Japanin juoma-automaatit tarjoavat ilmaisia juomia hätätapauksessa

Japanissa on paljon maanjäristyksiä. Myös tulvat, hirmumyrskyt sekä muut luonnonkatastrofit ovat aika ajoin saarivaltion riesana. Tällaisissa tapauksissa etenkin puhtaan juomaveden saannin turvaaminen on usein hankalaa, etenkin jos asukkaat ovat esimerkiksi joutuneet eristyksiin maan alle metroasemalle. Täynnä oleva juoma-automaatti pitää sisällään jopa 600 pulloa virvoketta. Tästä on keksitty hyödyntää tätä yhteyttä.

Esimerkiksi Kiotoon on asennettu 35 erityistä juoma-automaattia 31 eri metroasemalle. Kun hätätilanne on käsillä, laitteet voidaan aktivoida henkilökunnan toimesta jakamaan juotavaa ilmaiseksi. Jos sähköt menevät poikki, siirtyvät laitteet akkuvirtaan. Näin näppärästi hoidetaan tilanne, jossa juomasta on pulaa.

Täytyy myöntää, että ensimmäisenä tutustuttuani aiheeseen tuli mieleen simuloida maanjäristys heiluttelemalla juoma-automaattia. Mutta tämä ei tietenkään toimi niin yksinkertaisesti. Toisaalta voisi kuvitella, että ennen tällaista automatiikkaa laitteista on laitettu lasi rikki, jos juomasta on ollut todellinen pula hätätilanteessa.

Lähde: inventorspot.com

Edellinen artikkeliSap Cap on mukilointilippis
Seuraava artikkeliIlmapallopistooli venäläistä rulettia varten