The Model MHDD - Manual Hard Drive Destroyer pistää kovalevyt poikki ja pinoon 1

The Model MHDD - Manual Hard Drive Destroyer pistää kovalevyt poikki ja pinoon 2

MHDD on suunniteltu hätätapauksiin, jossa on kiire tuhota kovalevy nopeasti ilman sähköä. Kannattaisi tietenkin myös poistaa materiaali levyltä, mutta MHDD:n on tarkoitus toimia nopeasti ja ilman sähköä erilaisissa kriisitilanteissa, kuten jos ”lentokone pakotetaan laskeutumaan vihollisen alueelle tai lähetystö kaapataan”. Laite ei tarvitse huoltoa ja se on heti käyttövalmis.

Kestää 15 sekuntia tuhota kovalevy. Levy asetetaan laitteen koloon ja kahvasta käännetään 8 kierrosta. Tuhoin painaa levyn kasaan ja taittaa sen n. 90 asteen kulmaan. Tämän jälkeen MHDD työntää laitteen ulos, valmiiksi kierrätettäväksi. Kahvaa ei tarvitse kääntää takaisin vaan laite ”nollautuu” automaattisesti. Tuhoamisprosessissa vääntyy kotelo, jolloin tuhoutuvat lukupäät, moottori ja piirilevy. Tällä tuhoaakin sitten useankin levyn nopeasti. Lisäksi levystä näkee että se on varmasti rikki, kun se on vääntynyt.

Lähde: www.data-destroyer.co.uk (via www.redferret.net)

Edellinen artikkeliPeugeot Capsule on konsepti evakuointikapselista
Seuraava artikkeliProject Natal on ”ohjaimeton” Xbox 360 -ohjain

23 KOMMENTIT

 1. Uskoisin, että esim. IBAS saa tuosta vielä tarvittaessa dataa ulos. Jos ei kaikkea, niin paljon kuitenkin. Magneettiset jäljet jäävät edelleen levyjen pintoihin, joten data ei sinällään ole välttämättä tuhoutunut. Palautus varmaankin maksaa tuhansia euroja, mutta tietyissä tapauksissa hinnalla ei ole mitään merkitystä. Jopa melko pahasti palaneista levyistä on saatu pelastettua tietoa ulos.

 2. Kävin joskus vuosia sitten IBASin jollain tietoturvakurssilla. Siellä kouluttaja näytti silloisia oman firmansa mainoksia, joissa oli mm. palanut tietokone ja tekstissä väitettiin, että sen koneen levyn data oli pelastettu.
  No, IBASin oma kaveri kertoi ”luottamuksellisesti”, että se on pelkkää puppua ja mainosmiesten höpinää. Siitä nimenomaisesta koneesta ei saatu mitään ulos. Kuin ei myöskään jostain vuosia aiemmin uponneen hinaajan kovalevystäkään.
  Että sellaista ne mainostoimistot keksivät…

  Tuohon esiteltyyn tuhoojaan kun liittäisi vahvan magneetin, niin kyllä jälki on sitä luokkaa, ettei monikaan ibas sieltä kykene mitään lukemaan. Ainakin ennen vanhaan levyt olivat vielä jotain kovaa ainetta (jopa lasia), joka särkyi taivutettaessa, joten se siitä levystä.

 3. Sittenhän tuo alkaa olla jo aika hankalaa saada tiedostot, kun ensin tyhjennetään kaikki ja kirjoitetaan vielä 24 kertaa päälle. Lopuksi sitten vielä taitetaan levy poikki niin kyllä luulisi ettei enää tietoa saada. Harmi vain kun tuota ei siinä laskeutumisen aikana ehdi tehdä…

 4. Taru:Eli nämä kaikki ovat siis täyttä puppua:

  esim.

  Lomalla ollut asianajaja ajatteli, että hän voisi lähteä kalastamaan isänsä kanssa ja tehdä siinä ohessa vähän töitä. Hän otti työpaikkansa kannettavan tietokoneen mukaansa isänsä kalastusveneeseen.

  Tästä hurjistuneena hänen isänsä kaveri heitti tietokonelaukun, jossa oli tietokone ja varmuuskopiot, yli laidan.

