Mennävuosikymmenten tieteisfiktion avaruussankarit pistivät tyypillisesti vihamielisille valloittajille kampoihin laseraseillaan. Vaikka sittemmin avaruusseikkailujen trendi on siirtynyt enemmän rekyylilliseen aseistukseen, niin laserteknologian kehitys on jatkunut kiivaana. Ollaan itse asiassa tultu lähelle sitä pistettä, että tieteisfiktiossa kuvatun kaltainen, asioita polttava ”laserase” on kenen tahansa tilattavissa postimyynnistä muutaman sadan euron hintaan.

Vaikka 500 milliwatin laserpointteri ei vielä täysin vastaa avaruussodankäynnin vaatimuksia, niin tällaisella sytyttää jo mainiosti asioita palamaan. Saatavilla Dealextreme.com verkkokaupasta 599 dollarin hintaan. Laillisuudesta en osaa sanoa juuta, enkä jaata. Turvallinen laite ei varmastikaan väärissä käsissä ole.

Videoa laseristä iskussa hypyn jälkeen

Katso myös havainnollinen video, josta selviää, miksi vaihdeisase on laseria parempi avaruusalusten välisessä sodankääynnissä.

Niin, ja asioita palamaan sytyttävä laserpointteri myynnissä täällä.

Edellinen artikkeliRolling Toothpaste Squeezer hyödyntää hammastahnatuubin koko sisällön
Seuraava artikkeliTiedemiehet kehittävät tunteisiin vaikuttavaa ”rakkaussuihketta”

41 KOMMENTIT

 1. Ei kannata tilata, jää tullin huostaan. Suomessa kiellettyjä tehokkaat (muistaakseni yli 3mw) lasertähtäimet ym. pointterit.

 2. Nämähän ovat siis Suomessa laittomia (suurin sallittu 5 mW), ja nämä sokeuttavat mahdollisesti pelkästä heijastuksesta. Kivojan nuo laserpointterit on, mutta jos tälläinen on pakko omistaa, niin kannattaa olla erittäin varovainen.. Mitään järkevää käyttötarkoitustakaan en tälle juuri nyt keksi. Leikkaa muovia, ”jee”

  • Lähinnä säälittävää leikkiä tällaisilla vekottimilla kun maailmassa on järkevämpääkin tekemistä.
   Käyttäisit aikasi vaikka keksimällä jotain hyödyllistä.

 3. Nyt tipahti! Kattokaahan tuolta verkkokaupasta millainen säilytys pussi tässä tulee mukana 😀

  Kyllähän tällaisseella hetken leikkis ja kikkailis mutta 600€:lla saa kyllä paljon pitkäkestoisempiakin vitkuttimia…

 4. pistää vihaksi aseteollisuuden kehitys. ei varmaan mene kovinkaan pitkään kun laserilla pystyy viipaloimaan ihmisen palasiksi tyyliin star wars jedimiekka. pommitkin käyvät yhä pienimmiksi. kun nano teknologia kehittyy ja jokaisella on kohta oma skanneri jolla pystyy teetättämään nanoaseita niin jokainen on tuhoon tuomittu. riitää kun on yksi hullu joukossa joka nyt sattuu harrastukseksi pommittamaan ihmisiä kauko-ohjattavilla nanopommeilla. tuhovoimakin on silloin varmaan dynaamiitti x 100 potenssiin kaksi. ja kansalaiset vielä tukee verorahoilla tätä lystiä. ainakin jenkeissä.

 5. Itselläni on 200mW laser, tilattu samasta puljusta. Ei jäänyt tulliin kun paketissa luki jotain led pointer pen tjms. Ihan kiva leikkikalu, eikä kustantanut kuin 40$

 6. Ei ole ollut ongelma tilata kiellettyjä lasereita dealextremestä tähänkään mennessä. Ne on tosin olleet luokkaa 20mW, eikä dealextremen paketit muutenkaan ole pahemmin tulliin jäänyt. 🙂

 7. Itse tilailen säännöllisesti tavaraa DealExtremestä ja vaikka en juuri erikoistehoisia laser-osoittimia ole tilannut, epäilen vahvasti että tullilappuun kirjoitetaan vain ”laser-pointers” eikä muuta.

