Oletko koskaan miettinyt miten meillä menisi, jos esimerkiksi Henri Becquerel ei olisikaan vahingossa löytänyt radioaktiivisuutta? Tai jos John Pemberton ei olisikaan tehnyt päänsärkylääkettä, eli Coca-Colaa? Monet keksinnöt ovatkin syntyneet vahingossa ja Discoveryn sivuilta löytyy heidän mielestään 10 tärkeintä sattuman kautta tehtyä keksintöä.
Näiden 10 keksinnön lisäksi listalla on paljon muutakin tietoa, mm. sipsien syntymätarina.

Edellinen artikkeliRobovie-PC on robotti vaativalle robottiharrastajalle
Seuraava artikkeliReview of MilSub-5517 – arvostelu

8 KOMMENTIT

  1. Olisi nämä kyllä voinut lyhyesti suomentaa sillä emmehän me osaa englantia kovin hyvin.

  2. Otsikon luettua luulin jo että listattaisiin maailman tärkeimpiä miehiä ja naisia jotka olisivat syntyneet ”vahinkoina”

  3. Olen Anteron kanssa samoilla linjoilla. Jos haluan lukea englanniksi hilavitkuttimista menen englanninkieliselle sivulle.

  4. Oli vähän kiireessä tehty artikkeli ja toisaalta tuolla oleva lista on sen verran hienosti tehty, etten tahtonut sitä ruveta kikkailemaan.. Eiköhän sitä englanninkielentaitoa löydy kuitenkin sen verran, että ymmärtää mistä keksinnöstä on kyse

  5. Vuonna 1856 kahdeksantoistavuotias William Henry Perk oli mukana tutkimusryhmän assistenttina kehittämässä lääkettä malariaan. Lääkettä ei syntynyt, mutta sen sijaan Perk sai aikaan ensimmäisen synteettisen väriaineen, kivihiilipohjaisen mauveiinin. Siitä saadulle värille hän antoi nimeksi mauve eli malva. Hänen keksintönsä aloitti modernin väriteollisuuden, ja nykyisin on jo 7 500 väriä, jolla on kaupallinen nimi.

    Lähde: http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2007_6-7/5825

Comments are closed.