Anti-Stab Knife on veitsi, jolla ei voi puukottaa

John Cornock näki dokumentin, jossa lääkärit puhuivat perinteisten keittiöveisten kieltämisen puolesta. Tähän löytyy kaksi syytä: Toisaalta veitsi on terveysriski esimerkiksi pudotessaan jalan päälle, toisaalta se on helppo ase, joka löytyy joka kodista. 42-vuotias designeri Swindonista suunnitteli kuvan anti-stab -veitsen, jolla on käytännössä katsoen mahdotonta aiheuttaa pysyviä vammoja, mutta sillä hoituu kuitenkin kaikki kokkaushommat.

Hinnaksi veitselle arvioidaan tulevan 40-50 puntaa. Tämä on mielestäni erittäin hyvää suunnittelutyötä ja ehkäisee helpolla tavalla kotiväkivaltaa. Voi vain harmitella kuinka usein saa hesaristakin lukea, että keittiöveitsi on ollut väkivallan välineenä. Ehdottaisinkin, että suunniteltaisiin sellainen laite, jolla tavallisista veitsistä voisi katkaista kärjen Herra Cornockin veitsien kärjen kaltaiseksi. Tätä voitaisiin sitten kierrättää ostoskeskuksissa ja sinne saisi tuoda veitset ”korjattaviksi”. Fileeraus voitaneen jättää kokonaan kalatiskintädin hommaksi.

Lähde: www.timesonline.co.uk

Edellinen artikkeliSaddam Husseinin asekokoelma
Seuraava artikkeliSilmälasit joihin on integroitu teline

1 KOMMENTTI

 1. Kyllä tuolla voi puukottaa melkeen yhtä helposti jos tuo pää ei vaan ole liian paksu.. Nyt se vaan sattuisi enemmän 😛

 2. Huoh. Jos siinä veitsessä on terä, sillä voi leikata. Esim. kurkun (jolla ei nyt tarkoiteta vihannesta) leikkuuta ei ilmeisesti lasketa pysyväksi vammaksi vai?

 3. Tuo ei tulisi vaikuttamaan mihinkään.. jos halutaan tappaa niin kyllä se yleensä onnistuu..

 4. näin on, tappaminen onnistuu miltei millä tahansa esineellä lyijykynästä autonrenkaaseen. hei, paljain käsinkin kuulemma saa toisen ihmisen melko helposti hengiltä. leikataanko seuraavaks olkapäästä alaspäin poikki kädet jotta estetään perheväkivaltaa? =)

 5. Se puukotusalttein porukka varmaan ostaa just 40-50 punnan designkeittiöveitsen tavallisen sijasta, jep jep.

 6. Siis, onko tämä muovia vai mitä? Voi tällä puukottaa, voimaan vaan peliin johan uppoaa. Jos uudistus on tuo tylppä pää, onko?

 7. Ilmeisesti keittiöveistä käytetään yleensä hetken mielijohteesta. Tuo kyllä uppoaa mutta ei niin helposti, jolloin kaverilla on enemmän aikaa tulla järkiinsä ennen kuin pahin tapahtuu.

 8. Kyllä tolla viiltää kaulan auki ihan samalla tavalla kuin teräväkärkiselläkin veitsellä.

 9. ja edellisiin lisäten, kyllä uppoaa, mutta jälki on vielä pahempaa koska terävä veitsi tekee siistin haavan ja tuo ruhjoo pahasti jonka johdosta verenvuoto on massiivisempaa ja selviäminen epätodennäköisintä tilanteessa. NI!

 10. Asiallinen keksintö, sitä lyö sydän pari kertaa tyhjää kun veitsi tippuu kädestä. Mitä tulee tuohon kurkun viiltämiseen niin ei se niin helppoa ole kun uhri sätkii vastaan. Pistellä on helpompi mutta kun tuolla se ei oonistu. Jokin aika sitten tuli dokumentti gladiaattoreista jossa kerrottiin myös heidän aseistuksestaan. Yksi miekoista oli neliteräinen ”piikki”, jonka muoto selitettiin sillä että sillä toki syntyy haava ja veri lentää, mutta piikki ei uppoa syvälle ja näin tee fataaleja vaurioita sisäelimille.