  Ainahan on riski että juuri sinun pakettisi joutuu tullin pistokokeeseen mutta ainakin kaikki omat pakettini on tullut perille avaamattomina.

 8. Onneksi hintaa on sen verran ettei noita ihan vielä tule joka teinin taskuun.

 9. Onhan se ideana hieno, mutta jotkut 5-24vuotiaat ipanat, pääasiassa miespuoliset, saavat VARMASTI jossain vaiheessa päähänsä kokeilla tuota johonkin elävään. Pahimmassa tapauksessa toiseen ihmiseen, satunnaiseen ohikulkijaan esimerkiksi. Itsehillintä ei yksikertaisesti riitä kokeilematta olemiseen. Muovin ja tulitikkujen poltteluun kyllästyy, sitten poltetaan pikkulinnuilta ja naapurin koiralta verkkokalvot 🙁

  Ei ole kauaa, kun joku tenava (12v?) sohi autoilijaa silmiin talonsa pihalta käsin. Autoilija menetti näkönsä joksikin aikaa ja joutui käymään yliopistollisessa sairaalassa testeissä. Vaikka pysyvää vauriota ei tapahtunut vielä onneksi, erittäin lyhyen altistuksen vuoksi (liikkuva auto ja käsivaratähtäys) niin mahdollisuus lopulliseen sokeutimiseen on aina. Kyseessä oli tuolloinkin verkkokaupasta tilattu laiton laser.

 10. Onhan näitä ollut jo jonkin aikaa. Ja halvemmalla. Ei kyllä kovin turvallisia, vähänkin osuu silmään, niin siinä saattaa olla näkö mennyt.

 11. Tuolta voisi harkita tuommoisen 200mw laserin tilaamista, tietääkö kukaan että tarvitseeko tuolta tilatessa ihan välttämättä paypalin?

 12. Tuollasenhan voi kasata itse olisiko nyt ollut ihan vain polttavan dvd-aseman romuista. Ei ehkä yhtä kaunis, mutta kuuma kyllä… Netistä löytää kaikkea mahdollista itsensä ja muiden vahingoittamiseen kotikeinoilla.

 13. Toukka: PayPal on ainut vaihtoehto yksityisasiakkaille. Moneyorderilla saa jos ostaa tukussa kontillisen tavaraa kerrallaan. PayPal tili on helppo tehdä, mene osoitteeseen https://www.paypal.com/fi ja täytä tietosi. Sitten vain tilaamaan! Turvallisempaakin se on teoriassa, kuin luottokorttinumeron antaminen satunnaisille kauppiaille, joka olisi sitten toinen edes harkittavissa oleva vaihtoehto mannertenvälisiin nettiostoihin. PayPalilla maksaminen ei maksa asiakkaalle mitään, vaan myyjä maksaa siirtoprovikat PayPalille.

 14. Hah, mukana tuleva kotelo on varsin mainion näköinen 😀
  Mukana tulee myös suojalasit mutta eihän siitä ole varmuutta että niitä käytetään asianmukaisesti :S

 15. offtopic
  niin kyllä paypaliin (ebay omistama) kannattaa luottaa ennemmin ku mihinkään muuhun ulkomaiseen verkkokauppaan.. tätä mieltä itse olen. ja sitä voi kaikenlisäksi käyttää siirtämällä suomalaisesta pankista tilisiirrolla rahaa jos ei omista visa/visa electron, itselläni on linkitetty paypal tunnukset visa electroniin ja toiminu niinku junan vessa.. kannattaa vaan valita että pankki hoitaa valuuttamuunnokset koska kurssit on ollu aika huonot paypalilla

 16. Kiva lelu joo…

  Mutta mitä v*ttua tuolla oikeasti tekee?! Tuolla saattaa oikeasti saada verkkokalvon kärähtämään karrelle pahemman kerran. Hirveän hienot fiilikset varmaan, kun vasen silmä sokeutuu 200 metrin päässä leikkivien kersojen takia.

 17. Itsellä dealextremen 100mW vihreä laseri ja polttaa reiän mustaan muoviin. Polttaa verkkokalvon alle silmänräpäyksessä ja noissa dealextremen lasereissa ei ole infrapuna-suodatinta, joten niistä voi säteillä infrapunavaloa monen sadan milliwatin edestä.

  Suomessa laittomia ovat kaikki yli 3mW laserit.

