Sähköpostiin saapuvaa roskapostia selaileva tietää, että markkinoilla liikkuu tälläkin hetkellä jos jonkinlaiista ”feromonipohjaista charmisuihketta”, joilla luvataan apua vastakkaisen sukupuoven lumoamiseen. Todellisuudessa kaiken maailman nettiapteekkien kauppaamien hurmausrohdosten todellinen vaikutusvoima jää kuitenkin käyttäjänsä mieleen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ihmisen tunnetilojen manipuloiminen kemiallisilla lääkeaineilla olisi mahdotonta.

Maailmalla on parasta aikaa meneillään useita tutkimusprojekteja, joiden tavoitteena on kehittää kemiallisia lääkeaineita eri tunnetilojen voimistamiseksi tai hillitsemiseksi. On esimerkiksi jo onnistuttu todistamaan, että nenäsuihkeena otettu oksytosiini vaikuttaa luottamuksen tunteeseen ja tekee koehenkilöistä empatiaherkempiä.

Lähitulevaisuudessa määrättyjä tunnetiloja voimistavilla lääkkeillä voisi olla suuri hyöty esimerkiksi traumojen ja fobioiden hoidossa. Todennäköisesti ei enää myöskään olla kauakana siitä, että yksilön rakastumisen tunnetta voidaan voimistaa tai heikentää esimerkiksi suihkeena annettavan kemiallisen aineen avulla.

Lähde: telegraph.co.uk, Kuvan aivot: Leonardo Da Vinci

Edellinen artikkeli500 milliwatin laserpointteri sytyttää asioita palamaan kuin aito laserpistooli konsanaan
Seuraava artikkeliNintendon ”Duck Hunt” -videopeli saapuu reaalimaailmaan