Bahrain-Qatar_CausewayQatarin ja Bahrainin väliin nousee vaatimattomana ystävyyden osoituksena maailman pisin merenpäällinen maantie. Texasilaisen KRB:n suunnittelema kokonaisuus muodostuu 18 kilometristä pengerrystä ja 22 kilometristä siltaa. Autokaistojen lisäksi komeutta pitkin tulevat kulkemaan rautatiekiskot.

Rakennustyöt on määrä aloittaa ensi vuonna ja rakentamisen arvellaan kestävän neljä ja puoli vuotta. Sillan rakentaminen maksamaa kolme miljardia dollaria eli hieman yli kaksi miljardia euroa. Valmistuttuaan silta tulee lyhentämään kaupunkien välistä ajomatkaa neljästä ja puolesta tunnista puoleen tuntiin. Arvioidaan, että sillan valmistuttua sen tulee ylittämään päivittäin yli 10 000 ajoneuvoa.

Viime vuosien lähes kaikki suurimmat ja kunnianhimoisimmat rakennushankkeet ovat samasta maailmankolkasta kuin edellä mainittu. Onhan se hienoa, että jossain muuallakin kuin länsimaissa osoitetaan arkkitehtuurin ihmeitä, mutta siinä ei paljoa arkkitehtuurin taidonnäyttteet sydäntä lämmitä, kun bensan litrahinta kipuaa kohti tähtitieteellisiä lukuja.

Lähde: Mena Infrastructure (Dvicen kautta)

Edellinen artikkeliMusiikkisi muiden kuunneltavaksi T-paidan kautta
Seuraava artikkeliPimp my pesukone

11 KOMMENTIT

  1. Wikipediassa: ”It was announced on 13 December 2008 that construction would start in early 2009”

  2. Onkohan tuo sitten pidempi kuin Kiinassa jo sijaitseva Hangzhou bay bridge, jonka pituus on 36km? Kiinan sillalla on lisäksi ravintola keskellä merta 🙂

  3. Tuo siltaosuus tuossa taitaa olla pidempi, mutta tämä Qatarin ja Bahrainin väliin rakennettava koostuu sillasta ja pengerryksestä ja yhteispituus on 40km.

  4. Laskeskelin että jos kestää ajaa 80km/h nopeudella 4,5 tuntia ”normaalia” reittiä ja 30 min siltaa pitkin niin matkaa olisi 320km enemmän ”normaalia” reittiä kuin siltaa pitkin. Ja jos auto kuluttaa vaikka 6 litraa/100km niin säästöä tulisi 19 litraa! Ja jos kaikki käyttäisi 1,3€/l maksavaa bensiiniä niin säästöä tulisi 10.000 autolla 249.600€/päivä. Silta ”maksaa” itsensä takaisin 8012 päivän eli noin 22 vuoden kuluttua 🙂

  5. Timbe: siellä bensa kuitenkin halvempaa (mutta, eiköhän 22 vuoden ajalla hinnannousu kompensoi tätä)

  6. Timbe, eiköhän tuollakin aika ole bensaa kalliimpaa. Saattaa maksaa itsensä takaisin hieman nopeamminkni.

  7. Donghai bridge joka yhdistää keskelle merta rakennetun sataman (Yangshan) shanghaihin on n.31km pitkä

  8. Ja? Tuo on yhteensä 40km pitkä. Pisimmäksi sillaksihan tuota ei olla missään vaiheessa väitetty.

Kommenttien lisääminen on estetty.