 11. Nii tosta marketissa olevasta katkasu jutusta sen verran et sinäänsä jees juttu olis mut hei… kuka kehtaa tulla katkasee puukon terän kauppaan missä on ihmisii… samahan ois mennä kauppaan ja kyltti selässä että puukotan perheen jäseniä ? 😀

 12. Toi veitsien vienti johonkin ostariin on kyllä pimein idea pitkään aikaan. Jos joku todella tiedostaa olevansa se perheväkivallan lähde, niin eihän se nyt helvetissä lähde johonkin markettiin niitä leikkelemään. Olis vaimolla siinäkin ihmettelemistä vaikka äijä sahais rautasahalla kaikista veitsistä päät pois itse. Äijä siihen kommentoimaan, että kun sitten sinua kännissä tuikkaan, niin et sitten kuole… Ja jos nainen veis veitset katkottavaksi, niin sitten oltais aurinkolasit päässä.

  Tai ehkä noi on just tehty jollekin saatanan hakkaajalle, et toinen ei voi sitten puolustautua edes leipäveitsellä. Karmee ajatus, mut niin on kyllä vitkuttimenkin aihe.

 13. Kokkiveitsi ilman kärkeä, tyhmempää saa hakea.
  Terävä kärki on erittäin tärkeä muussakin kuin kalan käsittelyssä.
  Taas kerran huomaa että eipä noilla suunnittelijoilla
  ole paljoa työkokemusta.

  Kokkina tarvitsen veitsen kärkeä tosi paljon enkä IKINÄ ostaisi
  tommoisia veitsiä taikka katkaisisin omia veitsiäni.

 14. Kokin kanssa täysin samaa mieltä veitsen kärjen tarpeellisuudesta. Lihan päältä kalvon irrottaminen jollakin pyöreänokkaisella voiveitsellä ei onnistu. Kalan fileroinnissa käytän kalan koosta riippuen joko teräväkärkistä filettiä tai sitten puolimetristä pyöreällä kärjellä olevaa ammattilaisveistä.

  Joku raja pitäisi olla panikoinnissakin. 🙁

 15. Kertoo sitten parisuhteen tasosta jos puoliso tulee kotiin ja uusii keittiöveitsisarjan ”varpaita suojatakseen”. Ja ei se veitsen uupuminen estä mitään, pari vuotta sitten eräs nainen löi miehensä aivohalvaukseen mikron sillä lasisella alustalla. Just niin, että ei se raivo siihen lopu kun veitsellä ei saa tökättyä.

 16. Eikö parempi idea olisi tulitikkuaskin kokoinen rautalevy päähän? Ei uppoisi ja saisi helposti pöydälle pystyyn =)

 17. Pyöräilykypärä, kiipeilykypärä, rullaluistelusuojat… sama olisi säätää laki, joka määräisi pidettäväksi kotona sirpaleliiviä ja mellakkakypärää. 😐

 18. Niin, se perimmäinen ongelmahan on nimenomaan että kodeissa on veitsiä… ja aseita…, eikä se että on ihmisiä jotka niitä käyttävät.

 19. Sanotaan nyt näin vaikka että.. Ne ketkä ostaisivat tälläisen veitsisarjan.. ne olis normaali perhe missä ei ikinä sattuis mitään tälläst vahinkoo 😀

 20. olisivat käyttäneet tämänkin ajan väkivaltaisen kääytöksen estämiseen, kaikkea tappavaa ei voi kieltää mutta tapajia (pahoinpitelijöitä) voi auttaa (uudelleen koulutus, terapia, eristys muista).

 21. Psykopatiaan hoitokeino, mikä se sitten onkaan, maailma on ihan erilainen, eräs paikka mihin psykopaatit pesiyvät on muuten se korkein tämän mailman valta. Odottaen …

 22. Nyt pitää alkaa kehittämään mikron kokoista laitetta, joka leikkaa laaserilla ihan mitä elintarviketta vain ja miten päin vain.. 😀

 23. Ruuanlaitto on kiellettävä sillä keittiövälineissä on liikaa potentiaalisia murha-aseita. Ihmisten on vain ostettava eineksiä. Lisäksi mikrojen on oltava sellaisia, että ne eivät toimi jos niiden sisällä on elollista ainetta. Tietenkin, mikrot hälyttävät GSM:n avulla paikalle poliisit, jos niitä yritetään avata. Myös tukiasema hälyttää, mikäli ei saa mikrolta vastausta, sen päällehän on saatettu asettaa faradayn häkki sen vaaralliseksi muuttamiseksi tai aluslautasen irroittamiseksi.