  Nykyään voi olla, että jää tulliin kiinni sillä moni on antanut vihjeen tullille, että noita tilaillaa Suomeen.

  Tosin kannattaa ostaa wickedlasers.comista, jos haluaa laatua (mikä maksaa toki). Sieltä saa myös sinistä laseria vihreän ja punaisen lisäksi.

 18. Huomatkaa, että jos niissä yli 5mW laasereissa ei ole IR-suodatinta, niin onnistutte sokeuttamaan itsenne ja muita ilman, että osoitatte heitä silmiin.

 19. Tuo on aivan järjettömän tehoinen ja todella todella laiton. Lait koskien noin tehokkaita lasereita ovat tiukat. Käytän töissäni tuon teholuokan lasereita ja laki edellyttää että ne ovat kiinteästi asennettu (esim. bultattu pöytään), valonkulku on blokattu estäen heijastuksia sivulle (suljetussa rakenteessa), lukitettu huoneenovi, avainlukko laserissa, huoneessa kaksoisovi rakenne, jossa kumpikaan ovi ei pysty olemaan yhtäaikaa auki, varoitusvalo huoneen ulkopuolella, varoitustarrat huoneen ulko- ja sisäpuolella, suojalasien käyttöpakko, hätäseis-painike jne., jne. Jo 20 mW laserit ovat hyvin vaarallisia ja aiheuttavat silmänräpäyksessä sokeutumista, puhumattakaan 500 mW:n lasereista…

 20. Löytyy 50mW vihreä laseri DX:stä tilattuna. Luotettava kauppa ja tulliakaan ei kiinnostanut.

 21. Saa muuten Suomeenkin tilattua, kaveri tilannut jo sellaisia joilla huitoessa menee näky ja vähän muutakin. Tosin tuota ei, saati sitten uskaltaako edes.

 22. Keksittiin juuri porukalla, mitä 5000 mW:n vermeellä voisi tehdä: taas yksi idea rottien metsästykseen. Ideoitiin sellaista systeemiä, jossa jokin tunnistin tunnistaa rotan liikkeet, laser seuraa perässä ja pistää rotan viipaleiksi. Ihan niin kuin jokin Star Warsin pienimuotoinen lasertykki. Rotat voisivat leikkiä henkensä edestä Han Soloa. Ja olisi hieno valoshow pihalla.

 23. Tämän päivän hesarissa on taas yksi tapaus. Mikkeliläinen 12vuotias ipana osoitteli useita autoilijoita laserilla 🙁
  Kuinka voi tuon ikäinen nuori olla vielä noin TYPERÄ?

 24. Empä olis uskonut että tällä blogilla on näin uskomattoman lapsellista porukkaa. Mitä ¤#&¤ttua tollasella pointerilla tekee? Käsiase on vaarallinen, mutta tuota voi verrata konekivääriin, jossa on jatkuvasti liipasin pohjassa. Kaikki tietää kuinka siinä käy. Eivätkö nämä pointterin tilaajat leikkineet tarpeeksi tulella 6-7 vuotiaina, kun pitää täysikäisenä olla innoissaan, kun saa mustan muovin syttymään, WAU. Laserhörhöpyromaanit, menkää johonkin metallileikkausfirmaan töihin, niin saatte kaiket päivät katsoa kun laserilla leikataan plootua.

 25. Erkki perkele. Tän artikkelin ilmestymisen jälkeen on tullut monta tapausta jossa penska on osoitellut kuljettajia laserosoittimilla.

 26. Säälittävää ihmisiltä jos pitää koittaa saada aikaiseksi tuhoa ja kärsimystä. Kertoo ihmisen olemuksesta olla paha ja tuhoisa.

 27. Kyllä Suomi on hieno maa!
  Tollaaset vaan joka pyromaanille niin maailma pelastuu!
  Huh huh..kyl on pehmeetä touhuu miks on tarvinnut ees keksiä moisia vehkeitä saati sit tavallisten immeisten ostettavaksi vapaille markkinoille laittaa saatavaksi 🙁 🙁
  Ei mitään järkee, mutta toisaalta eihän missään muussakaan täs maailmas oo enää mitn. järkee
  Sota paremmasta maailmasta hävittiin jo ajat sitten 🙁

Kommenttien lisääminen on estetty.