kristillisdemokraatit_eurtovaalit

Kenties parhaiten perinteisten kristillisten arvojen ajamisesta ja muiden muassa väkivaltaviihteeseen kriittisesti suhtautumisesta tunnettu Kristillisdemokraatit on valinnut eurovaalikampanjalleen melkoisen yllättävän teeman. Puolueen katukuvaan ilmestyneissä vaalimainoksissa kopioidaan nimittäin häikäilemättä Frank Millerin sarjakuvaan perustuvan Sin City -elokuvan mainosjulisteita.

Yllättäväksi asian tekee se, että Sin City -maailman hahmot ovat sankareitaan myöten poikkeuksetta moraaliltaan vähintäänkin arveluttavia. Sarjan tapahtumapaikkana esiintyvä kaupunki nimeltään Sin City on läpensä turmeltunut, eikä toivon pilkahduksia sarjan tarinoissa juuri ole tarjoilla. Sarjakuvaan perustunut elokuva oli tyyliltään äärimmäisen väkivaltainen ja sai esimerkiksi suomessa ikärajakseen K18.

Yllä olevassa kuvassa vertailtavaksi Sin City -elokuvan juliste, jossa poseeraa tarjoilijatatarta Sin City -elokuvassa esittänyt Brittany Murphy, vierellään europarlamenttiin pyrkivän Sari Essayahin kampanjajuliste. Tyylin yhdennäköisyydestä on kyllä hyvin vaikea erehtyä.

Sari Essayahin omilla kotisivuilla valintaa perustellaan sillä faktalla, että ”Film Noir elokuvien syvällinen viesti on yhteiskuntakritiikki” ja verrataan maailmaa esimerkiksi Aki Kaurismäen ”Mies vailla menneisyyttä” -elokuvaan.

Hilavitkutin.com toimitus ei ota poliittista kantaa Eurovaaleihin, mutta Sin City -sarjaa voimme varauksetta  suositella sekä sarjakuvien, että elokuvan muodossa kaikille, joita tyylikkäästi toteutettu väkivalta ei viihteessä häiritse!

Kautta: mtv3.fi

Edellinen artikkeliPOP’s ’Stash, feikkiviikset tyylitietoisille limsaryypyille
Seuraava artikkeliElecom Scope Node Wireless Mouse tuo hiiren lähemmäs kynää

25 KOMMENTIT

 1. Hienoa Sari, ei kun Brysselin lentokoneeseen Sin Cityä parantamaan.

 2. Ihan kiva. Itsekkin bongasin tuon varsin erilaisen vaalimainoksen tien varresta. Harmi ettei nämä vaalit kiinnosta…

 3. Mainos sai aikaan helvetinmoisen ragen. MITÄ VITTUA kristillisdemokraatit ovat oikein ajatelleet valitessaan Sin Cityn oman kampanjansa teemaksi? Sin City on täynnä huoraajia, murhaajia, juoppoja ja lastenraiskaajia ja tämän lisäksi se on vielä hyvä sarvakuvasarja. Mitä siis kaikkien aikojen vanhoillisin ja taantumuksellinen moraalinvartijapuolue, KD, yrittää saavuttaa tällä?

 4. ”Yllättäväksi asian tekee se, että Sin City -maailman hahmot ovat sankareitaan myöten poikkeuksetta moraaliltaan vähintäänkin arveluttavia.”
  No eipä tämä juuri yllätä..

 5. Lukutaidottomat kristilliset eivät ääntäni saati tukeani saa. Ovessa lukee selkeästi ”ei mainoksia” ja silti piti väenväkisin niitä luukusta tunkea. Postissa eivät mainosta lähettäneet vaan jakoivat talkooporukalla, joten postipoikaa ei tarvitse syyttää tällä kertaa.

 6. Eikös tämä mene taiteen puolelle. Jos kristilliset olivat jakamassa taiteen suurta teosta, eivätkä pitäneet sitä mainoksena.

