Peugeot Capsule on konsepti evakuointikapselista

Peugeot Capsule on konsepti evakuointikapselista 3

Muistanette ne lukuisat megalomaaniset avaruusalukset, joissa on ollut pikkuisia pakokapseleita, joilla alus voidaan evakuoida hätätilanteessa, esim. jos joku on painanut vahingossa itsetuhonappulaa. Myös Bond-elokuvissa olemme saaneet tilaisuuden tutustua vastaaviin, kuten myös Austin Powersin agenttiseikkailuissa. Onkin ilmeisesti ollut vain ajan kysymys, milloin ihmiset haluavat oikean oman pakokapselin.

Alp Germaner on suunnitellut Peugeot-merkkisen pakokapsulin, joka toimii pienen nelipyöräisen ajokin muodossa. Pikkuisessa yhden hengen ajokissa ei ole kuin yksi paikka ja pienet tilat matkatavaroille. Peugeot Capsule on saanut inspiraationsa KLR 650 -prätkästä. Sähköajokkiin on integroitu gps ja lcd-näytöt mm. lisä-”taustapeileiksi”. Mukana on myös jatkuva Internet yhteys.

Ilmeisesti kovin dramaattisesti tilanteesta tällä ei paeta, mutta idea on kiehtova. Jäämme odottamaan tästä Kuu-versiota, sekä tietenkin sitä hetkeä kun meille paljastetaan, että Kuuhun on rakennettu siirtokunta jo 60-luvulla.

Lähde: www.yankodesign.com