docscanner_hilavitkutin

Jokin aika sitten uutisoimme kätevästä, itse tehdystä kuvaustelineestä, joka muuntaa minkä tahansa matkapuhelimen dokumenttiskanneriksi. Jutussa esiintynyt nokkela telinesovellus on innoittanut myös kotimaista Norfello -softataloa, joka on jo ehtinyt toteuttamaan puhelimella skannaamista varten oman iPhone-sovelluksen.  Sovellus osaa dokumentin kuvaamisen ohella esimerkiksi kääntää otetun kuvan automaattisesti suoraan, poistaa dokumentin ympäriltä turhat alueet ja tehdä automaattisen keystone-korjauksen. Lopulta dokumentin saa suoraan lähetettyä eteen päin vaikkapa pdf-dokumenttina.

Varsin näppärältä kuulostava sovellus siis. Vielä kun iPhonen kesällä esiteltävässä uudessa versiossa saadaan laitteeseen parempi kamera, niin skannerille löytyy entistä enemmän käyttöä. Hintaa sovelluksella on iTunes-sovelluskaupassa ehkäpä hieman suolaiset 7,99€

Linkki sovellukseen Applen iTunes-verkkokaupassa

Edellinen artikkeliWacomvision on kolmiulotteinen piirtotyökalu
Seuraava artikkeliAfroditi Krassa: Afroditi’s Ring -leimasinsormus

14 KOMMENTIT

 1. ”Hintaa sovelluksella on iTunes-sovelluskaupassa ehkäpä hieman suolaiset 7,99€”
  Eipä tuo kyllä mikään kallis ole…

 2. No riippuu tietenkin mihin sitä vertaa. App Storessa 8 euroa sijoittuu kuitenkin sovellusten hinnoissa yläpäähän. Kun kyseessä on melkoisen yksinkertainen (vaikkakin toimiva) sovellus, niin siihen nähden hinnoittelu on mielestäni hieman korkea.

  Mielipiteet ovat tietenkin sallittuja ja jokainen tekee varmasti itse omat ostopäätöksensä.

 3. Miksi täällä puhutaan aina iPhone sovelluksista, mutta ei koskaan s60-alustan sovelluksista? Monet innovatiivisista softista on tehty jo kauan sitten s60-alustan luureille. Tuollaistakin vastaavaa käytin jo vuonna 2006 ScanR nimisellä softalla silloisessa N70:ssä. Se toimi myös faxina.

 4. down2heart esimerkiksi siksi että iponen sovellukset ja iphone itsessään on kiinostavampi kuin s60

 5. iPhonella mikä tahansa sovellus tuntuu olevan suuri innovaatio, vaikka sama olisi tehty muilla puhelimilla jo vuosia sitten.

 6. […] Hilavitkutin.com – 8th May 2009 – DocScanner tekee iPhonesta skannerin – in Finnish iphoned.nl – 29th April 2009 – Docscanner scant je papieren […]

 7. voi kun saisi iPhonen symbian softalla… en millääh haluaisi naimisiin iTunesin kanssa.

  (pahimmat fanaatikot varmaankin jo teroittelevat kirveitään ja selvittelevät IP osoitettani :D)

 8. ”iPhonella mikä tahansa sovellus tuntuu olevan suuri innovaatio, vaikka sama olisi tehty muilla puhelimilla jo vuosia sitten.”

  Se johtuu siitä, että suurimmalle osalle Iphonen käyttäjistä Iphone on eka puhelin millä voi ajaa kohtalaisesti softaa. Niillä on ollu joku peruspuhelin, josta ne on siirtyny Iphoneen. Aika vähän kait on siirtynyt Iphoneen kenellä on aiemmin ollut toisen firman kalliimpi puhelin ja osannut myös käyttää niiden ominaisuuksia. En ole vielä löytänyt montaa softaa mitkä on ekana tullu Iphonelle, vaikka niitä suunnilleen kaikkia vähän erikoisempia on hehkutettu siihen malliin.

  Tosin on mullakin pari hyvää softaideaa, jotka aion toteuttaa ensin Iphonelle ja sen jälkeen symbianille, koska tuo iphonen softakauppa on sen verran hyvin toteutettu ja Noksun vastaava kauppa on vasta tulossa.

 9. Symbian iphonessa se ois hirveää symbian on yks huonoimmista kännykään alustoista esim mulla li iphonea ennen 5800,n96 js n95 kaikissa symbian ja kaikki oli ihan pa***ja

Kommenttien lisääminen on estetty.