Osoitteeseen www.whatsmypass.com on listattu 500 kaikkien aikojen huonointa salasanaa. Yksi ihminen yhdeksästä käyttää ainakin yhtä listalla olevasta salasanasta ja joka 50:s käyttää yhtä listan 20:stä ensimmäisestä salasanasta.

Listan 50 ensimmäistä salasanaa ovat seuraavat: 123456, password, 12345678, 1234, pussy, 12345, dragon, qwerty, 696969, mustang, letmein, baseball, master, michael, football, shadow, monkey, abc123, pass, fuckme, 6969, jordan, harley, ranger, iwantu, jennifer, hunter, fuck, 2000, test, batman, trustno1, thomas, tigger, robert, access, love, buster, 1234567, soccer, hockey, killer, george, sexy, andrew, charlie, superman, asshole, fuckyou, dallas.

Lähteessämme on lainattu Mark Burnettin vuonna 2005 ilmestynyttä Perfect Passwords -kirjaa. Usealle hakkerille kuulemma riittää kyseinen 500 salasanan lista useaan eri tietomurtotarkoitukseen.

Ja tässä onkin hyvä idea kuinka käyttää työpäivän alkupuoli: Vaihtamalla omat salasanat turvallisiksi. Ehdotan, että keksitte vaikkapa 4 helposti muistettavaa salasanaa, jotka eivät tarkoita mitään ja käytätte satunnaisilla webbisivuilla yhtä, webbisivuilla joilla maksatte kortilla toista, tietokoneelle kirjautumiseen kolmatta ja neljättä mahdollisimman vähän ja ainoastaan erittäin tärkeisiin paikkoihin.

Edellinen artikkeliSkigym hiihtosimulaattori tuo laskettelurinteen tuntuman olohuoneeseen
Seuraava artikkeliWindows 7 beta-versio julkaistu kuluttajille