Sähköpostiin saapuvaa roskapostia selaileva tietää, että markkinoilla liikkuu tälläkin hetkellä jos jonkinlaiista ”feromonipohjaista charmisuihketta”, joilla luvataan apua vastakkaisen sukupuoven lumoamiseen. Todellisuudessa kaiken maailman nettiapteekkien kauppaamien hurmausrohdosten todellinen vaikutusvoima jää kuitenkin käyttäjänsä mieleen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ihmisen tunnetilojen manipuloiminen kemiallisilla lääkeaineilla olisi mahdotonta.

Maailmalla on parasta aikaa meneillään useita tutkimusprojekteja, joiden tavoitteena on kehittää kemiallisia lääkeaineita eri tunnetilojen voimistamiseksi tai hillitsemiseksi. On esimerkiksi jo onnistuttu todistamaan, että nenäsuihkeena otettu oksytosiini vaikuttaa luottamuksen tunteeseen ja tekee koehenkilöistä empatiaherkempiä.

Lähitulevaisuudessa määrättyjä tunnetiloja voimistavilla lääkkeillä voisi olla suuri hyöty esimerkiksi traumojen ja fobioiden hoidossa. Todennäköisesti ei enää myöskään olla kauakana siitä, että yksilön rakastumisen tunnetta voidaan voimistaa tai heikentää esimerkiksi suihkeena annettavan kemiallisen aineen avulla.

Lähde: telegraph.co.uk, Kuvan aivot: Leonardo Da Vinci

Edellinen artikkeli500 milliwatin laserpointteri sytyttää asioita palamaan kuin aito laserpistooli konsanaan
Seuraava artikkeliNintendon ”Duck Hunt” -videopeli saapuu reaalimaailmaan

7 KOMMENTIT

  1. Ekstaasi?
    http://fi.wikipedia.org/wiki/MDMA

    Ekstaasi lisää serotoniinin ja jossain määrin noradrenaliinin vapautumista. Noussut serotoniinitaso selittää ekstaasin tyypilliset vaikutukset. Yleensä käyttäjä kokee ensin ”kohahduksen”, jota seuraavat rauhoittuminen, hyvänolon tunne, värien ja äänten voimakas aistiminen sekä syvällinen rakkauden tunne sekä omaa itseä, muita ihmisiä että koko ympäröivää maailmaa kohtaan.

  2. Juuri olin tulossa sanomaan, että kyllähän noita on ollut jo iät ja ajat. Toisin sanoen uutisen tutkijat kehittävät vain uutta påäihdettä, ei mitään sen kummempaa..

  3. Niin joo, viina nyt ihan ääliömäinen huume, jos sen nyt toivottavasti sais joskus hemmettiin, hasis jonkin verran parempi muttei paljoa, suklaa ? … painoa ja kolesterolia lisää… muuten hyvää. Jos haluat olla foliopää katsele taivaalla olevia kemikaaliraitoja, niillä tehdään kaikkea jännää… jos aitona pystyt pysymään voit ainakin ostaa t-paitoja kemikaaliraidoista (!?)

  4. Eh, eikös tyrmäystipat aja saman asian? Mutta oikeesti, laillisuus ei laboratorio/terapiakäytössä on vähän epäilyttävä.

Kommenttien lisääminen on estetty.