Usein, törmätessään tuntemattomaan sanaan, esineeseen tai nimeen, etsitään tietoa kyseiselle asialle joko netistä tai tietosanakirjasta. Mainetta niin hyvässä sekä pahassa niittänyt Wikipedia tarjoaa monille vastauksia arjen kummallisuuksiin. Luotettavuus tietty on mitä on, mutta nopeus ainakin on kiitettävä.

Mikäli tulee kaukana tietokoneesta tarve tutkiskella tätä tiedonlähdettä ilman kalliita datasiirtomaksuja, on WikiReader loistava esine taskun tai laukun pohjalle. Laitteesta löytyy kaksi pikapainiketta sekä hakunäppäin. Kirjoittaminen taas luonnistuu kosketusnäytöllä. Näyttö on mustavalkoinen, mutta se ei varsinaisesti artikkelien lueskelua haitanne. Kuvia ei valitettavasti ruudulla nähdä.

Koska laite ei Internet-yhteyksiä käytä, löytyy tietojen päivittämiselle kaksi metodia. Toisessa tapauksessa voi tilata kotiinsa 29$ (~20e) maksavan microSD-kortin, jolta uusimmat tiedot löytyvät. Kyseiseen hintaan sisältyy 2 päivitystä yhden vuoden ajan. Toinen keino on ladata laitteen valmistajan nettisivulta samat päivitykset ilmaiseksi yli 4 GB:n tiedostona ja sitten siirtää ne omalle microSD-kortille, joka taas sujahtaa laitteeseen. Kapine itsessään kahmaisee lompakosta 99$, joka vastaa nykykurssilla n.70 euroa. Viimeisenä kuluna löytyy AAA-patterien hinta, joita tämä taskusanakirja syö kaksin kappalein.

Lähde

Edellinen artikkeliViiksikyniä
Seuraava artikkeliTestissä Dingoo A-320