Savukoneen savua purkissa!

Nyt on viimein keksitty laittaa savukoneen savua spray-purkkiin. Joskus sattuu sellainen hetki, että radiosta tulee biisi, joka kuuluu tanssilattialle ja vaikka on toimistossa, voi kuitenkin jollain tavalla haistaa savukoneen savun. Hajumuisti on totta näinkin päin.

Näin sitä mainostetaan myyjän sivuilla: ”Luo todellisentuntuisia savuefektejä ilman kalliita laitteita”, ”Fantastista käytettynä disko-valojen kanssa”, ”Yksi kannu antaa savut 5 minuutiksi”, ”Savu pysyy tuulettamatta 2 tuntia huoneessa”, ”Myrkytön, Ärsyttämätön ja otsooniturvallinen”, ”Sopiva pieniin partyihin”. Ja jos ei bileisiin, niin sitten pieniin leffaproduktioihin. Siihen tämä olisiko loistava! Hintaa on 6 puntaa laaki. Siis aika tyyris 5-minuuttinen.

Lähde: www.maplin.co.uk

Edellinen artikkeliThe £10 Breakfast tyydyttää tuhdimmankin krapulan, kenties
Seuraava artikkeliSippin’ Seat, häppää istuimesta

1 KOMMENTTI

 1. ”tää on mielestäni mahtava keksintö”

  Kiva kun perustelit, että miksi se on kiva? Sulle taitaa mamma ja pappa ostaa vielä saippuan ja soppa-ainekset, voi sitten viikkorahoilla vaikka ostaa savua purkissa. Jees meininki?

 2. Fiksu savukone maksaa n. 40e, ja litralla nestettä pärjää helposti kotioloissa vuoden ympäri.. Että hieno keksintö joo ;D

 3. Mutta eikös ole semmoisiakin savukoneita joihin laitetaan jotain sokerivesiliuosta? Että sitä voi ihan kotioloissakin tehdä sitä nestettä…

 4. @Nimetön: Kotiin tai pikkudiskoihin vaikka tosta http://www.thomann.de/fi/stairville_sf80_nebelmaschine.htm

  @Kokkeli: En kyllä suosittelis lähteä leikkimään mitään kotikemistejä, saat todennäköisesti aikaan joko hengitykselle haitallista nestettä tahi tulipalon. Savukoneen nesteet kuitenkin maksaa sen pari euroa litralta (yleisin myyntipakkaus 5 litraa) – ja kuten Wildur mainitsi, litralla pärjää kotioloissa todella pitkälle.

  • ”En kyllä suosittelis lähteä leikkimään mitään kotikemistejä, saat todennäköisesti aikaan joko hengitykselle haitallista nestettä tahi tulipalon”

   Taas tollainen ”perusäijä” asenne puskee esiin… Seipään niellyttä, niin seipään niellyttä pelottelua kuin olla voi.

   Savuneste on NIIN helppoa tehdä itse että en harkitsisikaan maksaa siitä yhtään enempää kuin ne ainesosat erikseen maksavat. Saa määrätä seossuhteenkin -ja samalla savun paksuuden itse.

   Ihan turha tosiaan maksaa senttiäkään ylimääräistä siitä että joku firma kaataa kahta litkua purkkiin ja lätkäisee tarran pöntön kylkeen!

   Sitä paitsi se tislattu vesikin on mahdollista tehdä itse, ihan niin kuin etanoliakin voi erottaa rankista itse jos vähänkin vain on taitoa ja viitseliäisyyttä rakenteluun.

   Sitä paitsi II : sitä vaatimusta että veden pitää olla tislattua vettä on tavattu noudattaa vähän turhankin tarkkaan.
   Ei se oikeesti niin justiinsa ole. Turhaa pelottelua joka paikassa. Sama kuin laser-efekteillä yleisön skannauksen kanssa. Voi tehdä jos osaa ja vähänkään tietää periaatteista.
   Suomen holhousyhteiskunta vaan vaatii lain mukaan kutsumaan tarkastajat paikalle jokaiseen tilaisuuteen missä sitä harrastetaan. Sitten tehdään mittauksia ja laskelmia… ja lätkäistään lasku tarkastuksesta kouraan.

   Suosittelenkin kaikkia ottamaan itse asioista selvää ja ”soveltamaan” lakia. Laser efektit ovat parhaimmillaan todella hienoja -sekä halpoja.

