Peugeot Capsule on konsepti evakuointikapselista 3

Muistanette ne lukuisat megalomaaniset avaruusalukset, joissa on ollut pikkuisia pakokapseleita, joilla alus voidaan evakuoida hätätilanteessa, esim. jos joku on painanut vahingossa itsetuhonappulaa. Myös Bond-elokuvissa olemme saaneet tilaisuuden tutustua vastaaviin, kuten myös Austin Powersin agenttiseikkailuissa. Onkin ilmeisesti ollut vain ajan kysymys, milloin ihmiset haluavat oikean oman pakokapselin.

Alp Germaner on suunnitellut Peugeot-merkkisen pakokapsulin, joka toimii pienen nelipyöräisen ajokin muodossa. Pikkuisessa yhden hengen ajokissa ei ole kuin yksi paikka ja pienet tilat matkatavaroille. Peugeot Capsule on saanut inspiraationsa KLR 650 -prätkästä. Sähköajokkiin on integroitu gps ja lcd-näytöt mm. lisä-”taustapeileiksi”. Mukana on myös jatkuva Internet yhteys.

Ilmeisesti kovin dramaattisesti tilanteesta tällä ei paeta, mutta idea on kiehtova. Jäämme odottamaan tästä Kuu-versiota, sekä tietenkin sitä hetkeä kun meille paljastetaan, että Kuuhun on rakennettu siirtokunta jo 60-luvulla.

Lähde: www.yankodesign.com

Edellinen artikkeliUpFactory: Collants/Bas veines et artères, sukkahousut laskimoilla ja valtimoilla
Seuraava artikkeliThe Model MHDD – Manual Hard Drive Destroyer pistää kovalevyt poikki ja pinoon

11 KOMMENTIT

 1. Minusta todella hienon näköinen 😀 Tollanen äkkii rakennuksee ja testailee. Tuollaisee kun sais enemmä tehoa ja pitkäikäisyyttä(aurinkopanellit?) niin miksi ei retkunta käyttöön? Ehkei kuitenkaa minnekkään napariille, mutta aavikko käyttöön?. Mutta jos ei mitää järkevää käyttöä niin kyllähä aina jotku kisat noillaki sais aikaa 😀

 2. Kuvioo renkaisiin ja sorapätkälle tai vaihtoehtoisesti laskea tonttiin ja radalle. Varmasti olisi tunnelma katossa kun tommosella sprintterillä pääsisi paahtamaan.

 3. Divinesavage, napapiirille tuolla pääsisi ihan hyvin. Napapiirihän halkaisee mm. Suomen pohjois-suomen kohdalta. Pohjoisnapa on taas eri juttu. Jengillä taas termit hallussa..

 4. Down2earth, Divinesavage puhui napariille menemisestä eikä niinkään napapiiristä mitään. Jengillä taas lukutaito halluussa..

 5. Joo, mutta pitäähä sitä takertuu kaikkee mihi vaan voi 🙂
  Eikä sitä kyllä itekkää ihan terävimillää oo heti herättyä, kirjoituksen kannalta ainakaa 😛 typotypotypo

  Mutta tuossa mietin töihin mennessä tätä että mikä jos rahaa olisin niin tollanen ois kyllä hieno omistaa, josjakunmillon tulee jos tulee markkinoille. Kunnon renkaat alle vaan niin kun Mr. Munakuppi sanoin, siinähä sillä menee jossain soramontulla vaikka.

 6. mulle jäi epäselväks, että mistä tuolla paetaan.

  Palavasta rekasta ?

  Toihan on basic buggy. (made by peugeot with money, tosin.)

  .w

 7. Hmm…evakuointikapseli Peugeotilla….pitäisi kyllä hätätilanteessa miettiä kaksi kertaa uskaltaisiko tuollaiseen mennä. Sähköajokki ja ranskalainen…ei hyvä yhdistelmä.

 8. Joopajoo. Tällaisella hienoa elektroniikkaa täyteen tumpatulla ”selviytymisajoneuvolla” ei ole kuin konseptiarvo. Sitten kun on oikeasti helvetti irti eli sähköt poikki kaikkialta, gps-satelliitit poissa pelistä ja yhteydet poikki niin kylläpä itku pääsee Peugeotissa.

  Oikean pelastusajoneuvonhan pitäisi sisältää nimenomaan mahdollisimman yhsinkertaista tekniikkaa. Höyrykone, oikeat peilit, umpikumirenkaat ja sitä rataa. Miksi tuossa vehkeessä ylipäätään on edes lokasuojat ja jousitus?

  Plääh, liian tekno IMO.

 9. Minusta herrasmiehen autoon pätee sama, kuin herrasmiehen pukuun.
  Eli kaikkihan tietävät mitä lukee herrasmiehen puvun taskun suussa?

  Jos herrasmiehellä ei ole varaa OMAAN autoon, niin hän ei sitten hanki autoa, joka on jonkun muun niminen.

  Mutta auton varusteista tämä etikettisääntö ei sano mitään.
  Omasta autosta haaveillessa, olen miettinyt, että auton pohjassa voisi olla luukku, josta voisi laskea pari tuollaista pelastuskapselia alas silloin jos haluaa poistua autostaan.

Comments are closed.