Joulun jäljiltä jää usein nurkkiin laatikkokaupalla lahjaksi saatuja suklaakonvehteja, joista ei aina tunnu pääsevän millään eroon. Kotikokki nimeltään Aarni Venetvaara on keksinyt, että ”ylijäämäkonvehdeista” on mahdollista valmistaa esimerkiksi herkullisia kaakaojuomia. Aarnin konvehtijuomaresepti kuuluu seuraavasti:

Päätin keksiä uudenlaista tapaa käyttää suklaakonvehteja. Lopulta ajattelin teetä juotaessa, että miltähän maistuisi, jos laitan mukiin keitettyä vettä, lahjakonvehteja ja tilkkasen maitoa. Tämä osoittautui erittäin hyvänmakuiseksi ja ajattelin jakaa tämän mukavan reseptin teidän kanssanne. Tarvitset:

(- teekuppi)
– 1-2 dl vastakeitettyä vettä.
– 1-3 kpl esim. fazerin tai pandan lahjakonvehteja
– sopiva loraus maitoa (ja/tai kahvikermaa)
Valmistusohje
Kaada kuuma, vastakeitetty vesi teekuppiin. Lisää sekaan 1-3 kpl haluamaasi suklaakonvehtia ja sekoita, kunnes konvehti on liuonnut kokonaan. Kaada sekaan vielä pieni loraus viileää maitoa. Sekoita ja nyt sinulla on hyvänmakuinen ”konvehtijuoma”. Makeutta voit saada enemmän lisäämällä pieni määrä sokeria.
Niksejä
– Voit myös vaihtaa maidon pieneksi loraukseksi kahvikermaa.
– Sekoita eri konvehtimakuja keskenään ja tee näin uusia makuelämyksiä.
– ”Kovat” konvehdit ovat tässä juomassa parempia, kuin ne pehmeät ”mössöä”sisältävät konvehdit (voit tietysti kokeilla myös pehmeillä konvehdeilla, jos vaikka sattuisit pitämään mausta)! 😉
Edellinen artikkeliB-IRON 725 Transparency Iron on läpinäkyvä silitysrauta
Seuraava artikkeliMies ratkaisee Rubikin kuution 26 vuodessa ja on nyt helpottunut