Osoitteeseen www.whatsmypass.com on listattu 500 kaikkien aikojen huonointa salasanaa. Yksi ihminen yhdeksästä käyttää ainakin yhtä listalla olevasta salasanasta ja joka 50:s käyttää yhtä listan 20:stä ensimmäisestä salasanasta.

Listan 50 ensimmäistä salasanaa ovat seuraavat: 123456, password, 12345678, 1234, pussy, 12345, dragon, qwerty, 696969, mustang, letmein, baseball, master, michael, football, shadow, monkey, abc123, pass, fuckme, 6969, jordan, harley, ranger, iwantu, jennifer, hunter, fuck, 2000, test, batman, trustno1, thomas, tigger, robert, access, love, buster, 1234567, soccer, hockey, killer, george, sexy, andrew, charlie, superman, asshole, fuckyou, dallas.

Lähteessämme on lainattu Mark Burnettin vuonna 2005 ilmestynyttä Perfect Passwords -kirjaa. Usealle hakkerille kuulemma riittää kyseinen 500 salasanan lista useaan eri tietomurtotarkoitukseen.

Ja tässä onkin hyvä idea kuinka käyttää työpäivän alkupuoli: Vaihtamalla omat salasanat turvallisiksi. Ehdotan, että keksitte vaikkapa 4 helposti muistettavaa salasanaa, jotka eivät tarkoita mitään ja käytätte satunnaisilla webbisivuilla yhtä, webbisivuilla joilla maksatte kortilla toista, tietokoneelle kirjautumiseen kolmatta ja neljättä mahdollisimman vähän ja ainoastaan erittäin tärkeisiin paikkoihin.

Edellinen artikkeliSkigym hiihtosimulaattori tuo laskettelurinteen tuntuman olohuoneeseen
Seuraava artikkeliWindows 7 beta-versio julkaistu kuluttajille

14 KOMMENTIT

 1. Minullahan se on ollut tuollainen systeemi jo kauan käytössä. Tai ainakin melkein. Kolme erillistä salasanaa käytössä käyttötarkoituksen mukaan. eikä ole ainakaan vielä tullut väärinkäytöksiä. 🙂

 2. suomenkieltäkin on mukaan päässyt ainakin yks sana. sijalla 260 on penis

 3. Nerokasta laittaa qwerty salasanaksi. ’-.-

  njoo nameless, lähentelee jo failia 😛

 4. keksitään sopivia käyttäjätunnuksia pariksi noille salasanoille.

  (tunnus / salasana)

  mybrotheris / monkey
  CSI / trustno1
  power / ranger
  boy / george
  iforgotmy / password
  boldandthebeautifullisbetterthan / dallas

 5. No millaisia salasanoja täällä porukalla on? Omani, joita käytän palveluista riippuen, ovat:

  kp3lrahB
  ssss55

 6. Jep. Ja kaikki ne salasanat ku vaan muistas. Mulla on tunnuksia ja salasanoja varmaan 25 eri paikkaan ja kaikki pitäs muistaa. EI TUU KESÄÄ.

 7. kun taannoin lista suomalaisten käyttämiä salasanoja vuoti nettiin, joku teki tilastoa mitkä ovat yleisimmät ja ”perkele” taisi olla suomalaisten ykkönen

 8. 500 huonointa salasanaa…

  ”Osoitteeseen http://www.whatsmypass.com on listattu 500 kaikkien aikojen huonointa salasanaa. Yksi ihminen yhdeksästä käyttää ainakin yhtä listalla olevasta salasanasta ja joka 50:s käyttää yhtä listan 20:stä ensimmäisestä salasanasta.”…

 9. Itse käytän Firefoxin passwordmaker pluginia, joka generoi salasanat per sivusto. Toimii hienosti, tosin välillä kun ei ole omalla koneella niin pitää käyttää remote versiota kun en tiedä niitä salasanoja, jotka plugin on luonut. Muuten kyllä todella kätevä.

 10. kimmo p:lle tiedoksi… Omia salasanoja ei koskaan kannata kertoa kenellekkään, vaikka tiedät että he eivät tietäisi käyttäjätunnustasi tai palvelua, jossa sitä käytät!

 11. Jotenkin heti aluksi kiinnitin huomiota noiden seksististen salasanojen paljouteen 😮

  Itse olen muuten huomannut kohtuu helpoksi tavaksi keksiä pienellä vaivalla muistettavia salasanoja ottamalla yhden tai useamman satunnaisen suomenkielisen sanan, muuttamalla litanjasta yhden tai useamman kirjaimen (konsonantti konsonanttiin ja vokaali vokaaliin) sekä lisäämällä loppuun muutaman numeron.

  Näin saadaan ainakin omasta mielestäni helppoja muistaa mutta silti vaikeita murtaa (pituus, ei järkeviä sanoja ainakaan suoraan) merkkijonoja. Joku tarkemmin salasanojen murtamiseen perehtynyt voi esittää vastaväitteensä.

 12. Hyvä artikkeli, aiheesta kannattaa aina muistutella.
  Niille, joiden on vaikea muistaa useampia hyviä salasanoja, suosittelen lämpimästi KeePass-sovellusta. Sovellus on ilmainen (open source) ja toimii myös Linuxissa. Salasanatiedoston voi ottaa huoletta mukaan muistitikulla.
  KeePass osaa täyttää automaattisesti joidenkin nettisivujen kyselyjä, mutta ei tuo nyt hirveä vaiva ole leikata ja liimata. Sovellus osaa myös generoida hyviä salasanoja. Löytyy osoitteesta: k e e p a s s dot info.

Kommenttien lisääminen on estetty.