sony-e309-keynote-1073-rm-eng1

Microsoftin esiteltyä maanantaina oman, Project Natal -nimisen pelaajan liikkeisiin perustuvan ohjaimensa, on Sony esitellyt omansa, Nintendo Wii -ohjainta jäljittelevän ohjainkonseptinsa Playstation 3 konsolille vain päivän viivellä tiistaina.

Toisin kuin Project Natal, Playstation Motion Controller -työnimellä kulkeva ohjain vaatii pelaajan käteen edelleen erillisen kapulan, jonka perusteella pelaajan liikkeet tunnistetaan. Sonyn uusi peliohjain hyödyntää niin ikään jo markkinoilla olevaa Sony Playstation Eye -kameraa, joten uutta erillista sensoria television päälle ei tarvita. Näkyvimpänä erikoisuutena ohjaimessa on väriä vaihtava, valaistu pallukka, joka auttaa kameraa tunnistamaan tarkasti pelaajan liikkeet. Ohjaimeen sisällytetyt ohjainpainikkeet mahdollistavat tämän käytön myös esimerkiksi ampumapeleissä. Markkinoille Sonyn uutta ohjainta on lupa odottaa 2010

Ohessa videota Sonyn uudesta ohjainkonseptista

n

{democracy:204}

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliDarth Vader Back Buddy, siellä se roikkuu, pahis selässä
Seuraava artikkeliMoottoroitu uimapatja-sohva päivittää uima-allastarpeet

16 KOMMENTIT

 1. Tuossahan on todella vähän eroa wiin motion plus laajennukseen, oikeastaan toimivat samalla tavalla. Eli sittenhän ps3 on kuin wii paljon hienommilla grafiikoilla.

 2. Jos PS3 olisi hieman halvempi olisi tässä varma Wiin ”tappaja”.
  Xboxin Natal ei kyllä vakuuttanut. Vaikea uskoa, että se saadaan toimimaan kunnolla.

 3. Koskakohan näitä saa? Saattaisi mennä ostoslistalle, jos pelit rupeaisivat tukemaan tätä.

 4. Jaa-a, mahtavatko myöhästyä? Motion Plus ilmestyy tässä lähipäivinä, Sonylla menee ens vuoteen ja Microsoftin härveli on vasta konseptiasteella. Siinä vaiheessa Nintendolta on varmaan tulossa jo jotain uutta kivaa 🙂

 5. Sairaan nopea tuo liikkeen tunnistus, ei oikeastaan silmin havaittavaa lagia !

 6. Omasta mielestäni Xbox on kokonaisuudessa PS3:sta parempi, mutta tämä on paljon kiinnostavampi kuin Project Naval.

  Ero Wiillä ja tällä on se, että PS3:lle tulee erilaisia pelejä. Ja myöskin se, että Wiillä on kymmenen tuhatta erilaista lisähärveliä sille kapulalle, ratista pistooliin. Toivon mukaan tälle ei tule.

  Itseäni kiinnosti kovasti FPS sekä miekka ja kilpi osio. Miten siinä sitten liikutaan(kävely, juoksu)? Jos siihen on käypä ratkaisu, niin kyllä kiinnostaa tuo härveli.

  Tosin PS3:n hinta on turhan korkea. Tuleeko Playstation Eye edes mukana normaalipaketissa? Jos ei niin hinta kasvaa Eyen ja kahden kapulan verran.

 7. Wii maksaa noin 250 euroa ja PS3 halvimmillaan noin 350 euroa eli hintaero ei ole enää kovin iso. Wiin pelit tosin tuntuisi olevan keskimäärin halvempia kuin pleikkakolmosen.

 8. Joo, tuo näytti paljon paremmalta kuin Xbox 360:n rojekti…
  Ja tuossa tuon kilpi ja miekka yhdistelmään sekä ilmeisesti jousiammuntaan taitaa tarvita kaksi tuommoista pötikkää? Ja tuo pallo tuossa päässä tekee tuosta ihan mahdottoman ruman!

 9. Toukka, samaa mieltä tuosta pallosta. Kun aloin katsomaan videota niin kyllä hieman naurahdin. Tosin mielelläni tuollaista heiluttelen jos se kerran toimii. Ei kaiken pidä näyttää hienolta, varsinkaan peliohjaimen.

