meduusa2

Mikko Paakkasen suunnittelemaa Medusa-valaisinta ei voi aivan perinteiseksi lampuksi haukkua; kuituoptiikkaa ja led-teknologiaa hyödyntävä lamppu ei ole uusi keksintö – mutta muotoaan muuttava valaisin lienee lähempänä sellaista. Mikroprosessorilla ohjattu moottori muuttaa lampun muotoa edestakaisin rauhallisella liikkeellä pallosta pitkulaiseksi. Liike muistuttaa meduusan uintia, joka on ollutkin Paakkasen inspiraation lähteenä. Liikkeen voi myös pysäyttää haluttuun muotoon, jos Medusan jatkuva liike aiheuttaa aistiharhoja.

Luonnossa nähtynä valaisimen liike on kauniin hypnoottinen. Valotehosta on vaikea sanoa mitään, koska näkemäni yksilö oli kirkkaasti valaistussa tilassa. Koska Medusan mitat ovat liikkeestä riippuen 1900 mm x 250 mm aina 1200 mm x 1000 mm asti, voi valaisimen sijoitus tuottaa hankaluuksia. Ihan jokaisen keittiöpöydän yläpuolelle Medusa ei varmasti kotiudu.

Tarkempaa tietoa löytyy täältä.

meduusa1

Edellinen artikkeliEikö vanha kala muka oppisi uusia temppuja!
Seuraava artikkeliSe on pala kakkua!

4 KOMMENTIT

  1. Toi on rouhee lamppusysteemi. Tampereen love hotellissa on tollasia ja ne näyttää kyllä suurin osa levinneen jo vuoden siellä ollessa, vaikkei kukaan niihin yletä koskemaan. Kelpaisi kyllä itellekkin.

  2. Valon nopeus on mitattu, se on saatu pysähtymään, prismslla ”taipumaan”. Mut miksi väännellä poltinta. Tavallaan varjostimen taivuttelua. Jotain omaperäisempää kun keksis. Kuin kissan silitystä pimeässä. Sekään ei ole staattista vaaan kipinöi eri paikoissa. Siitä kait nimi sähkökissa.

  3. Edellinen kommentti kuulostaa kovin katkeralta vuodatukselta… mutta asiaan. Jos moista valaisinta saisi normaalin valaisimen kokoisena, eli noin neljäsosana noista mitoista, olisin ehdottoman kiinnostunut moisen hankkimaan, idea on hieno.

Kommenttien lisääminen on estetty.