nikon_S1000pj_projektori_03

Minikokoisia, LED-teknologiaan perustuvia projektoreita on viime kuukausina esitelty runsaasti joko valmiina tuotteina, tai ainakin konseptiasteella matkapuhelimissa, kannettavissa tietokoneissa, sekä itsenäisinä mediasoittimina. Kameravalmistaja Nikon on tänään esitellyt tiettävästi ensimmäisen sisäänrakennetulla videoprojektorilla varustetun digitaalikameran.

Nikonin uutuuskamera nimeltään COOLPIX S1000pj ei ulkomitoiltaan tai kuvausominaisuuksiltaan juurikaan eroa tavallisesta digipokkarista. Kameran sisäänrakennettu videoprojektori heijastaa laitteen muistiin tallennettuja kuvia tai videoita aina 40″ kokoon asti, VGA-resoluutiolla (640×480 pikseliä). Valitettavasti pitkien esitysten katseluun tarvitaan edelleen mukaan verkkovirtalaite, sillä täydestä akusta riittää virtaa ainoastaan noin tunnin mittaisiin videoesityksiin.

Videoprojektorin ohella kameran ominaisuuksiin kuuluu mm.

 • langaton kaukosäädin kamerna, sekä projektorin ohjaamiseen
 • lens-shift kuvanvakain
 • 12.1 megapikselin kenno
 • 5x zoom
 • 2.7″ näyttö
 • mitat 99.5 x 62.5 x 23 mm ja paino 155 grammaa

Valitettavasti kameran teknisistä tiedoista ei oikein varmuudella selviä, tukeeko kamera ulkoisten videolähteiden liittämistä videotykin kuvalähteeksi. Kameran suositushinta on jenkkilän markkinoille saapuessa $425, eli noin 300 euroa. Tarkkaa markkinoille saapumisaikaa ei vielä anneta.

Sinällään kameran ja projektorin yhdistelmä ei välttämättä ole yhtään hullumpi idea. Esimerkiksi lomamatkalla päivän mittaan räpsittyjen otosten tarkastaminen illalla projektorin kautta hotellin seinällä on varmasti kameran omaa pikkunäyttöä mukavampi vaihtoehto!

Lisää tietoa Nikonin tuotesivuilta

Edellinen artikkeliDoggieLoverDoll on seksilelu koirille
Seuraava artikkeliUusi trendi Berliinissä: luksusautojen tuhopoltto

7 KOMMENTIT

 1. Jos otan kuvan auringosta niin voiko tuon avulla ladata aurinkonennolla varustetun matkapuhelimen akun, siis yhdellä kuvalla voin ikäänkuin saada jatkuvan auringonpaisteen taikka niin pitkän kuin kameran akussa virtaa riittää.

 2. Mulla on nikon coolpix L 16 ja se on ihan paska. Ei tarkenna mihinkään ja lähikuvat ei onnistu ollenkaan. Ostin uuden vaikka tuo ei ole edes vuotta vanha.

 3. Idea on loistava, mut toteutus ontuu. Kameran kuvanlaadulliset specsit ja varsinkaan muotoilu ei ole tätä päivää.

 4. Täysin turha insinöörin päiväuni tuote. Näyttää ihan -60 luvun paskalta filmikameralta. Hahhah niille, jotka ton menee näillä mainospuheilla hankkiin.

  • Valitettavasti linssin suojus on mennyt rikki, eikä kuulemma saa korjatuksi.

   Minulle se on loistavan hyvä kamera. Pakko kai mennä ostamaan uusi!

Kommenttien lisääminen on estetty.