 10. Ja tuo ohjainhan oli vasta prototyyppi, ei se tuonnäköisenä tule myyntiin. Ainakaan toivon mukaan…

 11. Siinähän sanottiin alussa, ettei ole lopullinen ulkonäkö, vaan pelkästään insinööriprototyyppi. Eli laite joka toimii ja jonka ulkonäköä ei ole vielä (välttämättä) edes suunniteltu.

 12. Whoah! Olen todella äimänkäkenä tuon videon jälkeeen.. Siis aivan hemmetin hyvää jälkeä sonyn pojat ovat saaneet aikaan. Toivottavasti tulee olemaan onnistunut myös tulevaisuudessa.

 13. ”Tuleeko Playstation Eye edes mukana normaalipaketissa? Jos ei niin hinta kasvaa Eyen ja kahden kapulan verran.”

  Luultavasti kamera tulee tämän paketin mukana vakiona, eli erikseen ei sitä tarvitse ostaa…

 14. Ohoh 🙂 Sehän on jo melkein valmis. Xboxin Natal vaikutti olevan vielä täysin konseptiasteella, mutta tuohan toimii jo melkein moitteetta ainakin noiden live-esittelyssä. Ja tarkkuus on todella huimaa wiihin verrattuna 🙂

 15. ”Ero Wiillä ja tällä on se, että PS3:lle tulee erilaisia pelejä. Ja myöskin se, että Wiillä on kymmenen tuhatta erilaista lisähärveliä sille kapulalle, ratista pistooliin. Toivon mukaan tälle ei tule.”

  PS3:lla ei tule enempää erilaisia pelejä; erilaisia Wiin peleihin verrattuna, mutta keskenään (siis PS3 pelien keskuudessa) pelit toistavat melko lailla samaa kaavaa. Eli siis Wiillä ällösöpöt hyppelyt ja PS3:lla totisempaakin totiset FPS:t (omistan silti Wiin, koska pelaaminen on todella intuitiivista ja hauskaa porukassa, toisin kun PS3:lla, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Killzone 2 pilalla ohjauksen takia.)

  Joka tapauksessa, nuo ”härvelit” Wiille eivät ole pakollisia vaan luovat autenttisuuden tunnelmaa – etkö sinä toivoisi muka ampumapeliin kunnon asekehikkoa tuollekin ohjaimelle ettei se näyttäisi ja tuntuisi pelkältä väriään vaihtavalta mikrofonilta? Ja sitä paitsi ne ovat halpoja ja niitä on monenlaisia moneen makuun. Mutta eivät siis ole edellytys pelaamiselle.

  Mietityttää aidosti, miten tuolla voidaan hoitaa pelaamisessa liikkuminen järkevästi? Wiimote on näppärä, mutta ilman nunchuckia/analogitattia moni peli ei todellakaan toimisi…

  Tuo on vasta demo, haluaisin tietää kuinka helppo tuo on pelinkehittäjille. Natal se vasta ihmetyttää – kuinka ohjelmointi toteutetaan, onko kenelläkään tietoa? Koodataanko pelin liiketoiminnot motion capturen avulla vai miten? Miten pelinkehittäjiä on asiassa infottu, miten lähtevät näihin mukaan nykyisten pelikonesukupolvien kanssa? Miten multiplatform-pelien käy?

  Huvittavaa kyllä, miten mieli muuttuu Sonyllä ja Microsoftilla. Aiemmin liikeohjaus ei heidän mukaansa soveltunut peleihin jha nyt ollaan hätä housussa kopioimassa. Ja totta kai heidän systeemien tuleekin olla parempia kuin Wiin, kuka tässä vaiheessa enää kehtaisi kopioida samaa ideaa mutta huonommalla toteutuksella? Uskon vasta kun näen. Teknologiademoja (jotka ovat sellaisiksi jääneet) on maailma ollut ennenkin pullollaan.

 16. tietääkö kukaan koska tulee hakuna matata (afrika ps3 peli suomeen ? odotan sitä niin paljon, vai saako sen jostain tilattuu ?

Kommenttien lisääminen on estetty.