apple_safari_4_screenshot

Sen jälkeen kun Google julkisti syyskuussa oman, erityisesti nopeudestaan kiitellyn webbiselaimen nimeltään Chrome, on selainmarkkinoiden kilpailluin ominaisuus ollut selvä. Nettiselaimen nopeus on muodostunut selväksi valtiksi, jonka avulla yritetään houkutella ”merkkiuskollista” käyttäjää vaihtamaan selainta uuteen. Uusia ”huippunopeita” selaimia on tullut markkinoille lähes kuukausittain Safarilta, Firefoxilta ja jopa Microsoftilta, joka tähän asti on luottanut selainmarkkinoilla kilpailussa lähinnä hallitsevan markkina-aseman hyödyntämiseen.

Uusin nopeimman selaimen titteliä haastava on Applen tänään julkistama Safari 4. Myönnettävä on, että ainakin paperilla ominaisuudet vaikuttavat mainioilta. Erityisesti Applen uudesta Javascript-tulkista nimeltään Nitro luvataan ihmeitä ja tämän ansiosta sivujen pitäisi latautua ohjelmalla yli kolme kertaa IE 7 -selainta nopeammin ja lähes 3-kertaa nopeammin, kuin Firefox 3-selaimella.

Nopeuden lisäksi uudelle Safarille luvataan täydellistä HTML 5 sekä CSS 3 tukea, jotka mahdollistavat entistä rikkaamman webbisisällön. Puhtaasti teknisten ominaisuuksien lisäksi selain on varustettu useilla 3D-efekteillä, joiden avulla esimerkiksi suosikkisivuista saadaan nopeasti kaarevaa seinää muistuttava esikatselukollaasi. Webbikehittäjien iloksi Safari 4 on myös varustettu sisäänrakennetuilla debug- ja optimointiominaisuuksilla.

Uuden Safari 4 selaimen betaversio on heti ladattavissa osoitteesta apple.com/safari/

Aiottekos ottaa tyypit?

Edellinen artikkeliMIT:n sixth sense on uusi ”tietoaisti”
Seuraava artikkeliReel Roaster on turhake turhimmasta päästä