Joitakin päiviä sitten vertaisverkkoihin ilmestynyt Windows 7 -käyttöjärjestelmän beta-versio on nyt virallisesti julkkistettu. Jo aiemmmin vuotaneen betaversion perusteella Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiä nopeammmaksi todettu Windows 7 on kaikkien halukkaiden ladattavissa huomenna 9. tammikuuta osoitteesta microsoft.com/windows-7.

Microsoftin virallinen pressitiedote aiheesta kuuluu seuraavasti:

Microsoft julkisti Windows 7:n beeta-version kuluttajille

CES-messujen avajaispuheenvuorossaan, Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer julkisti Windows 7:n beeta-version saatavuuden. Microsoftin seuraavan sukupolven käyttöjärjestelmän beeta-versio on ladattavissa ammattilaisille MSDN-, TechBeta- ja TechNet-palveluiden kautta heti. Kuluttajien saataville ohjelmisto tulee ylihuomenna (tammikuun 9. Yhdysvaltain aikaa), osoitteeseen www.microsoft.com/windows7. Uusi käyttöjärjestelmä tekee PC:n käyttämisestä nopeampaa ja helpompaa, mm. pienentämällä tietokoneen käynnistämiseen ja sulkemiseen tarvittavaa aikaa. Sen avulla on myös helpompaa hallita kodin useita tietokoneita tai kotipalvelimia. Windows 7:n parannellut mediaominaisuudet laajentavat tietokoneen viihdekäyttöä.

Aiotkos sinä kokeilla Windows 7 betaa omalla koneellasi?

Edellinen artikkeli500 huonointa salasanaa
Seuraava artikkeliValo-ääni-muunnin

85 KOMMENTIT

 1. tekis kyllä mieli alkaa kokeileen mutta ei viiti alkaa värkkäämään

 2. Empä taida ihan pääkoneeseen laittaa, mutta ehkä kakkos tai kolmoskoneessa vois testailla 🙂

  Vistaa oon käyttäny tässä pääkoneessani ekoista avoimista betoista lähtien.

 3. Yhteenkään koneeseeni ei vielä ole edes Vistaa asennettu, XP:kin vain hyvin vastahakoisesti kun ajurituki Microsoftin viimeisimmälle kunnolla toimineelle käyttöjärjestelmälle, Windows 2000:lle, kävi sangen heikoksi vuosien saatossa.

  Joten ihan varmoja voi olla siitä, että tämä käyttisversio jää multa vielä toistaiseksi käyttämättä. Seuraava kone ostoslistallani on Mac – ihan silkasta mielenkiinnosta vain 🙂

 4. Kuka hullu lataa Microsoftilta käyttöjärjestelmää betavaiheessa?? Vistakin on vielä ihan paska ja seko käyttis että huhhhuh. Tekis nyt kerrankin yhden käyttiksen, ja julkaisisivat sen kunnollisena. Ei bugisena paskana kuten on tähän mennessä totuttu.

 5. Yksi kone lojuu käyttämättömänä, joten voisinpa tuota betaa kokeilla. Tällä hetkellä käytän Vistaa, joten olen melko tyytyväinen.

  ”Onkos se ilmainen?”
  On.

 6. tää on kuulemma paras windows tähän mennessä. netistä löytyy jo previkoita ja on kehuttu.
  En kyllä meinaa ostaa kun MS teki Vistasta niin paskan, ja omaa rahaa meni osittain siihen kun OEM versio tuli koneen mukana.

 7. Voishan tuon virtuaalikoneeseen tuupata. On kuulemma reippaasti vistaa parempi (mikä ei toki ole mikään suuri saavutus), ehkä tällä kertaa Redmondin viisaat ovat osanneet tehdä jotain oikein.

 8. Jee se tuli nyt vihdoin ja viimein ja hyvältä vaikuttaa. Aika samanlainen kuin vista ulkoasultaan, mutta tuntuu toimivan paremmin. Taitaa tulla vistan tilalle kun koko versio julkaistaan.

  Fomppakarhu, vähempikin noita ?- ja !-merkkejä riittänee ja voin kertoa että ei ole järkeä asentaa miniläppäriin tuota.. Eihän niissä tehot riitä melkein XP:een ;D (joke)

 9. Mielestäni Micro$oftin pitäisi antaa jokaiselle Vistan omistajalle Windows 7 ilmaiseksi, sen verran surkea tämä on.

 10. Mikä tässä Vistassa on paskaa? Itellä Ultimate 64 bittinen, kerran kaatunut, mitään ongelmia ollut itsellä. Ei mitään.

