Ongelmia Dallas Cowboysien stadionilla Windowsin kanssa

Dallas Cowboysien kotikentällä on 55-metrinen hd-näyttö. Jokunen aika sitten tuli ongelmatilanne kun vastustavan joukkueen pelaaja osui pallolla stadionin keskellä olevaan härpäkkeeseen. Säännöissä ei ollut mainintaa mitä tehdä tilanteessa. Näyttöä voisi nostaa niin, että siihen ei varmana osuisi, mutta se kustantaisi n. 2 miljoonaa dollaria. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Oheinen kuva on toinen havainto samaisen stadionin näyttöongelmista. Mitä ilmeisimmin tällä kertaa Windows on tehnyt tenän ja kaatunut kesken kaiken. Nämä ovat kyllä loistavia paloja nykyteknologian lähihistoriassa. Nämä blue-screenit yms. nimittäin. Mikä muu yritys kuin Microsoft on saanut kyseenalaista mainosta suurten projisiointien kaatumisella. Tilannetta kuvaa mielestäni oivallisesti se, että kukaan ei pidä tällaista tekstiä yllätyksenä. Ovathan lähes kaikki tavanneet sen jo aiemmin kotikoneellaan.

Lähteet Gizmodo: Windows-virhe, Liian suuri näyttö?

Edellinen artikkeliTee-se-itse HDD pöytäkello
Seuraava artikkeliPerky Jerky on energia-kuivalihaa

21 KOMMENTIT

 1. Mikähän laji mahtoi olla kyseessä? Ensin kuvasta tuli mieleen jääkiekko. Mutta hetkinen, tekstissähän puhutaan pallosta. Olisiko se sittenkin jääpallo? Err… jääpalloa jenkkilässä, ja viekä stadionilla, ehkä ei kuitenkaan. Seuraavaksi tuli mieleen amerikkalainen jalkapallo/rugby, mutta eihän sitä pelata pallolla. Tavallista jalkapalloakaan jenkit tuskin isoilla areenoilla pelaavat. Sovitaan sitten, että kyseessä oli baseball.

 2. Öhhh? Tuo viestihän tulee käyttiksen aloituksessa jos windowsia ei ole sammutettu oikeaoppisesti (on esimerkiksi vedetty suoraan töpseli irti seinästä).

  Ei tässä liene kyse Windowsin kaatumisesta vaan virransyötön katkeamisesta odottamattomasti ja sitten windows varoittaa asiasta käynnistyksessä. Viesti lähtee pois 20 sekunnin kuluttua.

  Syyttävällä sormella osoittaisin nyt taulun toimittajaan, joka ei ole poistanut kaikkia viestejä käyttiksen latauksen yhteydestä. Se nimittäin onnistuu ja on suositeltavaakin sulautetuissa järjestelmissä.

 3. ”Mikä muu yritys kuin Microsoft on saanut kyseenalaista mainosta suurten projisiointien kaatumisella.”

  Millä muulla yrityksellä kuin Microsoftilla on 90% markkinaosuus? Tuolla volyymillä tuotteita myytäessä todennäköisyys siihen, että joku näkee Microsoftin tuotteiden takkuavan useammin kuin muiden valmistajien kasvaa.

 4. ”Tavallista jalkapalloakaan jenkit tuskin isoilla areenoilla pelaavat.”

  Ööö.. Miksi ihmeessä eivät pelaisi? Jalkapalloa kyllä pelataan Amerikassa isommilla areenoilla kuin jääkiekkoa. Stadioneiden katsojakapasiteetin keskiarvo taitaa olla noin 30 000. Jääkiekko on kyllä enemmänkin Kanadalaisten juttu. Voisin väittää, että jalkapallo ja jääkiekko ovat lähes yhtä suosittuja lajeja USA:ssa. Kuitenkin jenkkifutis, baseball ja koripallo ovat kumpaakin yhtä paljon edellä.

 5. ”Millä muulla yrityksellä kuin Microsoftilla on 90% markkinaosuus? Tuolla volyymillä tuotteita myytäessä todennäköisyys siihen, että joku näkee Microsoftin tuotteiden takkuavan useammin kuin muiden valmistajien kasvaa.”

