toukokuuta-ja-jotai-muuta-029

Markus K. niminen nikkari on rakentanut itselleen pienikokoisen biljardipöydän kaupasta ostamisen sijaan itse. Rakentelijan oma kuvaus projektista kuuluu seuraavasti:

”Tein rakentelijana itse tuollaisen biljardipöydän minkä kaupasta olisi saanut. Lisäsin pieniä ”hienouksia” eli led-valot että pimeässä näkee pelata.  Pöydän rakentamiseen ei tarvita muuta kun aikaa, puuta, led-valoja 6kpl, kangasta, maalia, johtoa ja tietenkin hyvät rakennus välineet. Tein työn osittain koulussa joten en tiedä paljonko tuo yhteensä tulisi maksamaan mutta luulen että hieman vähemmän kuin kaupasta ostettuna.”

Edellinen artikkeliRobotti-imuri Roomban reitti
Seuraava artikkeliNainen vietti yli 60 vuotta elämästään rautakeuhkossa

20 KOMMENTIT

 1. Niin, tuossahan on pussit ihan väärän kokoiset ja vallit puusta eikä kumista niinkuin oikeassa pool pöydässä. Pool pöytä on kyllä semmonen mitä en lähtis ite tekemään kaupasta saa yleensä halvemmalla paremman.

 2. Heh, onpas tosikkomaisia kommentteja!
  Ihan hyvä idea mielestäni, eihän tuota varmaan kuitenkaan ole oikeaa bilispöytää korvaamaan tehtykään, jalatkin kun näyttävän olevan jakkaramalliset.. 😉
  Mutta mistäs tuohon on pallot hankittu?

 3. Jalkoina näyttää olevan kaksi tuolia. Onhan se kätevää kun saa purettua ja tungettua johonkin sopivaan koloon kun sitä ei käytetä.

 4. Eipä tuolla paljoa oikeaa peliä pelata. Ihan hieno taideteos kylläkin.

 5. no milestäni kyllä ihan ok rakennelma kun en kyllä usko että tommonen tulee maksamaan yli 50e. mutta ainoa mitä kehoittaisin vielä tekemään on vaihtaa nuo tuolit jonkun moisiin jalkoihin siis meinaan jotain rauta väkermää. Ja jos noihin pusseihin kerta palloja mahtuu niin onko se sitten niin tarkkaa? Mistä sä oot ton kankaan hommannu, ja vähän lisä kuvia oiliskos mahollista saada??

 6. Hiano. En usko, että tässä oli tarkoituksena tehdä standardien mukaista oikeaa pool pöytää, vaan saada suhteellisen pieneen tilaan jonkinlainen bilispöytä, jolla voi pelailla kavereiden kanssa perjantai-iltaisin. Kyllä voisin tuollaisen kotiin ottaa, varsinkin, jos modaisit siihe päälle esim. pleksin tms. jotta arkena voi käyttää sitä ihan pöytänä.

 7. E! Mulla tuli sama mieleen kuin jeejeellä. Eli päälle pitäis saada läpinäkyvä pöytätaso – Mieluiten saranoitu niin, että se slaidaa sivulle alas kun halutaan pelata bilistä.

  Eli mainiota nikkarointia jos multa kysytään! Ja naurettavaa kommentoida tätä sanomalla, että pussit väärän kokosia ja ei kannata ite tehdä 😀 Todellakin kannattaa. Mielestäni voisit alkaa hostaamaan tolla pöydällä skaboja kaljapäisille ja lähettää tulokset vaikka tänne ihan vaan osotuksena siitä että pelaaminen onnistuu ilman kumivallejakin.

 8. Osa noista kuvista on otettu rakennus vaiheessa jossa kaikkia viimeistelyjä ei ole tehty. JeeJee:llä tosi hyvä idea! Ja en tehny sen takia jalkoja että pöydän saa esim sängyn alle kun sillä ei pelata.

 9. Pallot on golf palloja ihan näön vuoksi kuvassa koska en ole vielä tehnyt palloja!

 10. Jos teet Sande tollasen niin kannattaa ”jalostaa” ideaa. Tee hienompi ja järkevin tapa olisi ollut tehdä puusta tuon pussi systeemin niikun oikeissa pöydissä.

 11. ok, kiitti neuvoista pitää ruveta kahtomaan kesällä kunhan saan nykyisen prokjektini loppuun.

 12. Hieno homma!
  Koti käyttöön tosi hyvä. Pitää muistaa, että peli on samanlainen molemmille pelaajille. Ei kaikki tarvitse olla ”virallista” mallia.
  Kun on erilainen pöytä kun ns. vakio pöydät, saa haastavuutta ja oppii paremmaksi pelaajaksi.

 13. Ihan ok. Itse olen tehnyt kanssa biljardi pöydän. Se on suht hankala ja iso töinen kun tekee kunnollisen. Vallikumit tuohon kannattaisi kyllä pistää, niitä saa netistä ja sitten ne tietysti pitää päällystäää veralla joka on yllättävän vaikeaa. Ongelmana itsetehdyissä pöydissä on niiden saaminen vaateriin, itselläni pohjana paksu lastulevy, meinasi painua montulle keskeltä vaikka jalat eivät ole kiinni nurkissa vaan lähempänä keskustaa. Pistin sitten sinne pohjaan parit kulmaraudat suoristamaan, nyt toimii hyvin. Hintaa kyllä tulee mailoineen ja palloineen reilusti yli 200e

Kommenttien lisääminen on estetty.