Uusi trendi Berliinissä: luksusautojen tuhopoltto

130609BER811

Mikäli suunnittelet automatkan tekemistä Berliiniin ja satut omistamaan arvokkaan auton, niin kannattaa harkita reissua kahdesti – tai sitten ainakin varmistua siitä että auto tulee matkan aikana pysäköityä tuhopolttajilta turvalliseen paikkaan. Viimeisen kuuden kuukauden aikana Saksan pääkaupungissa Berliinissä on nimittäin pantu palamaan arvokkaita autoja melko tarkalleen yhden auton päivätahdilla.

Tuhopolttajat käyttäjät tihutöissään auton hitaasti palamaan systyttäviä grillisytykkeitä, joten siinä vaiheessa kun palo on päässyt irralleen ja poliisit paikalle, niin tuhotyöstä vastuussa olevat ovat jo pitkällä. Tuohopolttajien suosiossa ovat erityisesti arvoautot, kuten Porschet, Bemarit, Mersut ja jopa Volkkarit. Tuhopolttojen motiivina on siis ilmeisesti ainakin olevinaan jonkinlainen kasvavien tulo-erojen kritisointi. Berliinin poliisi myöntääkin, että viimeisen kuuden kuukauden aikana tehdystä  170 autojen tuhopoltosta ainakin 93 on ollut poliittisesti motivoituja.

berliini_kartta_tuhopoltto

Kyberavaruutta seuraavien näkökulmasta asian tekee mielenkiintoiseksi se, että autojen tuhopoltoista on viime viikkoihin asti löytynyt lähes reaaliajassa päivitetyt sijainti- ja merkkitiedot (tosin viimeiset päivitykset näyttävät nyt olevan muutaman viikon takaa). Autojen ”tuohopolttokartta” löytyy osoitteesta brennende-autos.de

Melkoisen surullista toimintaa, joka suurien rahallisten vahinkojen lisäksi nakertaa varmasti uskottavuutta, sekä sympatioita oikeaa poliittista aatetta ajavilta vaihtoehtoisilta poliittisilta liikkeiltä Berliinissä.

Lähde: theage.com Kuva: spiegel.de