kristillisdemokraatit_eurtovaalit

Kenties parhaiten perinteisten kristillisten arvojen ajamisesta ja muiden muassa väkivaltaviihteeseen kriittisesti suhtautumisesta tunnettu Kristillisdemokraatit on valinnut eurovaalikampanjalleen melkoisen yllättävän teeman. Puolueen katukuvaan ilmestyneissä vaalimainoksissa kopioidaan nimittäin häikäilemättä Frank Millerin sarjakuvaan perustuvan Sin City -elokuvan mainosjulisteita.

Yllättäväksi asian tekee se, että Sin City -maailman hahmot ovat sankareitaan myöten poikkeuksetta moraaliltaan vähintäänkin arveluttavia. Sarjan tapahtumapaikkana esiintyvä kaupunki nimeltään Sin City on läpensä turmeltunut, eikä toivon pilkahduksia sarjan tarinoissa juuri ole tarjoilla. Sarjakuvaan perustunut elokuva oli tyyliltään äärimmäisen väkivaltainen ja sai esimerkiksi suomessa ikärajakseen K18.

Yllä olevassa kuvassa vertailtavaksi Sin City -elokuvan juliste, jossa poseeraa tarjoilijatatarta Sin City -elokuvassa esittänyt Brittany Murphy, vierellään europarlamenttiin pyrkivän Sari Essayahin kampanjajuliste. Tyylin yhdennäköisyydestä on kyllä hyvin vaikea erehtyä.

Sari Essayahin omilla kotisivuilla valintaa perustellaan sillä faktalla, että ”Film Noir elokuvien syvällinen viesti on yhteiskuntakritiikki” ja verrataan maailmaa esimerkiksi Aki Kaurismäen ”Mies vailla menneisyyttä” -elokuvaan.

Hilavitkutin.com toimitus ei ota poliittista kantaa Eurovaaleihin, mutta Sin City -sarjaa voimme varauksetta  suositella sekä sarjakuvien, että elokuvan muodossa kaikille, joita tyylikkäästi toteutettu väkivalta ei viihteessä häiritse!

Kautta: mtv3.fi

Edellinen artikkeliPOP’s ’Stash, feikkiviikset tyylitietoisille limsaryypyille
Seuraava artikkeliElecom Scope Node Wireless Mouse tuo hiiren lähemmäs kynää