cisco_flip_videokamera

Vaikka videon kuvaaminen onnistuu tänä päivänä jo melkein millä tahansa taskuun mahtuvalla laitteella, aina kännykästä otsanauhaan, ei videoiden jalostaminen nautittavaksi katselukokemukseksi vielä käy yhtä mutkattomasti. Tavallisimmin tässä vaiheessa aloittelevan videokuvaajan sormi meneekin suuhun. Toisin sanoen siinä vaiheessa, kun video on saatu kuvauslaitteen muistiin tallennettua, ollaan vielä kaukana siitä että video oli viihdyttäväksi kokonaisuudeksi editoitu ja tuotettu esimerkiksi valmiiksi DVD-levyksi ystäville jaettavaksi.

Yhdysvaltalaisen Ciscon kehittämä Flip -videokamera lupaa kuitenkin loppua videokuvan editoinnin ja jakamisen hankaluudelle. Flip -kameran jujuna on että tämä ei vaadi käyttäjältään täysipainoiseen käyttöön mitään ylimääräisiä kaapeleita, tai koneelle asennettavia softia. Kun video on kameralla kuvattu, liitetään tämä Mac tai Windows -tietokoneeseen yksinkertaisesti laitteen kyljestä esiin ponnahtavalla USB-liittimellä. Myös videon editointisofta, nimeltään FlipShare on kokonaisuudessaan sisällytetty kameran omaan muistiin, eikä mitään erillistä asennusta tietokoneelle siis vaadita. Näin videoiden editointi ja nettiin jakaminen onnistuu helposti vaikkapa suoraan lomamatkalta käsin nettikahvilasta.

flip_videoeditointi_softa

IFA 2009 messuilla esitelty Flip-videoeditointisofta on myös silmiinpistävän yksinkertaisen oloinen, ja editointi onnistuu takuuvarmasti ilman tarkoitusta varten soveltuvaa keskiasteen koulutusta. Kun videot on työstetty valmiiksi, voidaan nämä yhtä helposti ladata suoraan esimerkiksi Youtubeen, tai polttaa vaikkapa standardin mukaiseksi DVD-levyksi valikkoineen kaikkineen. Messuilla kokeillun perusteella laite onnistui todella vakuuttamaan, ja esimerkiksi perhevideoiden kuvaamiseen sopivaa kapinetta haeskelevalle kyseessä on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto!

Flip -videokameroiden mallisto lähtee DVD-tasoista videota tallentavasta Flip Mino -kamerasta, ja päättyy 720p resoluutiota tukevaan Flip UltraHD-malliin. Kameran hinnat ovat yhdysvaltojen markkinoilla 149,99 – 199,99 dollaria. Jo muutaman vuoden Yhdysvaltain markkinoilla myynnissä ollut Flip -kamera on viimein rantautumassa myös vanhalle mantereelle. Laite on jo myynnissä Briteissä, se saapuu loppuvuodesta Saksaan ja ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla on vuorossa loppu Eurooppa – Suomi mukaan lukien. Jäämme siis uteiliaina odottamaan tarkempia tietoja laitteen suomen lanseerauksesta.

Lisää tietoja tuotteen kotisivuilla osoitteessa theflip.com

Edellinen artikkeliHilavitkutin.com etsii joukkoonsa uusia bloggaajia!
Seuraava artikkeliUudenlaiset rintaimplantit herättävät runsaasti kiinnostusta

11 KOMMENTIT

 1. Hei!
  Minun äitini miehellä on kyseinen laite Flip minoHD ja hän sai sen lahjaksi jostain työkokouksesta joka järjestettiin ties missä (en osaa sanoa, kun matkustelee paljon) Tilanne oli tämä: Pikkuveljelläni oli tarkoitus pitää pienimuotoinen show koulun pihalla ja sekös meitä kiinnosti että mitähän hän siellä tekee. Pohdittiin että olisi kiva kuvata tämä show. Silloin äitini miesyställä (jonka nimeän nyt Mikaksi) välähti, voisimmehan kokeilla tuota minoHD laitetta. Mika otti kameran kotoa ja lähdimme koulun kentälle. Kuvatessa homma tuntui ja näytti melkoisen typerältä. Oli semmoinen fiilis ettei tästä mitään hyvää laatua saa irti. (laatua ei todellakaan huomaa siitä pikkuruudulta mikä siinä laitteessa on) Saavuimma kotiin, ja kytkimme tämän kojeen koneeseen usbilla joka tulee meillä tuolta laitteen yläosasta ulos, muuten se on näppärästi piilotettuna. Sitten piti asentaa joku ohjelma ja se kävi nopeasti ja vaivattomasti. Viritimme läppärin telkkariin ja katsoimme videota. Sillä sekunnilla kun video lähti pyörimään olimme molemmat ihmeissämme että miten näin pienestä ja näppärästä laitteesta voi lähteä noin hyvä kuvanlaatu!!! Laite on yksinkertainen, kevyt ja helppo käyttää. Ainoa miinus on se että tässähän tosiaan on aika mitätön zoomaus. Voin uppia sen videon nettiin, joka on kuvattu tällä sitten kun tulen koulusta. Linkittelen sen sitten tänne. Ei voi muuta kuin kehua tuota laitetta!

 2. Hienoa, juuri tätähän maailma kaipasikin, entistä helpompikäyttöisiä videokameroita jolloin amatöörit saavat tunkea nettiin entistä enemmän loistavia videoita meidäm muiden riemuksi!

 3. mikä helvetin mainosmies, uploadailen videota tälläkin hetkellä ja linkittelen sen tähän sit ku on valmis….

 4. Ettekö voisi laittaa nuita kuvia toimimaan….
  pari kertaa jo bugitanu nämä hilavitkuttimen kuvat -..-

 5. Itse olen jo ajat sitten käyttänyt kännykkää mitä ihmeellisimpien tiedostojen tallennuspaikkana… On ollut kuvia, MP3-tiedostoja, documentteja ja ohjelmia… joskus näitä on tullut siirrettyä jopa kamerankin muistikortilla…

  Nyt siis joku on keksinyt ”innovatiivisesti” kopioida editointisoftan jo kaupassa… Kylläpä on omaperäistä.

  Lohdutukseksi voi kai sanoa, että jos rahat ei riitä Flip-tuotteeseen, niin vanhankin raihnan saa varmasti päivitettyä samoille ominaisuuksille pienellä vaivannäöllä.

 6. … ai niin… Itse arvostaisin kovasti, jos videosta voisi jo kamerassa karsia turhat alusta ja lopusta… Voihan olla, että olen niin vanhanaikainen, että tämä on tänäpäivänä jo normaalia, mutta jostain kumman syystä omasta kamerastani kuitenkin tämä toiminnallisuus puuttuu…

 7. Satunnainen lukija, ainakin useimmissa käyttämissäni digikameroissa kyseinen ominaisuus löytyy

Kommenttien lisääminen on estetty.