 11. Nimetön: sama kysymys minulla, mitä paskaa oikeasti on Vistassa? Minulla Home Basic 32 bittinen, mitään ongelmia ei ole ollut. Taitaa olla niin, ettei suurin osa OSAA käyttää Vistaa oikein.

 12. Vista on huono ja heti kun windows 7 julkaistaan lopullisesti, ja vaikkakin luultavasti erittäin kalliina. Ostan ja asennan sen, sillä teen suht paljon graafisia julkaisuja ja nettisivuja mutta silti käytän samaa konetta dataamiseen, ja grafiikoiden teko ei ole mukavaa vistalla kun se kaatuilee ja on viimeeksi tallentanut jonkun jättimäisen kuvan 20min sitten ja muokannut sitä paljon.

 13. eikö kukaan voi perustella miksi vista on muka niin paska ja buginen?
  itellä on vista ja KERRAN heittänyt bluescreenin

 14. cista on oikeen unelma<3 resurssien hallinta kaatuu jo kun pistän dia esityksen ja noin joka kolmas kerta kun käynnistän ohjelman, 7 kertaa jumiutunut lopullisesti aina forkattu ja vista uusiks, konetta en käytä siksi usein ja ensimmäisestä päivästä tehnyt noita kivoja juttuja, sillä on menkatkin joskus se sekoileee kokoajan ja lopullisesti mikä on johtanut forkkaamisen

 15. Itellä ollu vista reilut puolvuotta eikä ole kertaakaan kaatunut eikä jumiutunut. Taitaa se vika vaan olla niissä käyttäjissä…

 16. Vistaa käyttänyt nyt ~11kk ja hyvin on skulannut. Ei kertaakaan kaatunut/heittäny BSD:iä.

 17. Totto ja Sumee: Windows Vistassa on mahdotonta tulla BSoD, se on vain DOS:a esiintyvä ”ominaisuus”, vai mitä sanovat meidän asiantuntijamme?

 18. Jos ei käytä konetta kuin laskujen maksuun ja netissä selailuun niin vista käy mainiosti. Mut ihan mitä muuta tahansa raskaampaa tekee niin XP on parempi. Mitä tohon kaatumiseen tulee niin kyllä se vistakin kaatuu mut se aina nousee ylöskin samalla… tosin todella hitaasti ja siinähän sitä hermoja koetellaan. Itsellani XP on ollut monta vuotta ja ei kaatuile koskaan. Toimivin käyttis ehdottomasti.

 19. Toukka: En ole mitenkään asiantuntija, mutta kerran on 32-bittien Vista Home heittänyt ruudulle aavan meren maiseman, joten ei se ole mahdotonta.

  ”Jos ei käytä konetta kuin laskujen maksuun ja netissä selailuun niin vista käy mainiosti.”

  Jos ei konetta tarvitse mihinkään muuhun, kannattaa harkita ilmaisen ja kevyemmän linux distron käyttöä.

 20. Joka vistaa säästää se lastaan vihaa.

  Heti huomenna seiska asennukseen ja testailemaan, pakkohan se on joku tyhjä kiintari kaapista valjastaa käyttöön.

 21. Kertokaa kokemuksistanne sitten. Niin ja ploplopl ja -. Kyllähän XP:kin pyörii loistavasti miniläppärillä. ja jos kerran tää on XP:tä nopeempi niin…
  Vaan en sitten tiiä…

 22. Puol vuotta sitten siirryin Xp:stä Vistaan.
  Vista on kyllä huomattavasti parempi kuin Xp.

 23. mitäpä jos? Kun täällä monet ihmettelee sitä kuin joillakin käyttis toimii ok ja toisilla se takkuaa ja kaatuilee. Joskus olen törmännyt sellaiseen teoriaan, että rautapuolella olisi eroja miksi toisilla toimii käyttikset ja toisilla ei. Erot intel kokoonpanot vs amd kokonpanot. Tässä jälkimmäinen on pidetty enemmän herkkänä takkuamaan ja kaataan konetta.

  Jotain mystistä tuossa ehkä on kun itsekkin törmännyt vastaavanlaisiin oireisiin ja tuttavapiiristä löytyy myös vastaavia tapauksia.

