Tokiolainen Taiyo on ilmoittanut tuovansa maaliskuussa markkinoille leluhelikopterin, jota ohjataan puheella. Eurooppaan sekä japania että englantia ymmärtävä lelu ilmestyy myöhemmin. Kopterilla on pituutta 18 cm ja sitä voi lennättää 10 metrin etäisyydelle ohjaimesta, joka on kuuloke-mikrofoni-setti. Ohjaus tapahtuu viidellä eri käskyllä: käynnistä, ylös, paikka, alas ja pysähdy. 45 euron hintaisessa lennokissa on myös perinteinen ohjain.

Haluaisin tähän yhteyteen tiedustella kokemuksianne mini-radio-ohjattavista. Itse olen kokeillut minihelikoptereita, jotka ovat hajonneet parissa päivässä ja joiden ohjaaminen on ollut toivotonta sekä pieniä radio-ohjattavia autoja, joiden renkaat menivät n. kymmenessä minuutissa täyteen nukkaa eivätkä enää pyörineet. Turhakkeita ovat mielestäni.

Lähde: www.crunchgear.com, www.taiyo-toy.co.jp (japaniksi)

Edellinen artikkeliNike Dunk High Premium SB Boba Fett -koristossut
Seuraava artikkeliKullanvärinen W600-kellopuhelin tuo roppakaupalla bling-blingiä ranteeseen!

9 KOMMENTIT

  1. Itselläni oli joskus verkkokaupan 10€ minikopteri. Kyllä sitä ohjaamaan pystyi, oli melko kestävä ja takuukin pelasi. Toista kertaa en tosin jaksanut takuuhuoltoon lähettää. 😛

  2. ^^Noissa minihelikoptereissa ei ole mahdollisuutta säätää helikopterin eteen tai taakse suuntaa itse (tosin normaaleissa, käsin ohjattavissa minihelikoptereissa on kääntymismahdollisuus. Luulisi että se tuosta ääniohjattavastkin löytyy). Helikopterissa on kevyt paino nokassa jolloin se kulkee kokoajan hitaasti eteenpäin. Nopeutta voi saadellä lisäämällä hiukan lisää painoa nokkaan jolloin kopteri menee eteenpäin nopeammin.

    Jos haluaa helikopterin jossa saa itse säädellä nopeutta täytyy ostaa kalliimpi, kokeneemmille harrastajille tarkoitettu kopteri. Aloittelijat tosin rikkovat tälläiset kopterit ennen kuin he saavat sen edes ilmaan, joten eipä kannata sellasita ostaa ellet ole kokenut harrasta. Halvoissa aloittelijoiden radio-ohjattavissa ei tälläistä ohjausta ole. Syystäkin.

    Itse tilasin Pulju.netistä yhden 40e kopterin ja lavat hajosivat siitä nopeasti eikä sen jälkeen sillä tehnyt enää mitään kun mistään ei saanut uusia. Ohjaus oli muutenkin lähes toivotonta ja helikopteri lensi yleensä minne tahtoi, joka oli lähes aina seinä.

  3. ois sellanen ihan hieno mutta eteen ja taakse ja sivulle olis kyllä mukavia

  4. Itsellä on pulju.netistä tilattuna picooz apache minikopteri. Ihan hauska lelu vaikka viimeaikoina ei ookkaan jaksanut tolla kikkailla. Takaroottorin onnistuin saamaan rikki kuten myös mukana tulleen varaosan. Mutta jr-hobbystä löytyi uusia tilalle(joskin älyttömän suolaisilla postikuluilla ryyditettynä).

Kommenttien lisääminen on estetty.