Japanin juoma-automaatit tarjoavat ilmaisia juomia hätätapauksessa

Japanissa on paljon maanjäristyksiä. Myös tulvat, hirmumyrskyt sekä muut luonnonkatastrofit ovat aika ajoin saarivaltion riesana. Tällaisissa tapauksissa etenkin puhtaan juomaveden saannin turvaaminen on usein hankalaa, etenkin jos asukkaat ovat esimerkiksi joutuneet eristyksiin maan alle metroasemalle. Täynnä oleva juoma-automaatti pitää sisällään jopa 600 pulloa virvoketta. Tästä on keksitty hyödyntää tätä yhteyttä.

Esimerkiksi Kiotoon on asennettu 35 erityistä juoma-automaattia 31 eri metroasemalle. Kun hätätilanne on käsillä, laitteet voidaan aktivoida henkilökunnan toimesta jakamaan juotavaa ilmaiseksi. Jos sähköt menevät poikki, siirtyvät laitteet akkuvirtaan. Näin näppärästi hoidetaan tilanne, jossa juomasta on pulaa.

Täytyy myöntää, että ensimmäisenä tutustuttuani aiheeseen tuli mieleen simuloida maanjäristys heiluttelemalla juoma-automaattia. Mutta tämä ei tietenkään toimi niin yksinkertaisesti. Toisaalta voisi kuvitella, että ennen tällaista automatiikkaa laitteista on laitettu lasi rikki, jos juomasta on ollut todellinen pula hätätilanteessa.

Lähde: inventorspot.com

Edellinen artikkeliSap Cap on mukilointilippis
Seuraava artikkeliIlmapallopistooli venäläistä rulettia varten

9 KOMMENTIT

 1. Hyvä esimerkki taas siitä miten japanilainen tapa toimia perustuu lähtökohtaisesti muiden huomioonottamiseen. Täällä Minäminämaassa vastaavasta voi vain unelmoida.

 2. Ihan hyvä idea kriisin aikana, mutta jotenkin turha, kun voi rikkoa lasin.

 3. Kyllähän sen lasin (muovia seki taitaa kyllä olla) voi rikkoa, mutta valitettavasti sen takana ei ole nitää virvokkeita :l Lasin takana on vaan tyhjät tölkkien ja pullojen puolikkaat kertomassa mitä mistäkin napista tulee ja ite juomat on koneen syövereissä.

  Kai sinnekki voi murtautua, mutta luultavasti ne kaikki koneet on tehty aika kestäväksi kun Japanissa noita automaatteja on joka nurkan takana. Niitä ei voi kaikkia oikein vartioidakkaan niin voisi olettaa että ne on jykeviksi tehty.

 4. Japanissa vaikka on tuhatkertaisesti ihmisiä Suomeen verrattuna, siellä ei ole tapana särkeä ja turmella edes joka kadun kulmassa seisovia automaatteja. Vandaalit ovat nousevan auringon maassa vähissä.

  En väitä että nuo automaatit mitään pahvia olisivat. Tulee kyllä halvemmaksi antaa hädän- ja janonalaisille ilmaiset juomat kuin korvata tuhottu automaatti uudella.

 5. pöh, turhaa sontaa tollaset pitäisi olla näin:
  Juoma-auotomaati sen viereen leka ”riko lasi” tyylisessä boksissa, jonka pällä on punainen vasara lasin rikkomiseen

  väh tuli typoja….

 6. ..””riko lasi tyylisessä boksissa, ”” jota et tietenkään säkkipimeässä löydä .. lasinsirpaleissa sokkona kahlaaminen kolajuoman perässä ei välttämäti tule ihan heti muotiin sekään.

  ..Puhumattakaan perinteisistä kassakaappi-kola-automaateista jotka eivät aukea kirveelläkään.

  Kyllä tässä keksinnössä on jotain kokemusperää takana. Hyväntekijäksi on helppo ryhtyä kun on ihmishenkiä kyseessä.

 7. sen voi rikkoa mutta jos on kuvan automaatti niin lämpene juomat, ja haluatko lämpimää kolaa

 8. Jokaisen maan politiikan tarkoitus on keskittyä oman maan olojen parantamiseen, eli toisin sanoen oma etu laitetaan toisten maiden ja niiden kansalaisten edelle.

  Tästä voidaan vetää johtopäätös että minä-keskeisyys on jokaisen maan tavoite, ja jokaisen maan jokainen kansalainen ottaa osaa maan politiikkaan kannattamalla omaa valtiotaan. Tämä kannatus näkyy esimerkiksi siinä että ihmiset äänestävät oman maansa poliitikkoja, eli näin sanovat kannattavansa heidän mielipiteitään.

  Kannattamalla omaa valtiotaan, valtion asukkaat kannattavat myös valtion minä-keskeistä asennetta, olipa kyseessä mikä maa tahansa.

  Poikkeuksena maailmassa on vain yksi ihmisryhmä joka ei osallistu politiikkaan mitenkään, se ei äänestä, eikä osallistu minäminä-keskeiseen ajatteluunkaan.

 9. Heh, ensimmäisenä tulee mieleen simuloida hätätila ottamalla töpseli pois seinästä. Kyllä tuo järjestelmä tullaan todella nopeasti hakkeroimaan sanon minä.

Kommenttien lisääminen on estetty.