Robovie-PC on robotti vaativalle robottiharrastajalle 1

Vstone ja ATR ovat julkistaneet uuden melko pramean lelun. Robovie-PC perustuu VisiON 4G -nimellä tunnettuun RoboCup-futisliigan robottiin. Laitteessa on sisällä pc (Intelin Atom Z530 1.6 GHz) ja se suorittaa kaikennäköistä pikkupuuhaa sekä toimii ohjelmoitavana alustana, joka voidaan laittaa suorittamaan 39 cm korkealle robotille sopivia puuhia. Silmänä toimii 1,3 megapikselin kamera ja liitännät ovat vga ja usb. Yhteensopivuus Windows XP:n kanssa.

2,2 kg painava robotti saa voimansa 7.2 voltin NiMH-akusta. Kiihtyvyysanturit ja gyroskoopit auttavat pitämään vekkulin pystyasennossa ja liikkeessä. Ulkokuori on valmistettu polyuretaanista, joka suojaa hyvin sisälmykset. Hintaa vekottimella on 3080 euroa, joten se on yksi markkinoiden kalleimmista. Toisaalta se tarjoaa harrastelijoille ominaisuuksia, jotka ovat aiemmin olleet tarjolla ainoastaan ammattilaisten roboteissa. Valittavana on myös erilaisia modifikaatioita esimerkiksi väreissä ja raajoissa.

Kuten toinen lähteemme asian esittää: ”Viimein robotti, joka voi hakea minulle oluen.”

Robovie-PC on robotti vaativalle robottiharrastajalle 2

Lähde: www.plasticpals.com (via dvice.com)

Edellinen artikkeliNoise Bag -reput tuovat ääntä yhteisöön
Seuraava artikkeli10 maailmaa muuttanutta vahinkoa

9 KOMMENTIT

 1. Pitää ostaa! En osta kuitenkaa :p. No kuitenkin varsin hieno vehje sanon minä. Itse ainenkin ottaisin mielelläni, joskin ohjelmointi voisi olla ongelma numero kaksi hinnan jälkeen. Pelkät jokapojan ohjelmointitaidot tuskin riittävät? Suommennettuna: Riittääkö että on harrastanut ohjelmointia n. 4-5 vuotta?

 2. Milloinkohan noita alkaa näkemään assemblyn ylikellotus kisoissa? Tai piankos joku ostaa tuollaisen mutta päättää että huono prosessori, vaihdanpa uuteen. Kohta on youtube täynnä videoit tämän modauksista, saas nähdä millaisia ihmeitä tällä tehdään…

 3. >Windows XP-yhteensopiva

  ei edes Vista-yhteensopivaa voitu tehdä kun kohta on jo Windows seiskakin markkinoilla -.-

 4. ”kun kohta on jo Windows seiskakin markkinoilla -.-”

  Itselläni oikeastaan on jo aivan virallinen versio windows 7:sta koneella (ei mikään rc). Ja vieläpä laillinen!

 5. Itse asiassa tuolla lähteessä mainitaan, että on tulossa Windows 7 -versio. Skippasivat siis Vistan yli. Niin kuin vissiin kaikki fiksut. Toisin kuin minä…

 6. Eiköhän kohtuullisella ohjelmointi taidolla pääse hyvin liikkeelle. Voisi kuvitella että paketti toimitetaan muutamalla esimerkki ohjelmalla jotka kävelyttävät robottia ja esim heiluttavat kättä. Luulisi että esimerkki skriptejä saa jotakuinkin kaikkiin mukana toimitettaviin toimilaitteisiin ja antureihin. (en ehdi nyt itse kurkkaamaan nettisivuilta) Varsinaisen järkevän logiikan tekeminen robotille ei mielestäni vaadi valtavaa ohjelmointi taustaa vaan tietynlaista kykyä ajatella loogisesti ja suurta luovuutta.jonkun syntaksin ym pystyy yleensä opettelemaan kohtuu helposti.

 7. Servot nopeammiksi, liikkeentunnistukseen tehokkaampi algoritmi, kamera isommalla kennolla ja kokoa vähän lisää, niin á vot! Ostaisin!

Comments are closed.