roomba_reitti

Vaikka täydellistä, kaikki kotiaskareet omistajansa puolesta hoitavaa kotirobottia vielä odotellaan, niin robotti-imurivalmistaja Roomba on jo ehtinyt vakiinnuttaa asemansa markkinoilla kodin täys-automaattisena pölynimurina. Roomban luvataan hoitavan siivousrutiinin jopa älykkäästi liikkuen siten että yksikään kodin nurkka ei jää vahingossa imuroimatta. Kuinka robotti sitten reittinsä oikein valitsee, ja millä kaavalla huone saadaan takuu-varmasti nurkasta nurkkaan puhtaaksi? Signaltheorist-blogin toimittaja on heittäytynyt Roomban reittivalintojen osalta uteliaaksi  ja selvittänyt asiaa valottamamalla laitteen liikeradat pitkällä valotusajalla puolen tunnin ajalta pimeässä huoneessa. Lopputuoleksena yllä oleva kuva. Melkoisen huolellista työtä siis vaikuttaa olevan, täytyy myöntää!

Lähde: signaltheorist.com

Edellinen artikkeliIwan Baan: Selgas Cano -arkkitehtitoimisto, tuoretta maisema-arkkitehtuuria
Seuraava artikkeliItse tehty biljardipöytä

14 KOMMENTIT

 1. Aika hieno oivallus hankkia robotti- imuri ja jäädä imuroinnissa säästetyn ajan pimeään kyttämään sen liikeratoja 🙂

 2. Käsittääkseni robotti meni siinä kohdassa jumiin, miten muuten se olisi päässyt siihen huoneen keskelle?

 3. Uskomatonta miten lineaariset sen liikkeet ovat. Todella hieno oivallus ja tämä todella todistaa robotti-imurien toimivan hyvin.

 4. Martoista, päivää. Ottiko kaveri siis roskat myös lattialistojen luota ja nurkista? Kuvaan jääneet jäljet ainakaan ei kosketa seiniä.

 5. Ainakin meillä roomba imuroi seinänvierustat myöskin. Siinä on sellainen pyörivä harja jolla se sieltä keräilee pölyä mukaansa. Itsekin noin vuosi sitten hankkiessani roomban mietin tuota reitti jutskaa, mutta toistaiseksi robo on saanut päivät rauhassa imuroida kämppää. Spiraali on tosiaan alkupiste.

  Toimitukselle tiedoksi: roomba ei ole valmistaja vaan i-robot jonka tuotemerkki roomba on.

 6. Marttazepa: Robottiin kiinnitetty, valojuovat piirtänyt ledi oli arvatenkin kiinnitetty keskelle robottia. Näin ollen viivan ympärille jäänyt, robotin keskeltä reunoille ulottuva matka ei siis äärikohdissa, kuten seinien vieressä piirtynyt kuvaan millään tavalla. Vastaus kysymykseesi on siis kyllä.

 7. Nön nön nöö, mullapa on Trilobite (si se sikatauti)

  ja se on ärhäkämpi 😛

  Hintakin uutena vain 2000€

  Nörtistelin, ja sain sen kuntoon, siksi se on minulla

 8. tuo pyöriminen johtuu siit että roomba tunnistanut likaisemman kohdan. sen se sit putsaa pyörimällä.

 9. Oliko se spiraali nyt lähtökohta (josta robotti lähti esim etsimään lähintä seinää laajenevassa spiraalissa) vai oliko se tuo ”likaisempi kohta”…?

  Ensimmäinen vaikutti siltä loogisemmalta vaihtoehdolta..

Kommenttien lisääminen on estetty.