MIT:n sixth sense on uusi "tietoaisti" 1

MIT:n sixth sense on uusi "tietoaisti" 2

MIT:n sixth sense on uusi "tietoaisti" 3

MIT:n oppilaat ovat kehittäneet ihmiselle kuudennen aistin. Tässä tapauksessa kyseessä ei ole henkinen kyky vaan tekniikka, jolla Internetin tietosisältö liitetään jokapäiväiseen toimintaan. Yksinkertaisesti idea on seuraava: Aistia käyttävällä on miniprojektori, kamera sekä kännykkä josta on yhteys Internetiin. Kun käyttäjä haluaa esimerkiksi lisätietoa artikkelista lehdessä, laite tunnistaa artikkelin aiheen ja hakee vaikkapa aiheeseen liittyvän videon ja projisioi sen lehden sivulle. Käyttöliittymä toimii siten, että projisioitua kuvaa voidaan ohjata suoraan sormilla koskettamalla. Eri sormien tunnistamista varten käytetään erivärisiä teippejä sormen päissä.

Laite myös osaa hakea tietoa vaikkapa kaupan hyllyltä löytyvästä tavarasta ja projisioida sen tuotteeseen. Tunnistaminen toteutetaan tuotteeseen liitetyn RFID-tunnisteen avulla. Tätä varten käyttäjällä on lukija-ranneke. Myös tuntemattoman henkilön kohtaaminen saa uusia ulottuvuuksia kun kohdatessaan tämän, kuudes aisti projisioi henkilön paitaan sanoja, joita esiintyy hänen blogissaan. Piirtämällä @-merkin sormella ilmaan laite avaa sähköpostin ja heijastaa viestit vaikkapa kämmeneen. Kämmeneen aukeaa myös puhelimen numeronäyttö, josta voi näppäillä numerot ja soittaa.

Miniprojektori ja kamera ovat asennettu käyttäjän rintaan siten, että kuudes aisti on koko ajan toiminnassa, eikä sitä tarvitse ohjailla muuten kuin sormilla projisioidussa kuvassa tai ilmassa.

Wired-lehden videot:

Kiitos aihevinkistä Markulle!

Lähde: blog.wired.com (via www.engadget.com)

Edellinen artikkeliFake Faces tarjoaa feikki-julkkiksia
Seuraava artikkeliApple julkisti kaikkia kilpailijoita nopeammaksi väitetyn Safari 4 selaimen