 7. Oma silmä kanssa kiinnittyi välittömästi mainokseen. Suurin yllätys tosin oli että kyseessä oli kriitillisdemokraatit, olisin pitänyt heitä viimeisimpänä puolueena kopiomaan tällaisesta leffasta tyyliään =D

 8. No tämähän sopii enemmän kuin hyvin.
  Huorien, rosvojen ja muun pohjasakan kanssahan se Jeesuskin kulki.
  Vielä kun tukisivat homoliittoja ja homojen adoptiotakin näissä mainoksissa. Olihan Jepelläkin kaksi isää 🙂

  Eetu ei paljon taida kristinuskon perusasioista tietää 😀

  Ei sillä perseestähän se on ja millekkään hulluille en ainakaan ääntäni anna.

 9. Eetu:
  Kristillisdemokraatit hyväksyvät kaikki ihmisinä(myös Sin Cityn moraalittomat paskiaiset), mutta kaikkia ihmisten tekosia he eivät hyväksy. Kaikki ihmisethän ovat yhtäarvokkaita ihmisarvoltaan.
  Mielestäni KD keksi kerrankin hienon mainoksen ja kampanja on muutenkin onnistunut. Olihan Jeesuksenkin kaverina huoria, jne……

 10. Näin tuon bussin kyljessä pari päivää sitten ja tuli kyllä hymy suupieleen ^^

 11. helvetin halpaa plagioimista. Mainostoimisto saanu isot rahat tekemättä mitään.

  Pitäis ehkä ilmoittaa niille joilla tekijänoikeudet..

 12. Hyvä mainoksenhan on tarkoituskin herättää huomiota ja mielipiteitä. Vaalimainokset valitettavasti harvoin pystyvät tähän ja ovat tylsiä kuin harmaa seinä.

  Miten Sin City sitten teemallisesti sopii KD:n politiikkaan, siitä voi olla montaa mieltä..

 13. Voi että. Jos sanoo että tekstissä on elvä virhe niin tulee miinus pojoja. Älkää viittikö.

 14. Teemavalintana Sin city ei ihan täysin aukene. Uskontoa ja politiikkaa ei pitäisi mielestäni sekoittaa, vaikka muuten KD:n ehdokkaiden kanssa joissain asioissa olisinkin samaa mieltä.

  Ruiskukkapuolueella on myös lukutaidottomia mainostenjakajia, joiden mielestä ”ei mainoksia” ei koske heitä.

  Itse äänestän joka vaaleissa, koska jos ei äänestä ei voi valittaakaan. Äänestäminen on kansalaisvelvollisuus siinä missä armeijan käyminen ja lakien noudattaminenkin.

 15. KD iski kirveensä pahasti kiveen tuon mainoksen kanssa. Toki mainos erottuu joukosta ihan hyvällä tavalla, mutta viesti on se, ettei KD tajua mistään mitään vaan hosuu ristiriitaisesti sinne tänne.

  ”Me vaan kopioitiin tota tyyliä kun se oli niin hieno ja nuoriin vetoava”-idealla.

 16. BuenaVistalle on laitettu viestiä tekijänoikeuksia koskien… jännä mitä lööppiä syntyy.

 17. Tämän Cin City idean keksi (sekä käytti omassa vaalimainonnassaan) eräs tamperelainen (H.L.), joka oli ehdolla viime kunnallisvaaleissa. KD:n sekä tämän Cin City idean keksineen vaalikojut sattuivat olemaan vierekkäin torilla, eli idean varastaminen oli erittäin helppoa. Tuskinpa nämä ”vakoilijat” edes aavistivat mistä tämä (H.L.) oli keksinyt idean omaan mainokseensa 😉

 18. Ei ”mikä HL”, vaan kuka. Googlaa tampereella ilmestyvän SOLID-lehden päätoimittaja, niin saat tietää kuka tämä H.L on.

Kommenttien lisääminen on estetty.