130609BER811

Mikäli suunnittelet automatkan tekemistä Berliiniin ja satut omistamaan arvokkaan auton, niin kannattaa harkita reissua kahdesti – tai sitten ainakin varmistua siitä että auto tulee matkan aikana pysäköityä tuhopolttajilta turvalliseen paikkaan. Viimeisen kuuden kuukauden aikana Saksan pääkaupungissa Berliinissä on nimittäin pantu palamaan arvokkaita autoja melko tarkalleen yhden auton päivätahdilla.

Tuhopolttajat käyttäjät tihutöissään auton hitaasti palamaan systyttäviä grillisytykkeitä, joten siinä vaiheessa kun palo on päässyt irralleen ja poliisit paikalle, niin tuhotyöstä vastuussa olevat ovat jo pitkällä. Tuohopolttajien suosiossa ovat erityisesti arvoautot, kuten Porschet, Bemarit, Mersut ja jopa Volkkarit. Tuhopolttojen motiivina on siis ilmeisesti ainakin olevinaan jonkinlainen kasvavien tulo-erojen kritisointi. Berliinin poliisi myöntääkin, että viimeisen kuuden kuukauden aikana tehdystä  170 autojen tuhopoltosta ainakin 93 on ollut poliittisesti motivoituja.

berliini_kartta_tuhopoltto

Kyberavaruutta seuraavien näkökulmasta asian tekee mielenkiintoiseksi se, että autojen tuhopoltoista on viime viikkoihin asti löytynyt lähes reaaliajassa päivitetyt sijainti- ja merkkitiedot (tosin viimeiset päivitykset näyttävät nyt olevan muutaman viikon takaa). Autojen ”tuohopolttokartta” löytyy osoitteesta brennende-autos.de

Melkoisen surullista toimintaa, joka suurien rahallisten vahinkojen lisäksi nakertaa varmasti uskottavuutta, sekä sympatioita oikeaa poliittista aatetta ajavilta vaihtoehtoisilta poliittisilta liikkeiltä Berliinissä.

Lähde: theage.com Kuva: spiegel.de

Edellinen artikkeliNikon Coolpix S1000pj on videoprojektorilla varustettu digipokkari
Seuraava artikkeliSukhoi Su-35 lentää ilman suojakatosta mach 2 -nopeudella ja takapilotti käyttää heittoistuinta

14 KOMMENTIT

 1. Joo jotain järkevämpää rähinöimistapaa pitäisi keksiä kun syytä rähinöimiseen tosiaan on, mutta parempaa tuokin on kuin passiivinen alistuminen !

 2. Tuo ”vastarinta” ei tee mitään muuta kuin tavalliselle ihmiselle helvetin korkeat vakuutusmaksut 🙁 Vetäisivät vaikka spreillä iskulauseitaan noihin autoihin tai puhkoisivat kumit. Mitä itua on polttaa rikkaan auto? Sehän käy ostamassa uuden hienomman. Vai olisko taustalla Saksan autoteollisuuden polttotalkoot – ehkä vähän turhan vainoharhainen ajatus?

 3. Joo verrattuna Ranskalaisten ”massa” autonpolttotapahtumiin verrattuna tämä ökyautoihin osuva juttu taitaa tosiaan olla vain hyvää tukea ökyautovalmistajille kun poltetun auton omistajat saavat vakuutuksesta uuden ja vielä ”ökymmän”…

 4. Mikähän siinä on, että _aina_ näissä tapauksissa syyllinen on joko vasemmistolainen maailmanparantaja tai kulttuuriltaan rikas?

 5. Eikö kenelläkään tullut mieleen teoria, jossa tuhopolttjalla itsellään on ökyauto ja hän vain haluaa olla ainoa?

 6. Jos paloja sattuu yhden auton päivävauhtia niin kyseessä saattaa olla vain yksi päästään viallinen pelle. Tuskin kuitenkaan enempää kuin muutama ”maailmanpelastajaa”.

 7. Hidasta touhua tuommonen 1 auto/pvä, polttais vaikka sit koko mersun tai bemarin tehtaan/varaston niin menis kerralla enemmän..

  Tuskinpa tuo homma ketään hyödyttää, vakuutusyhtiöt tietenkin nostavat sitten maksuja kun tarpeeks joutuvat makselemaan poltettuja autoja.

 8. Tuskinpa uskovat että autoja polttamalla tulee lisää liksaa.
  Kyllä ittee ainakin vituttais kumminkin jos auto poltettais ja vaikka sais samanlaisen tilalle.

 9. Kyllä se varmaan hyvää kuumotusta aiheuttaa kun auto poltetaan. Vaikka saa rahat takaisin ja vaikka kyseessä on buumi. Eiköhän näille polttajille riitä palkkioksi se että ökyautojen omistajat joutuvat miettimään mihin autonsa jättävät. Mikä tässä jutussa on hilavitkutin? Poltettu auto?

 10. Nin tai ”lama” iskeny päälle ja halutaan kalliista autosta hyvät rahat. No polttaa sen vakuutusyhtiö maksaa. Tätä on jo venäjällä harrastettu pitemmän aikaa.

Comments are closed.