  Asianajaja hyppäsi täysissä pukeissa veteen tietokoneensa perään, mutta liian myöhään. Hänen onnekseen Ontrackin kokeneet asiantuntijat saivat pelastettua arvokkaat liiketoimintaan ja verotukseen liittyvät asiakirjat.

  TAI

  Varovainen herrasmies laittoi ennen perheen lomamatkalle lähtöä kannettavan tietokoneensa keittiön uuniin siltä varalta, etteivät mahdolliset murtovarkaat löytäisi sitä. Perheen palattua matkalta vaimo alkoi paistaa broileria ennen kuin mies ennätti uunille. Uunissa paistui kanan ohella myös tietokone ja sen kiintolevy.

  Eivät ole totta? http://www.ibas.fi/uutiset/articles/Vuoden-2008-erikoisimmat-tietojen-menetykset

  Mainosmiehillä välähtelee. 🙂

 5. Joo ei taida pelkkä taivutus auttaa tietojen täydelliseen piilottamiseen, mutta kyllä tuolla mukavasti saisi töitä ja päänvaivaa miliiseille kun laskeutuvat pihaan takavarikoimaan warepesäkettäsi… Samainen vempele missä taivutustyön tekee ”tarpeeksi” voimakas sähkömagneetti ni kylä lähtee!

 6. @1 vasaralla jos haluaa kiintarin tuhota kunnolla niin menee kyllä ihan tuhottomasti aikaa, kokemuksen rintaääni….

 7. Eiköhän se ainoa ’oikea’ tapa ole porata kiintolevy täyteen reikiä. Vaikea sitten palauttaa mitään kun konkreettisesti puuttuu dataa

 8. nii ja totahan vois käyttää vaikkapa siihen että jos kovo tullaan tutkimaan (ware-tiedostojen varalta) niin ei muutaku tollaseen kovo ei ihan helpolla tietoa löydy vaikka tiedänkin että tuolta saa vielä katsottua tiedostoja.

  P.S. Jos itse warettaisin niin kyllä antaisin silti suosiolla tuon levyn poliisille pääsis paljon helpommala…

 9. Mika Latvala: Mikäs nyt riivaa?
  Muistaakseni vain kerroin, mitä minulle on kerrottu ns. luotettavalta taholta.
  Minulle on ihan sama, onko nuo jutut totta vai tarua, tärkeintä on, että mainoksien väittämiin voisi uskoa.
  Ja sitä paitsi nuo sinun ”tapauksesi” kuulostavat jotenkin samalta kuin miljoonat luontaistuotteisiin, uskontoon ja muuhun kuvitteelliseen liittyvät ”todistajalausunnot”.
  Onko sinulla noiden juttujen tueksi mitään konkreettista? Esim. nimiä, päivämääriä yms.

  Joitakin vuosia sitten TV:stä tuli jotain juttua UFOista (siis ”lentävistä lautasista”). En enää tarkemmin muista esittettyä höpinää, mutta ohjelman aikana mainittiin useita kertoja, että esitetyistä tapauksista on olemassa myös korkealuokkaisia valo- ja videokuvia. Kimmakaverini oli ihmeissään ja pohti, että kyllä siinä jotain perää täytyy olla, kun kerran ovat oikein kuvaakin saaneet.

  Jostain syystä ohjelmassa ei vaan näytetty yhtäkään kuvaa, vaikka niitä kuitenkin väitteen mukaan oli olemassa.

  Miksi ei näytetty? Oma arvaukseni on, että
  a) kuvia ei ole, vaikka niin väitetään
  tai
  b) kuvat ovat oikeasti niin tökeröitä väärennöksiä, ettei edes kiihkein intoilija niitä uskoisi todeksi

 10. Taru: Nuo Mika Latvalan tekemät lainaukset oli otettu suoraan IBAS:in nettisivuilta.

 11. @Taru: tuskin IBAS tekisi bisnestä useita vuosia jos he eivät saisi mitään aikaiseksi. Kävisikö heidän liikevaihto todisteena heidän tekemälleen työlle? Lueppa pressiuutisia vaikka osoitteesta http://www.ibas.com/press.

  Jos ei nyt kuitenkaan sotkettaisi mitään ufoja tähän.

 12. Juu tosiaan suoria lainauksia oli enkä tosiaankaan väittänyt mitään, vaan todellakin kysyim mielipiteitänne. 🙂 Mietiskelin, että mahtaako nuokin olla ihan keksittyjä juttuja, mitkä mainitsin.