   Ja ne tarvitsevat näkyäkseen kunnolla SAVUA. Tehkää se savunestekin itse.
   Tai jos rahaa on millä mällätä, niin että sitä ei tarvitse edes laskea, niin voinhan toki mäkin perustaa sen firman joka sekoittaa litkut keskenään -voitte sitten ostaa mut paikalle sekoittamaan savunestettä oikein ”ammattilaisen” ottein…
   Voisin tuoda pönikän vaikka taksilla ja signeerata etiketinkin vielä -lisämaksusta tietenkin. 😛

 5. kuinka tosikkoja ihmisiä täällä on? enhän mää millään pahalla sanonu että tuo on mahtava keksintö

 6. nimetön: mulletoi piste comissa on vaikka kuin monta savukonetta eri kokoisia. ja stroboja.

 7. minulla oli tämmönen pari viikkoa sitten. oli kyllä suoraan sanottuna paskaa. raivostutti suorastaan nähdä tämä otsikko täällä. älkää IKINÄ ostako tätä! se ei haissut legendaariselle savukone savulle ja haihtui varmaan vartissa! aivan ylihintaista tavaraa..

 8. Joo myrkytön ja ärsyttämätön? Hieno homma, häkä on nimittäin hajutonta ja tappavaa ja savussa on lukuisia muitakin myrkkyjä. En suosittele kenellekään.

  Tai ehkä tässä nyt on mahdollisuus lunastaa Darwin award itselleen, kukin tyylillään.

 9. @ollo: öö… oletko nyt ihan tosissasi? Häkää syntyy vain hiilen (tai hiiltä sisältävän aineen) epätäydellisen palamisen tuotteena.

  Savukoneiden ”savu” on pikemminkin ”usvaa”/”sumua”, eli kiinteitä partikkeleita kaasussa (kaasuna siis ”ilma”). Poltettavana aineena on vedellä laimennettu glyseroli. On todennäköisempää saada glyserolimyrkytys hammastahnan käytöstä kuin savukoneen ”savun” hengittämisestä.

 10. Viimein ja viimein, johan vastaavia kaupattiin viimevuosituhannen puolella. Muistan jostain postimyyntikatalogista moista ihmetelleeni, tuntui vaan silloiseen rahatilanteeseen nähden turhan tyyriiltä kokeiltavaksi.

 11. Vai että litralla pärjää vuoden ympäri? Itsellä on juuri tuo Thomannilta ostettu sf-80 savukone ja viime kotireiveissä koneeseen laittamani puoli litraa röhisi tyhjyyttään jo ennen puolta yötä. Riippuu kyllä vähän käytöstä mutta innokkaalle savustajalle suosittelen ostamaan samantien 5 litran kanisterin, erityisesti jos innostuu ostamaan vielä isomman savukoneen.

  Mitä tuohon purkkisavuun tulee, epäilyttää kyllä suuresti voiko olla hyvä.

 12. Tiedote Teknikmagasinetilta: Myymme Suomessa näitä samoja savuspraypurkkeja. Saatavilla Vantaan Jumbosta ja verkkokaupasta.

  Artikkelliin lisäten kannattaa huomioida, että savua ei kannata suihkuttaa herkille vaatteille – tuoksu saattaa meinaan tarttua 🙂

 13. @zipcode: juu, totta kai tuo riittoisuus riippuu nimenomaan siitä käytön määrästä. Kommenttini tarkoituksena olikin, että litran voi saada riittämään vaikka vuodeksi (koska helposti näistä vekottimista katoaa se ”uutuudenviehätys” hyvin nopeasti ja laite jää hyvin satunnaiseen käyttöön). Vertailun vuoksi voidaan sanoa, että jokunen vuosi takaperin pyörittelin erään yhtyeen kiertuetekniikkaa ja tunnin keikan aikana kulutetaan noin viisi litraa savunestettä 🙂

 14. nyt kyllä ollaan epäekologisuuden äärellä.

  ja kuten edellä on mainittu, hintakin on törkeä suhteessa johonkin pikkusavukoneeseen ja savunesteeseen.

 15. nyt kyllä ollaan niin epäekologisuuden äärellä että oksat pois. ja hintakin on käsittämättömän kallis.

  älkää ihmeessä tuhlatko rahojanne moiseen roskaan.