SoundRacer

Tällä kertaa Hilavitkuttimen testipenkkiin on eksynyt ruotsalaisen SoundRacer AB:n esikoistuote, auton tupakansytytinliitäntään tarkoitettu FM-lähetin SoundRacer V8,  jonka valmistaja lupailee muuttavan auton kuin auton äänimaailman muistuttamaan V8-koneellista urheiluautoa.

Tekniset tiedot

LCD-näytöllä varustettu tupakansytytinliitäntään kytkettävä FM-lähetin

Taajuusalue 88,1-107.9 MHz

Virrankulutus 50 mA

Mahdollisuus kytkeä mp3-soitin laitteeseen

Saatavissa joko V8- tai V10-äänimaailmalla

Soundracer_paketti

Pakkaus  sisältöineen

SoundRacer toimitetaan tyylikkäässä 110 mm x 150 mm x 55 mm kokoisessa ikkunallisessa hiilikuituvärityksisessä lahjalaatikossa, jonka pohjaan on kirjattu laitteen tärkeimmät speksit.

Laatikon sisältö ei varsinaisesti päätä huimaa:

  • SoundRacer V8
  • SoundRacerin logolla varustettu, ruutulippukuvioinen liina joka kelpaa vaikka silmälasien puhdistukseen
  • ~50 cm pitkä 3,5 mm audioliittimillä varustettu piuha ulkoisen soittimen kytkemiseksi tuotteeseen
  • käyttöohjeet sekä lista varmasti yhteensopivista, että yhteensopimattomista automalleista.


Käyttökokemukset

SoundRacerin toiminta perustuu siihen, että se lukee kierrokset laturin aiheuttamien häiriöiden muodossa auton sähköjärjestelmästä ja ainakin testialustana toimineen Nissan Primera 1.6:n kanssa laite luki kierroset suhteellisen nätisti eikä ongelmia juurikaan esiintynyt.

Tuotteen käyttö onkin hyvin yksinkertaista, etsitään autoradiosta joku taajuus millä ei kuulu mitään kanavaa, kytketään SoundRacer tupakansytytinliitäntään, säädetään siihen sama taajuus kuin autoradioon on asetettu. Sen jälkeen käynnistetään moottori, heivataan kierrokset äkkiä noin 3000:n pintaan jolloin autoradiosta pitäisi kuulua merkkiääni. Annetaan kierrosten tippua tyhjäkäynnin tasolle jolloin radiosta pitäisi kuulua kaksinkertainen merkkiääni. Nyt SoundRacer on kalibroitu käyttöä varten ja naurunremakka voi alkaa.

Laite matkii todella tehokkaasti V8-koneen äänimaailmaa niin kiihdytyksissä, jarruttaessa kuin tyhjäkäynnillä tai kruisallessakin joskaan en onnistunut paikallistamaan valmistajan lupailemaa vaihteen vaihtoon sijoittuvaa ääniefektiä.

SoundRacerin kanssa ajaessa auton äänimaailma on täysin omanlaisensa ja itse ainakin kadotin kokonaan todellisuudentajun, sillä vihdoin vanha luuska Nissanini alkoi kuulostaa oikealta autolta. Täytyy sanoa, ettei koskaan aikaisemmin ole matkustajilla ollut yhtä hauskaa, kuin SoundRacerin testausreissumme aikana.

Ulkoisesta musiikkilähteestä musiikkia toistettaessa SoundRacer käyttäytyy kuin mikä tahansa muukin laadukas FM-lähetin. Joskin harmikseni sain huomata, ettei tuotteessa ole mahdollisuutta miksata moottoriääniä ja musiikkia yhteen vaan musiikkisoittimen kytkeminen kytkee ääniefektit pois.

Risut ja ruusut

+ FM-lähetin sieltä laadukkaimmasta päästä ympättynä tyylikkääseen hiilikuitukuosiin

+ Tarjoilee tehokkaasti testosteroni-tasoa nostavat moottoriäänet mikäli musiikki alkaa ottaa päähän

+ Moottoriefekteistä irtoaa niin hyvät naurut, että musiikin kuuntelu tuppaa unohtumaan

Valmistajan lupailemaa vaihteenvaihtoefektiä ei löytynyt sitten kirveelläkään

Ei toimi kaikkien automallien kanssa

Noin kolmenkympin hintahaarukkaan asettuvana SoundRacer ansaitsisi ehdottomasti jonkinsortin ”Toimituksen valinta” palkinnon, mutta ainakaan toistaiseksi en ole sellaisia täällä nähnyt joten joudun tyytymään suosittelemaan SoundRaceria vakavasti kaikille jotka kaipaavat FM-lähetintä musiikin toistamiseen.  SoundRacer kun tarjoaa vielä kaupanpäälle hulvattomat soundit joilla kyytiläisten ja mikseipä myös kuskinkin hymy ole taattu.

Suurkiitokset SoundRacer AB:lle tuotteen toimittamisesta testattavaksi.

Soundracer on saatavilla Superkauppa.fi verkkokaupasta


Edellinen artikkeliBelling’s Media Chef – digitaalinen keittokirja
Seuraava artikkeliMumbain Sininen sammakko