  Auttaskohan tuohon jos pitäis foliohattua päässä, niin pysyis koneet pystyssä.

  seiskaa en tule asentamaan. Näillä mennään mitä on.

 24. Jeea! Wintöötti seiska! se on varmaa yhtä surkee floppi ku vistaki, mutta kyllä mulle ilmane beettaversio aina mulle kelpaa! Hahaa!!!

 25. PS. Niin itse käytän Ubuntua, ja olen erittäin iltoinen siihen. Aluksi käytin Windowsia, mutta kun ystäväni suositteli Ubuntua niin kokeilin sitä, ja heti asensin sen. Toimii muuten hullun nopeemmin kuin mikään Windows, tai Mac. Eikä ole viiruksia! kannattaa koklaa!

 26. Voe voe, sitä se on kun latailee ilmaisia windowseja. Vista on ollut 1½v käytössä ja eiii minkäänlaisia ongelmia. Ainut vaan mikä on niin ei ole ihan vanhemmille laitteille ajureita, esim minun vanhalle minidiscille.

 27. Ei kiinnosta, ainakaan mikään betaversio. Jaksa sitä rumbaa kun jokainen ohjelma pitää kokeilla toimiiko vai ei toimi. XP:stä kun on saanut sellaisen kuin haluaa niin ei ihan helpolla lähde vaihtamaan mihinkään. Sitten kun se pesee vaatteeni ja antaa kissalle ruokaa niin vaihdan. 😛

 28. Sanokaa nyt joku, että _mikä_ tässä Vistassa ny huonoa on? Kaikki vain hokevat, että ”on paska” ”on huono”, mutta mistä syystä?

 29. Vista rulee, en voi ymmärtää esim.:

  ”cista on oikeen unelma<3 resurssien hallinta kaatuu jo kun pistän dia esityksen ja noin joka kolmas kerta kun käynnistän ohjelman, 7 kertaa jumiutunut lopullisesti aina forkattu ja vista uusiks, konetta en käytä siksi usein ja ensimmäisestä päivästä tehnyt noita kivoja juttuja, sillä on menkatkin joskus se sekoileee kokoajan ja lopullisesti mikä on johtanut forkkaamisen”

  Mahtaa olla tehoton kone? Niin, hoette ”vista on paska” ”vista on huono”

  Mikä vistasta tekee paskan? Miksi vista on huono? Minä en voi käyttää muuta kuin vistaa, Vistan hakuominaisuudet on +10 luokkaa, mikään ei päihitä vistaa. Edelleenkään minulla Vista ei kaatunut kertaakaan, Viruksia tulee XP:llekkin.

  Vista osaa, Windwos yleensäkin. Linuxilla en tee mitään, mutta VISTA tai yleensäkin Windwos on taidetta!

 30. vista vaan on paska

  mulla on hp:n läppäri jossa oli vista asennettuna, parin päivän käytön jälkeen alko resurssienhallinta kaatuilemaan välillä, ja sekös oli vittumaista. Käynnistys, ja koko vista muutenkin, hidastui muutaman ohjelman asennettuani (kyllä, siis ihan normiohjelmia). Siinä vaiheessa kun tuo resurssienhallinta alkoi kaatuilemaan noin puolenminuutin välein, meni hermot ja asensin Ubuntun.

  turha vinkua tehottomasta koneesta, jos mulle myydään kone käyttiksellä, niin luulisi että sen käyttiksen pitäs sentään myös toimia. Ja yleensäkkin, ohjelmien pitäis olla niitä jotka tehoja vievät, ei käyttiksen.

 31. Rautakokoonpanosta ja ajureiden laadusta se toimivuus on kiinni. Toisilla (itseni mukaanlukien) Vista toimii ihan hienosti ja XP:tä tai Linuxejakaan ei ole ikävä. Sitten on niitä joille on tuurilla osunut vähän huonommin yhteensopivaa rautaa (=jolle on saatavilla vain vanhoja tai keskeneräisiä ajureita) tai jotka eivät vaan osaa päivittää ajureitaan uusimpiin.

 32. Mikä Vistasta tekee paskan? Perusteluja tarvitaan? Tässä niitä tulee, kun niin kitisette:

  – Vista on todistetusti hitaampi kuin XP. Joissain yksittäisissä toiminnoissa Vista on nopeampi, mutta yleisesti XP liikkuu liukkaammin.
  – Vista on epävakaampi kuin XP
  – Vistalle on huonompi ajurikanta
  – Vista on kalliimpi
  – Vista on raskaampi, kuluttaa enemmän tehoa koneelta, myös sähköä näin ollen.

