5Volt-nimimerkillä liikenteessä oleva elektroniikkaharrastaja on laittanut kasaan yksinkertaisen, mutta erittäin mielenkiintoisen laitteen. Tämä hilavitkutin ottaa vastaan valoa ja muuntaa sen ääneksi. Videolla havainnollistetaan, kuinka kaukosäätimen infrapunavalo muuttuu ääneksi siinä missä sytkärin liekki tai veivattava led-lamppu. Tuollaista olisi hauskaa päästä kokeilemaan!

Lähde: www.5volt.eu (via blog.makezine.com)

Edellinen artikkeliWindows 7 beta-versio julkaistu kuluttajille
Seuraava artikkeliRolling Toothpaste Squeezer hyödyntää hammastahnatuubin koko sisällön

11 KOMMENTIT

  1. No ei muuta kun rakentamaan. Tuoltahan löytyy kytkis eikä ole monimutkainen.

  2. Ei tässä sinänsä nyt mitään ihmeellistä ole, mutta on se hieno vekotin silti.

  3. Juuri tällaiset tee-se-itse -viritykset ovat kaikkein mielenkiintoisimpia Hilavitkuttimia. Käyttötarkoituksella taikka hyödyllisyydellä ei ole juurikaan väliä. Mitä älyttömämpi kikotin, sen parempi. Koittakaahan kaivaa netistä kaikki vastaavat vimpaimet meidän iloksi.

  4. Mummolla oli joku pikkuauto jota ohjattiin ja joka (sai?) käyttövoimansa kaukosäätimestä (joka naksui) äänen muodossa (HÄ !!!?). Saman mummon ideoihin kuului sotien ratkaiseminen jollain ahvenanmaan luodolla, johtajien tapellessa toisiaan vastaan. Oli ammatiltaan siis mielisairaanhoitaja. Ja runoilija.

  5. Itse tein tämän artikkelin innoittamana saman tapaisen jutun: pienoisaurinkopaneli kiinni koneen äänen sisääntuloaukkoon ja hyvin toimii!

  6. Kaukoputkeen liitettynä vois kuunnella taivaan juttuja kuten… no lentolaitteita… Entäpäs sokeille jotka saisivat korvilla kuultavaa infoa maailmasta tällaisella?

Kommenttien lisääminen on estetty.