Vieraile Lockheed F-104G “Starfighter” -hävittäjän ohjaamossa 3
Vieraile Lockheed F-104G “Starfighter” -hävittäjän ohjaamossa 2
Vieraile Lockheed F-104G “Starfighter” -hävittäjän ohjaamossa 1

Olen ollut kaksi kertaa hävittäjän ohjaamossa. Kerran oikeassa sellaisessa ja toisen kerran virtuaalisellaisessa, osoitteessa www.360cities.net. Linkki johtaa Hannoverin lentomuseoon ja Lockheed F-104G -hävittäjän ohjaamoon. Ohjaamon sisäpuolta saa tarkastella kaikessa rauhassa zoomin kanssa. Kun kuvan kaikki osat ovat latautuneet ne pysyvät sovelluksen muistissa. Lukekaapa vaikka huviksenne mitä kaikkea ohjausvitkuttimien nappuloissa lukee.

Tietoa koneesta löytyy esimerkiksi Wikipediasta:

”Kone oli suunniteltu korkealla lentävien pommikoneiden alasampumiseen tietyltä kentältä käsin eli kone oli MiG-21:n läntinen vastine. Yhdysvaltain ilmavoimissa kone tuli käyttöön 1958, mutta poistui jo 1967.”

”Yhdysvaltain ilmavoimat eivät halunneet tällaista konetta, koska sen toimintasäde oli liian lyhyt ja kuorma rajoitettu. Starfighterista kehitettiin joka sään maahyökkäys- ja torjuntahävittäjä F-104G, joka sai paremman vastaanoton mm. Saksasta, Kanadasta, Belgiasta ja Italiasta. Yhteensä 2 578 konetta rakennettiin.”

Edellinen artikkeliAutolla ajelua lintuperspektiivistä ympäri maailmaa -Flash
Seuraava artikkeliContrail – Biking Community Tool on liitua tiessä