 33. En taida maccia pilata moisella. Voi olla hyvä, muttei taida kuitenkaan vakuuttaa meikäläistä enään.

 34. Viisaampi on tähän mennesssä ainut joka on antanut oikeita perusteluja!
  Lisään vielä sen, että Vistan harva hyvistä puolista verrattuna XP:n on nopeampi käynnistys ja parempi haku, ei muuta, sillä minulla esim firefox hyytyy joka ikinen päivä, kun sitä käytän!

 35. Jo pelkästään Vistan tapa käsitellä dll-fileitä on hirvittävä. Vista lähti pöytäkoneesta muutaman kuukauden käytön jälkeen kun kiintolevy täyttyi samaa vauhtia kuin kone hidastui. Kun winsxs-kansiossa oli yhdeksän gigaa ”turhaa” tavaraa, oli aika helppo päätös vaihtaa XP takaisin koneeseen. Eikä harmita.

  Seiska vaikuttaa olevan nopeampi kuin kumpikaan edellämainituista, joten odotukset on korkealla. Josko viimeinkin kunnollinen käyttis?

 36. Itselläni Vista käynnistyy itse asiassa XP:tä hitaammin, mutta enpä ole suorittanut mitään kliinisiä testejä vasta sennetuilla käyttiksillä, joten en sitten osaa siitä mitään sanoa.

  Oma tyytyväisyyteni Vistaan perustuu siihen, etten ole itse henkilökohtaisesti sen kanssa onglemia kohdannut. Kaikki laitteet ovat toimineet ajurien kanssa moitteetta ja kone toimii vakaasti. Raskautta saa hiottua pois pienellä säädöllä. Ehkä se ei vastaa keveydessä XP:tä, mutta merkittävää eroa en ole havainnut.

  En väitä Vistaa virheettomäksi, koska ilmiselvästi ihmisillä on sen kanssa ollut suuriakin ongelmia. Rautayhteenspivuus on ilmeisesti surkea. Huono juttu esimerkiksi Jepsin HP:n kannettavalle. Itselläni on käytössä samaisen firman pöytäkone ja myös itse kootussa koneessa kaikki sujuu.

 37. Samalla linjalla ”Jeps”:in kanssa. Täällä myös HP:n kone käytössä. Ilmeisesti HP ja Vista ei oikein tee hyvää toisilleen.

  Tässä tulee omakohtainen ongelmalista kohdista joita olen joutunut kohtaamaan tämän Vistan kanssa niille jotka kyselevät miksi Vista on huono:

  -BSOD useita kertoja/kk. -> Mystisiä virheilmoituksia. -> Boot
  -Hukkaa netin sillointällöin kun käy virransäästötilassa, ei löydä tutki/korjaa -hommelilla tms. vaan pitää bootata.
  -”Näytönohjain lakkaa vastaamasta” satunnaisesti.
  -Kun pitää (mitä tahansa) torrenttiohjelmaa päällä pidempään kuin 10-30min niin kone alkaa takkuamaan, hiiri nykimään ja explorer rupeaa takkuamman pahasti vaikka torrentohjelman sammuttaisi.
  -Kone herää virransäästötilasta satunnaisesti. Voi olla jopa tunteja unten mailla ja sitten käynnistyy vaan yhtäkkiä.
  -Monet ohjelmat ei tajua että koneessa on kaksi näyttöä vaan lisäikkunoita avatessa (esim. F1-help) ne avautuu toiselle näytölle. (tai näyttöalueen(-eiden) ulkopuolelle!)

  Tuossa nyt muutamia. Aiemmin XP:llä mitään näistä ongelmista ei ollut! Ei ongelmia myöskään Ubuntun puolella. Koneena AMD Athlon dualcore 5000+, 3Gt, Ati Radeon HD2400 PRO 256Mt.

  En ole oikeastaan löytänyt Vistasta mitään parempaa kuin XP:stä. Pelkkiä ongelmia. Eiku joo, käynnistä -valikon haku on näppärä. 😀 Kyllä tässä jo Windows seiskaa odotellaan kovasti!

