usb_hub

Enemmän tai vähemmän tarpeelliset USB-laitteet ovat tämän päivän perusnörtin siunaus ja kirous. Vaikka USB-tuulettimet ja pölynimurit saattavat tuntua kaupan hyllyllä nähtynä tarpeelliselta ja kivoilta, niin kotona koneen ääressä yhä useammin törmää pulmaan USB-porttien rajoitetun määrän kanssa. Ainakin allekirjoittaneelle ongelma on tuttu.

Neli- tai seitsenporttisesta USB-hubista löytyy toki apua, mutta kuitenkin vain toviksi.  Onneksi viimein kuitenkin on kehitetty myös USB-hubi todellisen tehokäyttäjän tarpeisiin. Laitevalmistaja nimeltään Cambrionix on nimittäin tuonut markkinoille jopa 49 USB 2.0 porttia sisältävän hubin. ATX-2 virtalähteellä varustettu hubi jopa tarjoilee 500mA tehoa jokaiselle liitännälle, vaikka sitten saman aikaisesti. Laitteen avulla on siis mahdollista pitää vaikkapa 49 USB-mukinlämmitintä saman aikaisesti kuumana. Hintaa laitteella on noin 450 €. Mahtavaa, eikös?

Kautta: www.ubergizmo.com

Edellinen artikkeliDirk Auer rakensi vuoristorata-luistimet ja pyyhälsi 860 metriä minuutissa
Seuraava artikkeliFragment Design Tech Wrap toimii laukkuna lähes mille tahansa