min päästä enää muista

 2. No enpä tiedä olisiko niin tarpeellinen. Itellä ainakin kun käy kännykällä kattomassa Wikipediasta jos joku askarruttaa mieltä. Ja tuon laitteen hinnalla voi sitä hommaa jatkaa useammankin vuoden.

 3. Tuon hinnalla saa kiinteän netin kännykkään noin vuodeksi. Aika hyödytön laite siis, kännykkä kulkee sitäpaitsi aina mukana, tuolle taas ei oikein löydy taskua (ellei omista käsilaukkua).

  Laite on 3-4 vuotta myöhässä; muutama vuosi takaperin niin olisi varmasti ollut kysyntää.

 4. kännykkä kieltämättä on varmaan vähän kätevämpi tähänkin tarkoitukseen

 5. Laitteessa pyörii käsittääkseni Linux pohjalla ja tuohon hintaan tätä kyllä varmasti saa myytyä laitehakkereille. Tuohon on myös periaatteessa mahdollista heittää mitä tahansa MediaWiki-systeemin sisältöä ja työkalujakin on luvassa.

 6. Don’t panic… Mutta kyllä tällä olisi varmasti käyttöä. Jotkut kun eivät taas viitsi maksaa siitä dataamisesta kännykällä, ja itse ainakin käytän sellaista kännykkämallia millä nettisivujen tutkailu ei aina onnistu. Joten tällainen olisi ihan jees. Aina välillä huomaa aukkoja perussivistyksessäkin.

 7. Yhdyn edelliseen. Pelkkä softa tulisi tarpeeseen. Itse artikkelin laitteessa on hiukan ysäri hifistelyn makua.

 8. Sitä softaa kutsutaan nettiselaimeksi, ja sellainen löytyy jo melkein jokaisesta nykyaikaisesta puhelimesta. Paremmissa puhelimissa se on jopa hyvä käyttää. Datapaketit nyt ei paljoa maksa kuussa, ja voi sitten bonuksena selailla muutakin.

 9. GW,

  Joo ja ei. Nettiselain on nettiselain. Ja kuten sanoit ”paremmissa puhelimissa se on jopa hyvä käyttää”. Eli läheskään kaikissa ei ole. Helpompi olisi tehdä wikiselain joka pystyisi renderöimään wikisivut kännyköille optimoituna.

 10. yhdyn jälleen Eskomatinjormaan (meneekö jo homostelun puolelle?). Esimerkiksi symbianille tehty youtube softa on ääri hyvä youtuben katseluun ja sitä käytän, vaikka puhelimessani joitain käyttökelpoisia selaimiakin löytyy.

 11. Kuten jo moni muukin kommentoija on todennut, niin älypuhelimet korvaavat tällaisen laitteen hyvin. Ei ole siis enää markkinoita vaikka idea onkin hyvä.

Kommenttien lisääminen on estetty.