 13. Reikien poraamisen sijaan tuohon puristimeen kun laittaisi semmoiset jääspeedway-renkaista tutut tuuman piikit jotka kauniisti perforoisivat kiintolevyn 5 mm välein…

  Kestomagneetti kun ei varmaan riitä levyn sisältöä pyyhkimään ainakaan kotelon läpi ja ainakaan luotettavasti, pitäisi olla sähkömahdneetti jonka napaisuutta vaihdettaisiin sopivalla taajuudella että magneettisuus häipyisi jne.

  Mutta minusta vielä turvallisemmalta vaikuttaa se sellainen iso silppuri, joka jauhaa kovalevystä tasakokoista parin millin rouhetta. Tästä ei kyllä varmaan kukaan saa mitään irti, lähinnä voi käyttää joulun alla ikkunoiden hilekoristeluun :).

 14. Ei sillä ole väliä, mistä ne Mika Latvalan tekemät lainaukset ovat peräisin. Ne ovat muodoltaan täsmälleen kuin kaikki hölmöt ja muutenkin mielettömät mainoskertomukset kuinka se ja se ”sai tukkansa takaisin päivässä” tai ”laihtui 50 kiloa viikossa mitään tekemättä” ja ”nuoreni 30 vuotta juomalla meidän ihme-eliksiiriä, jossa on kaukaisista paikoista kerättyä kuonaa”.

  Enkä ole myöskään haukkunut IBASia tai asettanut heidän taitojaan kyseenalaisiksi, olinhan siellä itsekin muistaakseni aika helvetin kalliilla kurssilla. Minulla on kotonani IBASilta joskus jossain seminaarissa saamani puhdistusohjelma, jota en tosin ole koskaan tarvinnut. IBASin tyhjennysohjelmaa käytämme töissä ihan jatkuvasti ja koko ajan (tai ainakin käytimme, en ole tarkistanut nykytilannetta, kun asia ei enää minulle kuulu).

  Olen referoinut, mitä IBASin oma kaveri kertoi kahdesta erikseen mainitsemastani mainoksesta, että ne kaksi eivät pitäneet paikkaansa. Muista mainoksista en ole minä eikä ”syvä kurkku” puhunut mitään.

  En ole katsomut IBASin sivuja enkä aio tämän takia katsoakaan. Ihmetyttää vaan, jos luotettava yhtiö on mennyt noin halpahintaiseen mainontaan. Se ei todista yhtiön tuotteista mitään, vaan antaa huonon kuvan koko firmasta.
  Jos olisin valitsemassa omalle työpaikalleni tietoturvajuttuja enkä tietäisi tarjoajasta mitään, niin heti jättäisin väliin yhtiön, joka mainostaa tuotteitaan tuolla tavalla. Samoin kehotan kaikkia muitakin arvoisia tämän palstan lukijoita tekemään, kritiikkiä mainosten lukemiseen. Varsinkin kun kyseessä on melko tärkeä tietotekniikan osa-alue, on syytä vaatia toimittajalta asiallista tietoa tuotteistaan.

 15. @Taru, ettet vain olisi entinen katkeroitunut IBAS:in työntekijä, alkaa kuulostaa tuo teksti hieman sellaiselta 😉

 16. ammutaan raketilla black holeen tai aurinkoon. sieltä sopii hakea.

  ei ole halpaa mutta on ainaki tehokasta

  poralla maan keskipisteeseen ja sementtiä päälle

 17. 3. Pölynimuri soveltuu huonosti tiedostojen imurointiin

  Perheen normaali viikkosiivous meni täysin pieleen, kun pölynimuri imaisi ruuantähteiden mukana muistitikun. Pölynimurin imuteho oli niin voimakas, että yhden gigatavun muistitikku vaurioitui. Sen piirilevyltä irtosi johtimia ja liitin repeytyi irti.

  niin varmaan.

 18. Hajosin hapsiaisen kommentille kyllä totaalisesti… 🙂

  Niin ja miitä muistitikkuihin tulee, ei ne rikki moisesta mene! Kingston DataTraveler toimii pesukoneenkin jälkeen 🙂

Kommenttien lisääminen on estetty.