Elecom Scope Node Wireless Mouse tuo hiiren lähemmäs kynää 1
Elecom Scope Node Wireless Mouse tuo hiiren lähemmäs kynää 2

Japanilainen Elecom on suunnitellut tämän mielenkiintoisen uutuuden hiirimaailmaan. Maailmaan, johon ainakin henkilökohtaisesti olisin ajatellut jo kaiken mahdollisen suunnitellun. Scope Node Wireless Mouse on hiiri, jonka ”pallokohta” ei ole hiiren keskellä vaan siinä kohtaa, missä käden pitelemän kynän kärki olisi – jos kädessä olisi kynä. Myös ergonomia on sellainen, että tuntuu kuin kädessä olisi kynä. Kolminappinen hiiri on myös melko tarkka, 1600 dpi, joten sen pitäisi sopia vaativammankin piirustelijan tarpeisiin.

Hintaa tuotteella on 97 euroa. Tai olisi.

Lähde: www.core77.com
Valmistajan sivut: www.elecom.co.jp
Myyjän sivut: www.geekstuff4u.com (vain Japaniin)

Edellinen artikkeliKristillisdemokraattien eurovaalikampanja lainaa tyylinsä Sin City -sarjalta
Seuraava artikkeliMintdesigners: To Be Someone antaa hengityssuojaimelle kasvot, apinan kasvot

18 KOMMENTIT

 1. On kyllä tyylikäs peli. Tiedä sitten, kuinka tuo ”pallokohdan” sijainti vaikuttaa.. En oikein osaa kuvitella, että näytöllä osoittimen kohta ja liikkuminen muuttuu.. Ergonimisesti tosin varmaan loistava. Kiva olisi kokeilla 🙂

 2. ^ Kyllä varmaan esim juuri noissa piirrusteluissa tuntuu huomattavastikin. Esim. voi pyöritellä hiirtä tuo uusi ”pallokohta” keskipisteenä jolloin osoitinhan ei liiku mihinkään toisin kuin normi hiirellä. Luulis olevan melkoisenkin erilainen tuntu.

 3. Ehkä piirrusteluihin sopii ihan piirtoalusta paremmin kuin mikään hiiri vaikka kuinka olisi ”kuin kynää pitäisi”.

 4. No ei kyllä mun mieleen tulis et joku sais tosta mitään hyötyä. ”pyöritellä hiirtä” 😀 Se onkin moni- sekä helppokäyttöinen tarkoitus tuolle. Kukakohan on tämänkin hiiri-idean saanut..?

 5. Mixka. Tässä hiiressähän tuo laser on hyvin lähellä vasenta nappia, sen ulkopuolella (vasemmalla) noin sormenleveyden verran.
  Ainakin tuon ylläolevan kuvan mukaan.

 6. Tuohan on ihan turha. Eihän sen laaserin kohta mihinkään vaikuta. Hintaa tuo vaan n. 90€ ylim.

 7. Tarkoitin siis, että Microsuc$:ssa juuri oikeassa reunassa laserpointti.

  EDIT: Tai siis piti tarkoittaa 😉

 8. ”Eihän sen laaserin kohta mihinkään vaikuta”

  Johan artsu kertoi, kuinka tuo sijainti vaikuttaa.

 9. Kyllä on vähän minimaaliset hyödyt tosta lukijan sijoittamisesta reunalle. Voidaanko muuten puhua jo lukupäästä, kun pallohiiret ovat olleet historiaa iät ja ajat?

 10. Tommonen vielä vasenkätiselle muotoiltuna, ja paineentunnistavilla napeilla, niin olis jo aika pähee.

 11. Ei tuo laserin kohta tosiaan vaikuta yhtään mitään, tietysti tuotteen isän kannalta hyvä jos joku todella uskoo niin…

  Ja artsun kertoma hyöty on kyllä saavutettavissa tavallisellakin hiirellä, ehkä hän ei vain osaa sitä itse tavallisella tehdä.

 12. Mä en ymmärrä miten porukka voi sanoa, ettei laserin kohta vaikuta mitenkään… Mä jo omassa pienessä päässä keksin, että miten se vaikuttaa erilailla. Eihän se mitenkään vaikuta, jos hiirtä pidetään samassa asennossa kokoajan, mutta kun kallistaa sillee, että esim ranne on pöydässä kiinni ja vie hiirtä oikealle. Tuossa kun laser on ulkoreunalla se liikkuu huomattavasti pidemmän matkan, kuin keskellä.

 13. Normaali hiirissä lukupää on kämmenen alla, joka johtuu siitä että se oli ainut paikka minne pallo mahtu.

  Jos teet tarkkaa työtä niin teetkö sen kämmenellä vai sormenpäillä

 14. ^Nimetön: Tai kenties ymmärsit sanomani väärin. Jos tavallisen hiiren pyöräyttää silleen, että tuon _uutisen hiiren_ lukupään kohta pysyy paikallaan niin kursorihan liikkuu. Sen sijaan jos uutisen hiiren pyöräyttää samalla tavalla, mitään ei tapahdu. Tietenkin jos normihiirtä pyörittää oma lukupäänsä keskipisteenä, tapahtuu sama. *Vääntää rautalankaa*

  Mielestäni melkoisen typerää tulla väittämään, että ”en osaisi tuota tavallisella hiirellä tehdä”, kun ei edes tiedä mistä puhutaan.

  Henkan tavoin en ymmärrä, miten ihmiset ajattelevat ettei tuo vaikuta mitenkään.

  Edit. Toki olen myös samaa mieltä, että piirtopöytä tuo varmasti paremman tunnun piirtämiseen kuin minkään valtakunnan pelle peloton hiiret.

 15. Ymmärrän tämän ”pallokohdan” eri sijaintien eron, mutta en sen merkitystä/hyötyä.

  Osaako joku perustella, että tällainen ratkaisu tuo käytännössä jotain hyötyä vai onko kyse vain hypestä ja mahdollisuuksista ajatustasolla?

 16. Onhan sillä lukupään sijainnilla merkitystä, mutta tuo hiiren hinta aika pitkälti pilaa koko tuotteen. Samalla hintaa saa laadukkaan A6 piirtoalustan, jonka kanssa käyttötuntuma ja tarkkuus on jo ihan eri tasolla kuin millään maailman hiirellä.

Kommenttien lisääminen on estetty.