Halpoja pelikonsoleita tuntuu ilmestyvän etenkin Kiinan markkinoille tuon tuostakin. Dingoo A-320 on kuitenkin saavuttanut jo kohtuullisen suosion myös Euroopassa ja USA:ssa ja juuri tästä syystä päätin ottaa kyseisen käsikonsolin testiin nyt vaikka laite onkin ollut myynnissä jo tovin (eli ehkä noin vajaan vuoden).

Laite on tarkoitettu edulliseksi pelikoneeksi eikä niinkään kilpaile Nintendo DS:n tai PSP:n kaltaisten laitteiden kanssa. Olin yllättynyt kun sain laitteen käsiini… siis positiivisessa mielessä. Laite on kevyt ja istuu todella hyvin käteen. Se on muutoinkin jämäkän ja yllättävän laadukkaan tuntuinen. Ulkoisesti kaikki tuntuu olevan kunnossa.

dingoo

Sisältö, kuten monessa muussakin asiassa, on ulkokuorta tärkeämpi asia. No onnistuipa sekin yllättämään. Laite osaa toistaa melkoisen määrän mediaformaatteja ja sisältää useita emulaattoreita vanhojen konsoloiden pelien pyörittämiseen. Laitteessa on käsittääkseni kohtuullisen tehokas (media)prosessori. Näyttö on miellyttävä ja täysin riittävä käyttötarkoitukseen (pelaaminen ja videoiden katsominen).

Ominaisuuksia testasin laitteen mukana tulevalla 7 Days Salvation -pelillä, Gameboy Advanced -emulaattorilla (testipelinä ilmainen Broken Circle) ja muutamalla videolla. 7-days salvation on kohtuullisen näyttävä kolmiulotteinen seikkalupeli joka pyörii kivasti laitteella. Emulaattoripuolella testaamani GBA toimi myös täysin moitteetta. Videoiden kanssa oli pientä säätöä, mutta sain ainakin flash-animaatiot ja FLV-tiedostot pyörimään laitteella. Varsinaisessa videotoistossa ei esiintynyt ongelmia.

Laitteelle on portattu myös epävirallinen linux-julkaisu Dingux, jonka saa natiivikäyttöjärjestelmän korvikkeeksi (tai rinnalle?) halutessaan. Lisäksi laitteelle on tehty ja portattu jo kasoittaain pelejä. Dinguxista ja Dingoon peleistä lisätietoa dingoo-scene.blogspot.com:sta. Hintaa laitteella on noi 60€ posteineen ja sen voi tilata esim. täältä.

Speksit

Näyttö: resoluutio 320×240, 16milj. väriä

Tuetut videoformaatit: ainakin RMVB, RM, AVI, WMV, FLV, MPEG, DAT, MP4, ASF

Tuetut audioformaatit: MP3,WMA APE, FLAC (pitäisipä onnistua myöskin lyriikoiden synkkaus)

Tuetut peliformaatit: 3D (laitteen oma), CPS2, CPS1, GBA, MVS, NEOGEO, NES, SFC, SMD

Muut ominaisuudet: 4Gt muistia (laajennettavissa Mini SD -kortilla), FM-radio, kuulokeliitäntä, TV-ulostulo, USB-liitin (tiedostojen siirto ja laitteen lataus), E-book reader

Tarkemmat speksit täältä.
Epävirallinen, mutta englanninkielinen, sivusto täällä.

Edellinen artikkeliWikiReader – sanakirjaa taskuun
Seuraava artikkeliTunteet kuppiin

20 KOMMENTIT

 1. Kiva kun löytyy vihdoinkin halpa tommonen.

  PS. ”englannin kielinen” –> englanninkielinen

 2. Älkää nyt valittako, ihan hyvähän tämä on. Olenkin odottanut juuri tuollaista laitetta, jolla voisi pelata omia emulaattoreilla pelejä, ja hintakaan ei ole paha.

  Lisätietoa firmiksen päivittämisestä / customi firmiksestä olisi kiva saada, että miten päivitys onnistuu, ja mitä siitä hyötyy. Emulaattoreita ilmeisesti voi lisätä myös ilman firmiksen päivitystä.

 3. Eipä kannata ainakaan toistaiseksi tilata DealExtremeltä mitään. Verkkokaupalla pahoja ongelmia toimitusten kanssa. Itsellänikin tilaus jumissa neljättä viikkoa.
  Foorumilla lisää asiaa: http://www.dealextreme.com/forums/Forums.dx
  Muuten kyllä mielenkiintoisen oloinen laite hintaansa nähden.

