The Pūrleve - Hygienic Door Handle Solution on automaattisesti vaihtuva kondomi ovenkahvaan

Kyllä, luitte aivan oikein. Kyseessä on todellakin ovenkahva, jonka kuminen päällys (”kondomi”) vaihtuu aina kun kahvasta on vedetty. Lähteemme mukaan tutkimukset kertovat, että 30 prosenttia wc:n käyttäjistä ei pese käsiään. Tämä aiheuttaa sen, että kaikenlainen bakteerikasvusto on yleistä juuri ovenkahvoissa. Lisäksi vessanoven nuppiin on pakko koskea, jotta sen saa lukkoon. Pūrleve on lisälaite, joka voidaan liittää tavalliseen ovenkahvaan.

Automatic Sleeve Dispenser (ASD) -tekniikka toimii siten, että oven kahva automaattisesti päällystyy uudella antimikrobiaalisella materiaalilla, jolloin seuraavalle käyttäjä kahva on pöpötön. Ja kun sieltä vessasta tullaan ulos, napataan tietenkin kourallinen maapähkinöitä kulhosta baaritiskillä. Näin säilyy luontainen bakteerinvastustuskyky.

Lähde: www.purleve.com (via gizmodo.com)

Edellinen artikkeliYann Travaille toteuttaa tyylikkäitä tatuointeja tuhrutyyliin
Seuraava artikkeliKuinka virkkaat silmämunan?

1 KOMMENTTI

 1. Oli kiva katella Juustoportissa (huoltamo Jalasjärvellä jonka yhteydessä juustola) pappaa joka lähti ennen minua vessasta. Tietenkään se ei käsiään pessyt kun oli kova kiire maistelemaan juustonäytteitä. Niin eikä se tietenkään myöskään käyttänyt niitä koktailtikkuja juustopalojen nappaamiseen, vaan samoilla tutisevilla sormilla, joilla oli paria minuuttia aiemmin kosketellut piliään, haparoi nyt juustoja.

  Eikö niitä näppejä voisi pestä sen vessakäynnin jälkeen?!?!

 2. käytännössä kannattaa myös kieltäytyä kättelemästä ihmisiä. esimerkkinä kerrottakoon että H1N1 virus tarttuu käsien kautta, kun henkilö kättelee tartunnan saanutta ja sen jälkeen koskettaa käsillään omaa limakalvoa (nenä, suu, pili) niin on tartuttanut itsensä huonolla tuurilla.

 3. Joo. Ihan hyvä tapa pestä kädet vessan jälkee. Toisaalta myös ennen vessaa, sillä ennen kuseskelua on yleensä kosketeltu jos jonkinlaista pintaa ja kerätty kädet täyteen sontaa. Ja yleensäkin käsien pesu liian aliarvostettua – ei siinä mielessä että bakteerit jotenki kammottais, mutta vituttaa kun paskasilla sormilla porukka räplää ja sotkee seinät. ARGH, olemisen sietämätön tuska käy kovemmaks.

 4. Eikös ihimiseltä mene vastustuskyky kokonaan jos ei mistään saa bakteereja? Sitten normaali flunssa on ihmiselle tappava, jos aletaan näin paljon bakteereja tuhoamaan. Parasta olisi vaan kestää niitä pöpöjä! 🙂 😛

 5. ”…some guy gives you a dirty look if you fail to wash your hands after just peeing. Look, if you showered in the morning it’s unlikely your dick is very contaminated. If anything you’ve probably made your clean dick a little dirtier by touching it with your filthy hands. ”

  As said in the article =)

 6. Shanghaissa kerran yleisövessassa eräs Kiinalainen kysyi työkaveriltani, että miksei hän pessyt käsiään. Kaverini vastasi: ”me Suomalaiset emme kuse käsillemme”…

 7. Helpompi olis laittaa antibakteerista ainetta kahvaan suihkauttava automaatti, vaikkapa vessan raikastavalla hajusteella varustettuna. Eiköhän tämä ollu tässä.

 8. Siivoojat nehän sen yleensä ottavat yleisissä paikoissa, siellä on tarkistuspaperi seinällä. Toinen ratkaisu asiaan on tietenkin vastustuskyvyn lisääminen, hyvin toimii lapsuudessa yli-siisteyden välttäminen vastustuskyvyn lisäämisessä, avanto-uintikin on hyvä tähän tarkoitukseen. Siis eihän varmaan hepatiitteja ja hiviä estä, mutta niistä ei ovenkahvojen kanssa olla huolissaan, ovat niin pieniä numeroita.

 9. ^ Jaa että käsiä ei tarvi sen pyllyn pyyhkimisen jälkeen pestä kun siivojat pesevät vessat?

 10. itse alan ammattilaisena käytän pyllyn pyyhkimiseen ( WC-paperi Lotus Pro Maxi Stand1, ammattikäyttäjille).

 11. “me Suomalaiset emme kuse käsillemme”

  Joo, mutta lattialle osataan hienosti kusta, ja myös sontia wc:n lattialle. Eikä ole ihan yksi tai kaksi kertaa kun on läjät laskettu johonkin julkisen vessan lattialle. Siis mitä ihmettä mahtaa päässä liikkua?