Maailman pisin merenpäällinen maantie nousee Lähi-itään

Bahrain-Qatar_CausewayQatarin ja Bahrainin väliin nousee vaatimattomana ystävyyden osoituksena maailman pisin merenpäällinen maantie. Texasilaisen KRB:n suunnittelema kokonaisuus muodostuu 18 kilometristä pengerrystä ja 22 kilometristä siltaa. Autokaistojen lisäksi komeutta pitkin tulevat kulkemaan rautatiekiskot.

Rakennustyöt on määrä aloittaa ensi vuonna ja rakentamisen arvellaan kestävän neljä ja puoli vuotta. Sillan rakentaminen maksamaa kolme miljardia dollaria eli hieman yli kaksi miljardia euroa. Valmistuttuaan silta tulee lyhentämään kaupunkien välistä ajomatkaa neljästä ja puolesta tunnista puoleen tuntiin. Arvioidaan, että sillan valmistuttua sen tulee ylittämään päivittäin yli 10 000 ajoneuvoa.

Viime vuosien lähes kaikki suurimmat ja kunnianhimoisimmat rakennushankkeet ovat samasta maailmankolkasta kuin edellä mainittu. Onhan se hienoa, että jossain muuallakin kuin länsimaissa osoitetaan arkkitehtuurin ihmeitä, mutta siinä ei paljoa arkkitehtuurin taidonnäyttteet sydäntä lämmitä, kun bensan litrahinta kipuaa kohti tähtitieteellisiä lukuja.

Lähde: Mena Infrastructure (Dvicen kautta)