Testissä Philips Streamium NP2500 nettimusiikkisoitin

Philips_NP2500

Alkukesästä esittelimme blogissamme Philips Streamium NP2500 verkkomusiikkisoittimen laatikosta poiston, sekä kyselimme, mitä haluaisitte kyseisestä laitteesta tietää.  Kesäkiireiden hälvennyttyä olemme viimein saaneet laitteen myös testipenkkiin. Testikokemuksia ja tuloksia siis esillä tässä!

Philipsin nettimusiikkisoitin on alumiinisten ja pianolakattujen osiensa myötä tyylikkään oloinen kapine, joka istuu mainiosti vähän hifimmänkin laitekavalkadin seuraksi. Laitteen toteutuksessa on selvästi satsattu korean ulkoasun ohella myös käyttäjäystävällisyyteen, sillä laitteen valikoissa navigoiminen on merkille pantavan helppoa ja jouhevaa.

Philipsin nettimusiikkisoittimella on kaksi pääkäyttöä. Nämä ovat nettiradioiden toistaminen, sekä musiikin toistaminen kotiverkkoon asennetulta UPNP-mediapalvelimelta. Edellisten lisäksi laitteen avulla on mahdollista katsella myös mediapalvelimelle tallennettuja digikuvia tämän laadukkaan, joskin pienehkön värinäytön kautta. Laite tukee myös sisäänrakennettuna ominaisuutena Pandora -musiikkipalvelua, joka on eräs vaihtoehto Last.FM nettiradiopalvelulle. Pandora on valitettavasti kuitenkin rajattu ainoastaan Yhdysvaltojen markkinoille, joten suomessa tästä ominaisuudesta ei ole iloa.

Philipsin Streamium NP2500 ei pidä sisällään kaiuttimia, kuten joku saattaisi ehkä olettaa. Laite on siis suunniteltu kytkettäväksi osaksi kodin stereolaitteistoa.

Philips_NP2500_kaukosaadin

Laitteen kaukosäädin on toimiva, joskin noin puolet näppäimistä ovat arkikäytössä melkoisen turhia. Jonkin asteista pelkistämistä olisi siis saattanut tämän suhteen toivoa.

Philips_NP2500_liitannat

Laitteen liitännät ovat esimerkillisen monipuoliset. Äänen laitteesta ulos saamiseksi tämän takaa löytyy perinteiset RCA-liitännät, sekä myös koaksiaalinen digitaalilähtö. Nettiin liittämiseksi laitteeseen on sisällytetty sekä fyysinen LAN-liitäntä, että sisäänrakennettu WLAN-antenni langatonta verkkoon kytkemistä varten. Lopulta takaa löytyy vielä liitännät erillisille kuulokkeille, sekä Aux-sisääntulolle.

philips_streamium

Streamium -soittimen suosikkeja ja asetuksia on mahdollista hallita myös Philipsin verkkopalvelun kautta. Palvelu on kuitenkin itse soitinta huomattavasti keskeneräisemmän oloinen, enkä esimerkiksi onnistunut lisäämään tätä kautta uusia nettiradioasemia suosikkeihini yrityksestä huolimatta.

Laitteen perusteellisempi testi ja esittely seuraa oheisella videolla, jolla vastaamme myös lukijoiden lähettämiin, laitetta koskeviin kysymyksiin.

Yleisvaikutelmaltaan laite on siis hyvin toimiva ja selkeä. Hintaa Philipsin nettiradiolla on vajaat 200 euroa, mikä tekee siitä kieltämättä melko hintavan. Toisaalta laite on toteutukseltaan todella viimeistelty, ja sopii osaksi arvokkaampaakin kodin hifilaitteistoa.

Plussina ja miinuksina listattakoon:

+Erittäin tyylikäs muotoilu ja laadukas viimeistely
+Helppokäyttöinen
+Hyvät liitännät

-Monimutkainen kaukosäädin
-Korkeahko hinta

Arvosanaksi annamme laitteelle 3,5 / 5

Vaihtehtoa etsiskeleville voisimme ehdottaa Applen iPod touch -laitteen hankkimista kaukosäätimellä varustetun telakan kera. iPod touchiin löytyy jo useita ilmaisia nettiradiosovelluksia ja musiikin toisto omalta kodin tietokoneeltakin onnistuu myös lähiverkon ylitse. Vaikka hintaa iPod touch 8gb + telakka -kombinaatiolle tuleekin noin 50€ Philipsin Streamium-soitinta enemmän, niiin samalla saa käyttöönsä kuitenkin myös Mainion mp3-soittimen, videotoistimen sekä pelilaitteen vaikka matkalle mukaan otettavaksi.