  Millä muilla käyttöjärjestelmillä tulee blue screeneja jne? Ei ainakaan Ubuntussa vielä näkynyt 😀

 6. ”Millä muulla yrityksellä kuin Microsoftilla on 90% markkinaosuus? Tuolla volyymillä tuotteita myytäessä todennäköisyys siihen, että joku näkee Microsoftin tuotteiden takkuavan useammin kuin muiden valmistajien kasvaa.”

  Millä muilla käyttöjärjestelmillä tulee blue screeneja jne? Ei ainakaan Ubuntussa vielä näkynyt 😀

 7. Enpä ole vielä tähän päivään mennessä saanut windowsia kaatumaan. Windowsin oma palomuuri ja ilmainen avast -virustorjunta ovat olleet ainoat aseet nettihyökkääjiä ja tuholaisia vastaan, ja on tullut surffattua toisinaan enemmän tai vähemmän epämääräisillä sivustoillakin.. Joskus harvoin tietysti jokin ohjelma lakkaa vastaamasta, mutta on sitä tapahtunut ubuntussakin.. BS playerin säännöllinen kaatuilu yhdellä koneella on siten ainut suurempi ongelma mitä on vuosien saatossa ilmennyt neljän koneen aikana. Kaikki koneet ovat toki edelleen käytössä taloudessa, eikä yhteenkään ole tehty järjestelmän palautusta, korjausta, saatika puhdasta asennusta kertaakaan. Vanhimpaan koneeseen olen 2kertaa ajanut cc-cleanerin, muihin en kertaakaan. Mitään ongelmia ei ole koskaan ollut! Olisiko taidosta kiinni bluescreenit ja kaatuilut? Säädetty järjestelmän asetuksia vailla mitään käsitystä mihin ne vaikuttavat? Käytetty konetta ilman mitään virusturvaa vuositolkulla? Toistan vielä: En ole ikinä saanut bluescreeniä xp:ssä. Mistä moiset legendat ovat saaneet edes alkunsa?
  Vistaa en ole koskaan edes käyttänyt kuin kaverin koneella pari kertaa. Nyt on asus eee900 asennettuna windows 7 ja näyttää valitettavasti siltä ettei xp:hen ole enää paluuta, 7 on vielä xp:täkin ylivoimaisesti parempi. Vuosikymmenen yksinvalta on siirtymässä nyt xp:ltä uudelle perilliselle, mutta olen rauhallisilla mielin. Wseiskaan voi luottaa.

 8. Onhan se ”hieman” raudastakin kiinni kuinka hyvin winkkari pyörii ilman kaatumista.

 9. Koneista löytyy eee900 ja aspire one 150, joku fujitsun parivuotias yritysläppäri, 2dellin työasemaa, sekä 1300euron markettimikro. Kaikissa on sitten aidot XP lisenssit, siitäkin voi kiikastaa, jos on jotain epämääräisiä aktivointikikkoja laiteltu. Itse koottuja koneita ei tosiaan ole tullut harrastettua.

 10. ”Toistan vielä: En ole ikinä saanut bluescreeniä xp:ssä.”

  Olet onnekkain ikinä kuulemani ihminen!

 11. Tässä olisi härpäkevalmistajille myyntirako: dvi/hdmi kaapeliin tuleva pulikka joka tunnistaa windowsin virheilmoitukset ja soittaa ylläpitäjälle samalla kun näyttävät vaikka jotain vaihtoehtoista kuvaa tai edes mustaa ruutua.
  (mutta tällaisen palikan oma käyttis pitäisi olle sitten vedenpitävä)

 12. Lyhjehylje: Jep, tai sitten vain rakennetaan linux-ytimen päälle avointa vakaaksi todettua koodia hyväksikäyttäen toimiva sulautettu järjestelmä?

 13. Juippi: Miksi ihmeessä sitä Linuxia tarvitsee pukata joka paikkaan? Se ei edelleenkään sovellu käytettävyydeltään keskivertokäyttäjille, sillä ainakin sen asentaminen ja säätäminen täytyy jättää jonkun normia enemmän järjestelmästä ymmärtävän kontolle.