 4. Ja prkl. Just toissapäivänä pistin tilauksen menemään -.- . Nohh jos se ei sieltä pia lähde ni pitänee varmaan peruuttaa tilaus ja tilata muualta.

 5. Tilatkaa joku mulle tommonen tuolta. Itse en osaa paypalille rahaa siirtää. Joten maksan 60e konsolista sen 80e. Ostan varmasti sen, enkä peruuta kauppoja.

 6. Saisikohan mistään EU-alueelta tilattua? Ei kiinnostaisi tullin kanssa asioida.

 7. DealExtremen tilauksista sen verran että sieltä tilaaminen kestää aina sen 1-4 viikkoa. Se tuossa kaupassa on hyvä ettei niillä ole postimaksuja. Itse olen tilannut useamman kerran tuolta tavaraa. Odottamaan joutunut mutta kohtalaisen tyytyväinen olen ollut tuotteisiin. Monet tuotteet tuolla on sitten laadullisesti vähän heikompia mutta toimivia. Onhan ne tuotteetkin aika halpoja siellä.

 8. Omistan kyseisen laitteen ja täytyy sanoa että erittäin kovassa käytössä on!

  Ostin lähinnä emuloinnin ja homebrew-scenen takia mikä on tällä hetkellä kasvamassa hyvää vauhtia A320:lle. GBA ja NES toimii moitteetta, mutta esim. SNES on yleensä vähän hitaampi. Asia tosin korjaantuu ostamalla muistikortin ja asentamalla Dinguxin siihen. Tarkennuksena juttuun, että Dingux asennetaan Dingoon oman firmwaren rinnalle ja sen saa bootattua koneen käynnistämällä ja näppäinyhdistelmää painamalla.

  Dinguxille onkin sitten jo iso määrä Linuxilta portattuja emulaattoreita ja pelejä, mm. Duke Nukem 3D ja Doom. Myöskin näin videon jossa Dinguxin snes emulaattori pyörittää vaivatta Exhaust Heattiä, mikä käyttää mode7 meininkiä (snesin 3D efekti).

  Tilasin Chinavasion.comista, josta se makso 64 euroa postikuluineen. Tullin kanssa ei ollut mitään ongelmia, paketti tuli suoraan lähimpään postiin. Kiinasta tilatessa vaan on tietysti vähän huonompi mahdollisuus jos haluaa palauttaa tai laite menee rikki. Ja toimitusaika oli n. 1,5 viikkoa.

  Videon toistoa en oo vielä hirveesti käyttäny, mutta tähän mennessä videot on toiminu mainiosti. Musiikkia oon kuunnellu laitteella ja se toimii moitteetta.

  Suosittelen lämpimästi kaikille joilla on tylsät työ/koulumatkat!

 9. Miten toi tulli jutun selvittäminen toimii? Ja jos sen tilaa englanista niin tulliahan ei tuu?

 10. Jos tilaat EU-alueen ulkopuolelta yli 44€ maksavan esineen, joutuu siitä maksamaan ALVin (22%) sekä mahdollisesti muita veroja. Myös postikulut lasketaan tuohon tuotteen hintaan.

  Kuitenkin yleensä ainakin Dealextremestä tilattuna on tullut suuremmatkin tilaukset suoraan postiin, ilman mitään tulliselvityksiä.

 11. Dealin paketit tulevat suoraan postilaatikkoon. Kerran on ollut paketissa sellainen teippi missä luki ’tullin avaama’ Paketissa oli yli 120$ edestä tavaraa, mutta mitään maksuja ei tullut, ja paketti tuli kotiin asti. Tilannut olen parin vuoden sisällä 8 eri pakettia.

 12. DX:sta toistakymmentä tilausta tehneenä voin suositella lämpimästi kyseistä kauppaa. Tilaukset tulevat yleensä 5-8 päivässä tilauksesta, mutta joskus saattaa mennä pidempään. Dingoosta on kokemuksia ja toiminut hyvin siihen asti, kunnes erehdyin laittamaan taskuun lenkin ajaksi musiikkia kuunnellakseni. Kotona sitten huomasin että näyttö oli haljennut, joten en suosittele laitteen pitämistä taskussa. Tällä hetkellä kyseinen laite on DX:llä korjauksessa, tarjoutuivat korjaamaan laitteen ilmaiseksi 😀

 13. Onkohan kellään laittaa suomenkieliset ohjeet dingux asentamiseen, ja mistä kyseisen tiedoston voi ladata. Kiitos

Comments are closed.