  PS. Miksi Hilavitkuttimen vasemmassa alakulmassa on pieni hymynaama? 😛

 38. Minun HP:n läppärissä on juuri se ongelma, että Windowsin Resurssien hallinta, (tarkoitan siis sitä millä voidaan tutkiskella esim. kansioita ja tiedostoja) kaatuilee, menee täysin jumiin eikä toimi. Käyttöjärjestelmä on kuitenkin XP, vistassa minulla ei ongelmia missäään.

  Kyllä, Viisaampi, totta kaikki. Minulle tavallaan on samaa onko XP vai Vista, mitään Vistaa en ala haukkumaan, enkä varsinkaan haukkumaan Vistan käyttäjiä, kuten jotkut tekevät. Hyvät perustelut oli ja todellakin vähän aluksi vitutti Vista tässä koneessani, jossa on se 2GT muistia, joka vistassa täytyy olla. Koneessa vain 1,6 gHz prossu, intelin, no broblems.

 39. Ja Vista tosiaan osaa nämä tiedostojen, kansioiden ja ohjelmien hakuhommat loistavasti. Ainakin minä hukkaan tiedostoja sinne tänne, mutta haku hoitaa 😉 🙂

 40. Niin että mistäs sitä nyt ladataan?? Ei näy missään tuolla sitä latauslinkkiä ihan tosi. Olisiko MS nyt oikeasti kusetuspuuhissa? Eikö ne tajua, että kansa haluaa 10 000 pikseliä korkean ja 100 000 pikseliä leveän bannerin, jota klikkaamalla lataus käynnistyy, en löydä mistään siis en MISTÄÄN sitä linkkiä… 🙁

 41. Mulla on toiminu kaikki käyttikset aikas loistavasti, koska en ala kikkaileen ja säätään konetta, hyvä nyrkkisääntö siis ainaki toiminu mulla, eli ELÄ VITTU KOSKE NIIHI SÄÄTÖIHI!!

 42. Mite teillä voi kaatuu käyttikset? Ittelläni ei oo koskaan menny kaatumaan -.-

 43. Mitens onnistuu Windows 7 pyörittäminen virtuaali pc:llä?
  Ei viittis ruveta asentelemaan, jos ei olekkaan tyytyväinen.
  Microsoft + windows + beta-versio = ?? (vaikka olikin pitkä matikka,
  niin ei saanut yhtälöstä varmuutta)
  Ja on ilmeisesti 30 pvn versio kysymyksessä ??

 44. No johan on juttu, sitähän ei voi ladata edes sieltä linkistä, jota ihmisille kaupataan (en syytä siis teitä, Hilavitkutin) Tuntuu oudolta vain. Lataukseen ja asennan! Jos vaan kerkiää. Saakohan asennettua muistitikun kautta?..

 45. Hyvin näyttäis pyörivän Windows 7 Acer Aspire One 150:ssä. Tosin tätä on lievästi modifioitu, eli kovona toimii OCZ:n 64 gigainen SSD ja muistia on 1,5 gigaa. Löysi kaikki laitteet paitsi 3g modeemia ja wlan-korttia. Nekin asentuivat Acer:n sivuilta saatavilla ajuripaketeilla.

  Hyvin pyörii myös tossa Lenovon T61p kannettavassa.

  Mitään mullistavaa testausta en ole vielä ehtinyt suorittamaan. Aika hyvin näyttäisi toimivan ohjelmat, jotka toimivat Vistassa. Tuunattu Vistahan tämä vissiin onkin…

 46. En kanssa itse ymmärrä miten, joku voi sanoa vistaa surkeaksi. Itsellä kahdessa koneessa vista (toinen läppäri). Eikä kertaakaan oo ollu valittamista. On toiminut niin kuin pitää. Itse ainakin uskon, että Windows 7 on vielä parempi, mitä vista ja varmasti onkin.

  Täytyy tuota betaa kyllä kokeilla jossain vaiheessa. Sen verran hyvältä vaikuttaa jo nytkin. Ja vistan ajuritkin kelpaavat.