  Heh, ja kirvesmiesten puukot on rekisteröitävä.
  Niitä ei saa viedä kotiin, vaan ne on säilytettävä työpaikalla lukitussa kaapissa silloin kun niitä ei käytetä. Sääntöjen oudattamisesta on vastuussa esimies ja lisäksi poliisi tekee satunnaisia valvontaiskuja.
  Kun jää eläkkeelle, puukko on luovutettava valtiolle, sillä sen akuutti tarvehan on poistunut. Loistavaa.

 24. Jotenkaan ei ollu yllätys että oli Jyrkin löytämä artikkeli.
  Mutta jatka samaan malliin, meitä kaikkia tarvitaan tekemään maailmasta erilaisempi paikka elää.
  Mutta itse aiheeseen, ei kai tuota vakavissaan kukaan ottanut? ツ

 25. Voi hyva luoja kun ei kommentoijat ymmarra oikein naiden uutisten ja keksintojen pointtia. Ideana ei ole oikeasti saada mitaan kaupallista hittia aikaan vaan on olemassa joku reaalimaailman ongelma johon keksitaan omaksi iloksi joku ”ratkaisu”. Jos joku asia on ”liian tyhma” ollakseen jarkeva, niin kannattaa miettia hetki ennenkuin alkaa avautumaan tahan kommenttilaatikkoon.

  Viiltaminen ja puukottaminen on 2 eri asiaa. Puukottaminen tapahtuu useimmiten spontaanisti hetken mielijohteesta. Taman veitsen idea on se etta mikali karki on tylsa ja pyorea niin silla on huomattavasti vaikeampi saada ihoa rikki jos on vaatteet paalla.

  Ja seuraava joka avautuu ’a’a’kk’o’sten puuttumisesta, olen Laosissa toissa joten nappaimisto on erilainen ja se joka selittaa etta voisi kayttaa merkistoa, en jaksa.

 26. Niin. No siis kuten sivuston nimestä voi päätellä niin tosiaan hilavitkuttimista on kyse. Kyllä tää veitsikonsepti mun mielestä on hilavitkutin – vaikkakaan ei ehkä ihan fiksuimmasta päästä – ja täysin oikeutetusti saitilla uutisoitu ja linjassa aiemman sisällön kanssa.

  Eri asia tietysti on, että onko Jyrki oikeasti laitteen tarpeellisuudesta sitä mieltä mitä tekstissä lukee, vai onko rivien välistä luettavissa pientä provosointia (joka on onnistunut varsin hyvin:) näihin kommentteihin.

  Tiedoksi myös kaikille, että jos joku osaa veitsellä hyökätä niin sillä ei todellakaan ruveta ensimmäisenä pistämään vaan sitä pidetään kädessä terä pikkusormen suuntaan ja tylsä puoli omaa rannetta vasten… tietystikään raivopäissään spontaanisti puukkoon tarttuva suomalainen ei tätä tiedä vaan koittaa tuikata puukon suoraan mahaan joka sekin toimii varsin hyvin.

 27. Juu kielletään kaikki esineet, työkalut ja tavarat, jotka ylipäätänsä sisältävät teräviä osia, kulmia tai sivuja. Elettäis maailmassa jossa kaikki ois lähes pallon muotoista, seeehän ois hienoa..

 28. ”Juu kielletään kaikki esineet, työkalut ja tavarat, jotka ylipäätänsä sisältävät teräviä osia, kulmia tai sivuja. Elettäis maailmassa jossa kaikki ois lähes pallon muotoista, seeehän ois hienoa..”

  Juu, ei kielletä mitään. Ei myöskään yritetä mitenkään estää onnettomuuksia.

 29. Lukitaan kaikki maailman ihmiset pehmustettuihin huonesiin niin kukaan ei kuole… Paitsi parin viikon paaston jälkeen nälkään.

 30. Just joku mainos propaganda paska, jolla ryöstetään kunnon kansalaisilta rahat. Jotkut luulee voivansa estää väkivallan. Väkivaltaa ei saada pois, narkkareita ei saada pois, alkoholisteja ei saada pois. Maailma kehittyy, mutta jotkut asiat pysyy ikuisesti samana ja jos sitä yritetään muuttaa astuu kehiin luonnonlaki, joka pätee myös ihmisiin.