Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Samsung on esitellyt markkinoiden ensimmäisen optisella zoomilla varustetun kamerapuhelimen. Se on aluksi suunnattu yhtiön kotimarkkinoille Etelä-Koreaan, jossa se tunnetaan nimillä SCH-W880 ja AMOLED 12. Muille markkinoille uutuuden odotetaan saapuvan nimellä M8920. Koska kameraominaisuuksiin on panostettu, puhelimesta löytyy tietysti automaattitarkennus, kuvanvakain sekä hieman harvinaisemmat kasvojen-, hymyn- ja räpäytyksentunnistus. Puhelimesta löytyy myös Xenon-salama ja LED-kuvausvalo. Videon kuvaaminen onnistuu 720p-tarkkuudella.

Muita speksejä:

 • 12 megapikselin kenno ja 3-kertainen optinen zoom
 • 4Gt sisäinen tallennustila + microSD-muistikorttipaikka
 • 3,3″ kapasitiivinen kosketusnäyttö, resoluutio 480×800
 • WiFi ja GPS (Etelä-Korean mallissa ei, mutta M8920:sta pitäisi löytyä

Yhtiön odotetaan esittelevän mallin kansainväliville markkinoille viimeistään ensi vuoden alussa. Koekuvia nähtävillä GSMArenan julkaisemassa artikkelissa.

Lähde: mobiiliblogi.com

Edellinen artikkeliMP3-soittimet hiljenevät
Seuraava artikkeliOmniZero.9 on robotti, joka kävelee, muuntuu autoksi ja kantaa pikkulapsia

8 KOMMENTIT

 1. Eikös tuossa pari vuotta vanhassa nokian n93:ssa ollut jo 3X optinen zoom. Eli ei ihan ensimmäinen optisella zoomilla oleva luuri tuo samsung.

  • Joo, niinhän tuo wikipedia ainaki antaa ymmärtää… 😀
   Kiitti korjauksesta!

 2. Missä vaiheessa kamerapuhelimesta tulee puhelinkamera?

  Ehkä tässä jo lähestytään sitä.

 3. Tekis jo joku se puhelinkameran, 3g, wlan, gps, iso näyttö, rauta videopurku ja vapaa ohjelmisto, . +hyvä akku

 4. Heh, tulee mieleen ne ajat kun naurettiin tommoselle kameralle missä on kännykkä 😀 Ei mikään vitsi nykypäivänä tuokaan asia kun se nyt tossa komeilee 🙂

 5. ’It’s the world’s first 12 megapixel cameraphone with 3x optical zoom, xenon flash and HD video recording at 30 frames. ’ joo ei tätä voi ihan noin suomentaa eli jättää 4 specsiä pois yhdestä lauseesta, antaa vääriä mielikuvia…

 6. No, eihän siinä valehdella. Ei ole toista 3x zoomia omaavaa puhelinta, jossa olisi myös 12mpix kenno ja HD video. On yksittäisiä puhelimia joissa on jokin noista mutta ei kaikkia.

Kommenttien lisääminen on estetty.