 47. Haiskahtaa kyllä taas Microsoftin kädettömyydelle hoitaa isompia
  asioita, laitetaan beta versio yleiseen jakoon ja kukaan ei sitä saa ladattua julkasijan taholta tulevien ongelmien vuoksi (lue: ei ole varauduttu ko. julkasun suosioon lataajien keskuudessa, onhan halukkaita ”vain” muutama miljardi)

 48. Kyllä ite pohtinut että tämä xp saa olla viimeinen micro$ofti itelläni. XP on kuitenkin vistaan verrattuna toimivampi ja nopeampi. Joka tapauksessa sen verran hermot jo menny mikkisoftiin että seuraavana meinasin linuxia tälle läppärille kun xp:n päivitykset joskus loppuu. Jos uutta konetta hankin, niin mac mielummin kuin joku vitsa tai seittemän päivää.

 49. mitä vikaa vistassa on? mulla on ollu se niin kauan ku beta julkastiin ja kun julkastii koko versio ni vista 64bit ultimate ja toisessa koneessa 32bit home premium kertaakaa ei oo kaatunu !!

 50. Makuasia kumpi parempi, Vista vai XP, tai huonompi.
  Itsellä yhessä koneessa V….. Ultimate, aikasemmin XP, kummastakaan
  en pahemmin tykännyt. Tytöllä koulussa winukka, joten täytyy olla kotonakin….
  Muissa koneissa Linuxin eri versioita, tyytyväinen.
  Mutta mielenkiinnosta kokeilisi kyllä Win 7, kunhan sais ladattua…

 51. Wintoosa 7 64Bit asennettu ja aika hyvin tuntuu pelaavan.
  Vieläpä hämmästyttävän nopea verrattuna 32Bit ultimate vistaan.
  Kaikki ajurit löyty helposti ja haki itse Nvidian ohjauspaneelin sekä sormenjälkitunnistimen ohjelman.
  Eli kaikenkaikkiaan todella positiivinen yllätys!

  ..niin ja koneena on Acer aspire 6920 Gemstone..

 52. Täällä myös Vista. Vista paras käyttöjärjestelmä. Jos kaatuilee ja joudutte käyttämään XP:tä, hankkikaa parempi kone. Itselläni 4gb muistia ja neliydinprosessori eikä edes pätki raskaassakaan pelaamisessa, kuten GTA IV:ssa. Ja jes, Ubuntu on vain XP eri nimellä. Ja jos käytätte UNIX-pohjaisia käyttöjärjestelmiä, pääsette sänkyyn yhtä usein kuin joudutte uudelleenkäynnistämään.

 53. Näkyy beta 7,kan avaimiakin jaettavan niin paljon kuin jaksaa klikkailla osotekenttään vain uudestaan ja uudestaan livessä

 54. porukka laittaa vistaa niin surkeisiin koneisiin jonka kapasiteetti ei riitä vistaa sujuvasti pyörittämään. Tämän takia ihmiset sanoo vistaa paskaksi..

 55. -jeezau-
  Ei välttämättä aina huono kone, itselläni 4 Gb muistia, neliydinprossu ja tehoa muutenkin Vistaa pyörittämään, mutta en silti ole Vistaan tyytyväinen. En väitä ko. käyttistä paskaksi, mutta kenties puolivalmiina insinöörin pöydältä jakeluun karanneena.
  Kehitys tuntuu jääneen kesken päivityksissäkin, ilmeisesti rajalliset voimavarat laitettu Win7 kehitykseen ja hyvä niin, jos saataisiin kerrankin Microsoftilta useimpia käyttäjiä tyydyttävä käyttöjärjestelmä. (Kaikkiahan ei pysty miellyttämään, marisijoita löytyy tästä maailmasta aina ja iankaikkisesti)

 56. No nyt on Windows 7 pyörinyt 1 1/2 vuorokautta, täytyy sanoa
  että on positiivisesti yllättynyt pienten alkusäätöjen jälkeen.
  Jos final versio on tästä vielä parempi, niin täytyypi
  harkita muihinkin koneisiin asentamista.
  Tän hetkinen versio 64 bittinen.

 57. Juu-u, kyl se näin on, että visva eiku siis vista on paljon heikompi kuin xp, velipoika asenti läppäriinsä vistan ja kone kaatuilee nyt jatkuvasti, ei tilttaillu/kaatuillu xp:n aikana… Läppäri muuten on ostettu vajaa 1,5 vuotta sitten.

 58. Ihmiset. Windows seiskaa on tämä koko aika oltu tekemässä, mutta siinä kesti liian kauan, ja mikkisofta päätti ottaa mitä seiskasta on valmiina ja laittaa kaupan hyllyille filleriksi.

Kommenttien lisääminen on estetty.