 14. ”Juippi: Miksi ihmeessä sitä Linuxia tarvitsee pukata joka paikkaan? Se ei edelleenkään sovellu käytettävyydeltään keskivertokäyttäjille, sillä ainakin sen asentaminen ja säätäminen täytyy jättää jonkun normia enemmän järjestelmästä ymmärtävän kontolle.”
  Juuri sen takia että se ei kaadu. Ja tiiätkö miten paljon linux on kehittyny viimeisen viiden vuoden aikana eli sinun kokemukset voudelta 99 ei lasketa. Tälläisten juttujen takia kaikissa koneissa on vain ja ainostaan joku linux. 🙂

 15. ”Juippi: Miksi ihmeessä sitä Linuxia tarvitsee pukata joka paikkaan? Se ei edelleenkään sovellu käytettävyydeltään keskivertokäyttäjille, sillä ainakin sen asentaminen ja säätäminen täytyy jättää jonkun normia enemmän järjestelmästä ymmärtävän kontolle.”

  Ubuntu asentuu todella helposti, eikä ongelmia ole tullut koskaan ubuntun kanssa muutenkaan. Näytönohjaimen ajuritkin asentuvat automaagisesti (ainenkin NVIDIA). On totta että tarvitsee ehkä jopa hieman enemmän taitoja ubuntun saamiseen toimimaan kuin ikkunan (tästäkin voi olla montaa mieltä). Suuren osan windowsin peleistäkin saa toimimaan linuxilla winen (http://www.winehq.org/) avulla.

 16. “Juippi: Miksi ihmeessä sitä Linuxia tarvitsee pukata joka paikkaan? Se ei edelleenkään sovellu käytettävyydeltään keskivertokäyttäjille, sillä ainakin sen asentaminen ja säätäminen täytyy jättää jonkun normia enemmän järjestelmästä ymmärtävän kontolle.”

  Käyettävyydeltään sopii vaikka aloittelijoillekin. Esimerkiksi Ubuntussa ohjelmien asentaminen on helppoa, Sovellukset->Lisää/Poista.
  Säätäminen on Windowsissa sekavaa, ohjelmistopaneelista saa etsiä asetuksia minuuttikaupalla. Ubuntussa tarvittavat asetukset jaoteltu hyvin valikoihin.

  + Ubuntu on ilmainen
  + Vakaa
  + Ei haittaohjelmia (viruksia jne.)
  + Vapaa muokattavuus

  siinä pari esimerkkiä-

 17. Olisi mielenkiintoista tietää, miten monella Windowsin kaatuilusta kärsineellä on ollut ns. piratebay-versio.

  Itselläni oli opiskeluaikoina paljon kaatuilua Windowsin parissa, mutta käytinkin jostain silloisesta vertaisverkosta waretettua jakelua. Myöhemmin huomasin, että kyseisessä asennuspaketissa oli jo valmiiksi haittaohjelma (network monitorilla näkyi, että vasta asennettunakin kone toimi zombiena). Järjestelmää tod. näköisesti oli myös rustattu raskaalla kädellä, ettei virustutkat hälyttäneet tai Microsoftin aktivoinnit haitanneet.

  Eipä siis ihme, ettei järjestelmä ollut kovin vakaa. Viimeiset 6 vuotta olen käyttänyt aitoja MS käyttiksiä, pelkillä rauta+windowsin omilla palomuureilla. Eikä virustorjuntaa asennettuna. Itse käyttis ei ole koskaan kaatunut, XP aikoina joku ohjelma saattoi jumittaa käyttiksen. Vistalla ei moista tietääkseni voi edes tapahtua, ellei ajurit bugaa.

  Win7 nostaa rimaa tietenkin jälleen, Vistan vakaus mutta kevyempi koneelle.

 18. ”Juippi: Miksi ihmeessä sitä Linuxia tarvitsee pukata joka paikkaan? Se ei edelleenkään sovellu käytettävyydeltään keskivertokäyttäjille, sillä ainakin sen asentaminen ja säätäminen täytyy jättää jonkun normia enemmän järjestelmästä ymmärtävän kontolle.”

  Koska Dallas Cowboyssien stadionin screenin ohjelmoinnista ei vastaa keskivertokäyttäjä, vaan IT-alan ammattilainen… Idiottti.

 19. ”Juippi: Miksi ihmeessä sitä Linuxia tarvitsee pukata joka paikkaan? Se ei edelleenkään sovellu käytettävyydeltään keskivertokäyttäjille, sillä ainakin sen asentaminen ja säätäminen täytyy jättää jonkun normia enemmän järjestelmästä ymmärtävän kontolle.”

  Koska Dallas Cowboyssien stadionin screenin ohjelmoinnista ei vastaa keskivertokäyttäjä, vaan IT-alan ammattilainen… Idiottti.

Kommenttien lisääminen on estetty.