Millainen on maailma sitten kun sinä ja minä olemme vanhoja? Voidaanko tulevaisuudessa vanhuksen suusta kesken kahvihetken kummuta lausahdus: ”Taas ne teinit pörrää tuolla niillä lentorepuillaan. Toista se oli kun minä olin nuori, kun silloin ajeltiin kiltisti skoottereilla ja kaikki oli muutenkin paremmin…”?

Lentoreput ovat tähän asti olleet vain agenttiseikkailuissa esiintyviä kojeita, jotka ovat ruokkineet seikkailunjanoisten pikkupoikien mielikuvitusta,  mutta jos uusiseelantilaista Martin Aircraft Company Limited -yritystä on uskominen, voi tämä olla hyvinkin mahdollista. Yritys ilmoittaa luoneensa maailman ensimmäisen käytännöllisen lentorepun ja ennakkotilausten vastaanotto on jo käynnissä. Ensimmäiset lentoreput luovutetaan ostajille tämänhetkisten tietojen mukaan loppuvuodesta 2010.

_martinjetpack008[1]

Teknisesti Martin Jet Back on  osoitus siitä, mihin kaikkeen ihminen nykyaikaisilla materiaaleilla pystyy. Keveän rakenteen saavuttamiseksi on runko pääosin tehty hiilikuitukomposiiteista ja ilman turvavarusteita ja kuljettajaa laitteen paino on saatu kutistettua vajaaseen 114 kiloon.

Maasta irtautumisesta vastaa Martin Aircraftin 2.0 litran nelisylinterinen kaksitahtimoottori, joka luo 150 kw eli n. 200 hv. Näillä tehoilla ja 19 litran tankilla lentoreppu pystyy noin puolentunnin yhtämittaiseen lentoon ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ohjastaja pääsee pisimmillään tuossa ajassa 50 kilometrin päähän lähtöpisteestä. Lapinvaellukselle tällä laitteella siis ei kannata lähteä, ellei ole ennakkoon käynyt levittelemässä oletetulle reitille jerrykannuja odottamaan.

Lentolupakirjaa ei tarvita, vaan valmistajan omat kouluttajat kouluttavat käyttämään lentoreppua ennen luovutusta. Asiakasta ei jätetä myöhemminkään täysin omien taitojensa varaan, vaan lentorepusta löytyy mm. laskuvarjo joka avautuu nopeasti matalalla lennettässä pienen raketin avustuksella.

Oman ennakkotilauksen voi käydä jättämässä valmistajalle osoitteessa: www.martinjetpack.com

Edellinen artikkeliIsänmaallisuus on pääasia siis pää-asia
Seuraava artikkeliAfter Office Tie by Sinapsis Studio toiminee tänään, perjantaina