Suomalaismies istutti muistitikun sormeensa

muistitikku_peukalomuistitikku_peukalo_2

Muistitikku on jo pitkään ehtinyt kuulua jokaisen tietokonekäyttäjän vakiovarustukseen. Itse esimerkiksi kannan pikkuriikkistä muistitikkua aina mukana avaimenperässä, josta tikku on aina helposti tavoitettavissa, kun joku täytyy saada kopioitua mukaan.

Riihimäkeläismies Jerry Jalavan saattaa olla kuitenkin ensimmäinen henkilö maalimassa, joka on istuttanut muistitikun osaksi omaa kehoaan. Jerryn moottoripyöräonnettomuudessa menetetyn sormen tilalla oleva sormiproteesi nimittäin kätkee allensa täysin toimivan USB-muistin. Jos pelkkä USB-muisti kuulostaa jonkun mielestä hieman lattealta, niin sormiproteesin jatkokehitysideoihin kuuluu myös RFID-siru, sekä sormenpään muokkaaminen irrotettavaksi.

Lisätietoja USB-sormitikkuproteesista löytyy kehittäjänsä omasta blogista, ja tarkempia kuvia tämän Flickr sivulta.

Kuten olemme jo aikaisemmin blogissa esitelleet, niin ”peukalomuistia” etsiville löytyy myös valmiita USB-sormiratkaisuja, joiden käyttämiseen ei tarvita erillistä proteesia.