wacomvision

Graafiset piirtolevyt tekevät suunnittelijan työstä astetta hiiren kanssa sähläämistä helpompaa. Vaikka piirtolevy on ehdoton apu myös 3d-skissailussa, niin paras ratkaisu kolmiulotteiseen suunnitteluun olisi luonnollisesti aito kolmiulotteinen suunnitteluympäristö. Tulevaisuuden suunnittelutyökalut mielessä muotoilija nimeltään Lauren Argo on konseptoinut kompaktin, USB-liitäntäisen suunnitteluapuvälineen, joka varmasti löytäisi tarvitsijansa markkinoilla nopeasti.

Konsepti on yksinkertainnen. Neljä paikkasensoria sijoitetaan tyhjän huoneen eri nurkkiin. Sensorien avulla tilassa kalibroitu laite tunnistaa tarkasti settiin kuuluvan 3d-silmikon ja ”virtuaalisen maalisudin” sijainnin. Suunnittelijan liikkeet välitetään tämän perusteella tietokoneella ja malli päivittyy tämän mukaisesti suunnittelijan silmille.

wacomvision4

Vaikka kyseessä on vielä toistaiseksi pelkkä konsepti, niin vaikea kuvitella että tällainen apuväline olisi nykyteknologialla enää kovin vaikea toteuttaa. Vai mitäs luulette?

Kautta: yankodesign.com

Edellinen artikkeliDJ Hero saapuu pelikonsoleille syksyllä
Seuraava artikkeliDocScanner tekee iPhonesta skannerin

12 KOMMENTIT

 1. Aika unelma työkalu graafiselle suunnittelijalle, joka tekee 3D mallinnusta. Toivottavasti hinta on alhainen. Heti ostan kun tulee suht halvalla myyntiin.

 2. tehoja täytyy olla pyörittämään hommaa todella reaaliajassa, eikä puolen sekunnin viivellä. Pienikin viive piirtämisessä ja nopeidenkin liikkeiden tekemisessä haittaa suuresti työn tekemistä.

 3. Sitten kun vielä saadaan sensorit kaikkiin sormiin, voidaan muokkausta tehdä mukavasti käsillä. 🙂

 4. eikös jotain tähän suuntaan olevia ollut jo menneisyydessä 90-luvulla varhaisdementikon muistin mukaisesti, ei tosin mitään reealia-aikaisia, enpä tiedä mitä hyötyä niistä sitten on oli …

 5. Tämmöinenhän oli joskus vuosi sitten ainakin esillä ja yleisön koitettavana WeeGeessä. Prototyyppimalli mutta mielestäni ihan hienosti toimi ollakseen 1-2 ihmisen tekemä. Kannattaa käydä välillä kulttuuririennoissa niin näkee hilavitkuttimiakin 🙂

 6. Mahtavaa. Tahtoo kokeilla heti.
  Wacomin laatuun luotan kuin kallioon.
  Konseptit termit ***tuun ja tuotanto käyntiin 🙂

 7. Olikos se nyt stadiassa vai TTYllä vai missä… En muista.. mutta ne tekivät sen CUBEn. Ainakin TM:ssä siitä oli pitkät pätkät ja sillä pysty just huitoon ikään kuin valomiekalla 3d avaruudessa LCD lasit päässä.
  Suunnittelu ja viihde käyttöön sitä silloin uumoiltiin. Siitä TM:n jutusta on aikaa ehkä noin 4vuotta, Tarkentakaa joku joka muistaa paremmin.

Comments are closed.