cisco_flip_videokamera

Vaikka videon kuvaaminen onnistuu tänä päivänä jo melkein millä tahansa taskuun mahtuvalla laitteella, aina kännykästä otsanauhaan, ei videoiden jalostaminen nautittavaksi katselukokemukseksi vielä käy yhtä mutkattomasti. Tavallisimmin tässä vaiheessa aloittelevan videokuvaajan sormi meneekin suuhun. Toisin sanoen siinä vaiheessa, kun video on saatu kuvauslaitteen muistiin tallennettua, ollaan vielä kaukana siitä että video oli viihdyttäväksi kokonaisuudeksi editoitu ja tuotettu esimerkiksi valmiiksi DVD-levyksi ystäville jaettavaksi.

Yhdysvaltalaisen Ciscon kehittämä Flip -videokamera lupaa kuitenkin loppua videokuvan editoinnin ja jakamisen hankaluudelle. Flip -kameran jujuna on että tämä ei vaadi käyttäjältään täysipainoiseen käyttöön mitään ylimääräisiä kaapeleita, tai koneelle asennettavia softia. Kun video on kameralla kuvattu, liitetään tämä Mac tai Windows -tietokoneeseen yksinkertaisesti laitteen kyljestä esiin ponnahtavalla USB-liittimellä. Myös videon editointisofta, nimeltään FlipShare on kokonaisuudessaan sisällytetty kameran omaan muistiin, eikä mitään erillistä asennusta tietokoneelle siis vaadita. Näin videoiden editointi ja nettiin jakaminen onnistuu helposti vaikkapa suoraan lomamatkalta käsin nettikahvilasta.

flip_videoeditointi_softa

IFA 2009 messuilla esitelty Flip-videoeditointisofta on myös silmiinpistävän yksinkertaisen oloinen, ja editointi onnistuu takuuvarmasti ilman tarkoitusta varten soveltuvaa keskiasteen koulutusta. Kun videot on työstetty valmiiksi, voidaan nämä yhtä helposti ladata suoraan esimerkiksi Youtubeen, tai polttaa vaikkapa standardin mukaiseksi DVD-levyksi valikkoineen kaikkineen. Messuilla kokeillun perusteella laite onnistui todella vakuuttamaan, ja esimerkiksi perhevideoiden kuvaamiseen sopivaa kapinetta haeskelevalle kyseessä on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto!

Flip -videokameroiden mallisto lähtee DVD-tasoista videota tallentavasta Flip Mino -kamerasta, ja päättyy 720p resoluutiota tukevaan Flip UltraHD-malliin. Kameran hinnat ovat yhdysvaltojen markkinoilla 149,99 – 199,99 dollaria. Jo muutaman vuoden Yhdysvaltain markkinoilla myynnissä ollut Flip -kamera on viimein rantautumassa myös vanhalle mantereelle. Laite on jo myynnissä Briteissä, se saapuu loppuvuodesta Saksaan ja ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla on vuorossa loppu Eurooppa – Suomi mukaan lukien. Jäämme siis uteiliaina odottamaan tarkempia tietoja laitteen suomen lanseerauksesta.

Lisää tietoja tuotteen kotisivuilla osoitteessa theflip.com

Edellinen artikkeliHilavitkutin.com etsii joukkoonsa uusia bloggaajia!
Seuraava artikkeliUudenlaiset rintaimplantit herättävät runsaasti kiinnostusta