Miltä näyttäisi tosielämän Barbie? -mitat

Paljon on puhuttu tuosta Barbie-nukesta ja sen omituisesta naisen fysiikasta mm. mittasuhteiden puolesta. Nuken valmistaja ja kehittäjä Mattel sanoo, että ei ole koskaan verrannut nukkea ihmiseen. Kriitikot ja tutkijat toki ovat häärineet nuken ympärillä mittanauhan ja taskulaskimen kanssa. Helsingin yliopistolla on laskettu, että Barbin mallista puuttuu 17-22% kehon rasvasta, joka tarvittaisiin jotta voisi olla kuukautiset. Etelä-Australian yliopistossa on havaittu, että 1 ihminen 100000:sta muistuttaa ulkomuodoltaan Barbin mittoja.

Lähteemme väittää, että koskaan ei ole tehty oikean maailman mallia Barbiesta. Joten nyt bbc sen sitten artikkelissaan on tehnyt. Erään Barbin strategiset mitat ovat 11,6 – 8,9 – 12,7 cm. Kuvassa suhteutetaan mitat Libbyyn, oikeaan elävään ihmiseen.

Oikealla on kuva, jossa Libbyn vartalonympärys on suhteutettu Barbin vartaloon. Tällöin Libby olisi 2,28 m pitkä. Melkoinen kuminukke siis. Toisessa kuvassa oikealta Libbyn korkeus on pidetty samana, ja hänen mittasuhteensa ovat kuten Barbilla: vyötärö 50,8 cm, rinnanympärys 68,5 cm ja lantio 73,6 cm. Vertailun vuoksi Brigitte Bardot’lla oli 50,8cm vyötärö, ks. kuva alla. Toisessa kuvassa on Sarah Burge, joka käytti 500000 puntaa plastiikkakirurgiaan saavuttaakseen Barbien kasvonmitat.

Miltä näyttäisi tosielämän Barbie? -Brigitte BardotMiltä näyttäisi tosielämän Barbie? -Sarah

Lähde: news.bbc.co.uk

Edellinen artikkeliViimein saamme tietää, miltä Kapteeni Kirk tuoksuu – Star Trek hajuvesisarja saapuu markkinoille
Seuraava artikkeliSolar Light Cap – lippis aurinkokennolla, akulla ja valolla