HDD 008.NEF

Näin helposti muuntuu vanha kovalevy koreaksi pöytäkelloksi. Projektin takana tällä kertaa Keijo ”Barambas” Nieminen, joka itse kertoo projketistaan seuraavaa:

”Vanha tietokoneen kovalevy on helppo purkaa osiksi, ja jo sokeakin löytää siitä kellotaulua muistuttavan pohjan. Vaikeinta oli purkaa napakeskiö eli moottori osiksi, sillä se sisälsi yllättävän paljon teräslaakereita. Muuten projekti kesti ”vain” noin pari tuntia pelkkine töineen. Kellokoneisto hintaan 10€ ja epoksi liima 5€ jolle löytyy myöhempääkin käyttöä.”

Edellinen artikkeliViimeiseen lepoon 1973 Pontiac Catalinalla aseiden kanssa
Seuraava artikkeliOngelmia Dallas Cowboysien stadionilla Windowsin kanssa

15 KOMMENTIT

 1. Tajuttoman tyylikäs! Vielä hienompi olisi, jos viisareina olisi kovalevyn lukupäät. 🙂

  Ja ehkäpä vielä eri kovalevyistä, niin että säilyy pohjalla oleva kovo ”kokonaisena”

 2. Sitten kun toimisi viellä kovalevynä 🙂 Ehkä vähän liian epätarkka
  minulle.

 3. Ajattelin juuri tuota samaa mitä tuure tuossa yllä kertoo. Hieno, tietokoneesta sitten vaan kovalevyä repimään.. XD

 4. Moi!
  Nurkasta löytyi vanhoja kotikoneita, ja päätin purkaa niitä osiksi. Olisiko ollut joku Pentium III @ 335MHz, josta tuon kovalevyn tuki on kyhätty. Mutta kovalevy, johon istutin kellon on muistaakseni Samsungin 32Gb ikivanha takuunsa menettänyt, kaverilta kaljapullolla ostettu rääpäle – Hintaa lisää siis 1,33e :D.
  Ei muutakun paketti osiksi ja tutkailemaan. Onneksi tuossa Samsungissa moottorin sai irti, että sitä pystyi työstämään erikseen. Esimerkiksi Maxtorin kovalevyssä, josta lopuksi jäi käteen vain kansilevy, oli moottori liimattu kovalenvyn rukoon kiinni ja näin tuhosin koko höskän. Pitkäpiikkisiä kellokoneistoja saa koruliikkeistä kohtuulliseen hintaan, sellanen kauppakassiin ja kotiin liimailemaan.
  Jokainen kovalevy on niin erilainen, että tyyppikohtaisia ohjeita on turha antaa. Ja herra nimettömälle: Koska kellon sijainti on tällähetkellä tietokonepöydällä, katson sen erittäin ärsyttäväksi jos kuulen kellon tikitystä. Näinollen näppäsin sekuntiviisarin irti ja tikityskin loppui. Tarkoitkohan tätä?

  Keke

 5. Tajuttoman tyylikäs! Kyllä nuo kullanväriset viisarit ovat lukupäitä hienommat imo…

 6. Onse….Mieletön! Ja miljoona kertaa käytännöllisempi ja tyylikkäämpi kuin nuo pimeässä hohtavat ”kellot”

 7. itelläki ois tosa yks ylimääränen kovalevy mist meinasin kellon tehä… reikä vaa ronskisti poralla suoraan moottorin läpi 😀 tai näin suunnitelisin 😀

 8. Ja siihen sitten vielä lukijaan audiopiuhat kiinni(videot netissä) ja kovo samalla myös kaiuttimeks.(kaiutin juttu toimii. kokeiltu on)

 9. Tajuttoman mahtava kello, mutta myös kommentit. – Ei Suomi ole läheskään hukassa!!

 10. Miten puritte tuon moottorin? Yritin itse porata reikää läpi, mutta pikateräs-terillä ei mene mitenkään, liekkö karkaistu tuo keskiötappi? Vai lähteekö irti prässäämällä? Ei mitään hajua miten tuo on kasattu…

 11. Kyllä se ihan vaan Poraamalla meni lävitte. Myönnettäköön kyllä että saksalainen teräs on kovaa, varsinkin laakereiden kohdalta. Kärsivällisyyttä ja laadukkaita Bahcon teriä 😉

Kommenttien lisääminen on estetty.