Kosketysnäytöillä varustetut kannettavat tietokoneet eivät tähän asti oikein ole odotuksista huolimatta kiinnostaneet tietokoneiden hankkijoita. Koska kysyntä on ollut heikohkoa, ovat tabletti-PC-laitteiden hinnat jääneet myös kohtuuttoman korkeiksi läppäreiden perusmalleihin verrattuna.

Tämä vähäsen hankalasti nimetty ”Duo Wireless Digital Pen Mouse” -lisälaite lupaa nyt tehdä mistä tahansa kannettavasta tietokoneesta helposti ja edullisesti kosketusnäytöllisen. Ulkoisesti yksinkertainen systeemi koostuu kannettavan tietokoneen näytön yläreunaan kiinnitettävästä sensorista, sekä erillisestä stylus-kynästä. USB-portiin liitetty sensori rekisteröi näytön pinnalle piirretyt käskyt ja lähettää nämä tietokoneeseen kuin tavallinen hiiri ikään.

Hintaa tällä Korealaisella setillä on 44 dollaria, eli alle 40 euroa.

Lähde: redferret.net

Edellinen artikkeliAddonics esittelee USB-to-NAS-adapterin, jolla usb-kovalevystä saa verkkolevyn
Seuraava artikkeliErnest-kissalla on piilolinssit

15 KOMMENTIT

 1. no mutta mitä ihmettä tekee sitten tablet pcllä jossa ei ole kosketusnäyttöä?

 2. Sain juuri viime perjantaina oman 1550€ maksaneen tabletti tietokoneen ja ei voi kuin kehua perus läppäriin verrattuna. Kynässä paineentunnistus sekä kynän kärjessä että kumissa, kaksi näppäintä, ja Vista on täynnä tableteille tarkoitettuja ominaisuuksia jotka eivät peruskoneella näy. Näyttö toimii myös vallan mainiosti sormella, toisin kuin tuon avulla saavutettu ”kosketusnäyttö”. Sitäpaitsi peruskannettavien näytöt ei kestä juuri yhtään terävällä, tai tylpälläkään esineellä painamista, eikä peruskannettavassa tuollakaan näyttö käänny tabletti tilaan, joka on tabletin yksi parhaimmista puolista. Kosketusnäyttöä on ilkeä hiplata jos se on pystyasennossa, mielummin käyttää hiirtä.

 3. Mistään en löytänyt tätä vehjettä 44$ tai edes noin hintaan. ebaysta saisi 169€ joka on turhan paljon jo, heti kun tuon saa ilmoitettuun hintaan laitan yhden tilaukseen 😀

 4. Minuakin kiinnostaisi. Ja tuo läppäri mihin se on kytketty on samanlainen kuin minulla!

 5. Kuinka moni haluaa vedellä jotain kynää näytöllä, joka ei ole tarkoitettu siihen että sillä vedellään jotain kynää? Joojoo, eihän se ole terävä, mutta voiko joku taata ettei esim. vuoden käytön jälkeen näytöstä löydy mitään jälkiä?

 6. Dealextremestä saa 8.9″tuuman läppäriin viitosen lisäsijoituksella, siis 49dollarilla, ihka oikean kosketusnäytön. Asennus onnistuu siis miniläppäreihin suoraan. Tunnistuu normaaliksi hiireksi windowsissa, vain kalibrointiin tarvitaan softa. Hiukan virittelyä vaatii, näytön avaus, piuhojen veto saranan kautta emolle ja kolvaus usbliittimen napoihin jne, mutta aivan uskomattoman siisti valmiina! Netti on kuvitettuja asennusoppaita väärällään. Itsellä on Eee 900 ja siihen tilaan kosketusnäytön viimeistään sitten kun takuu umpeutuu 😛

 7. Huutelijoille tiedoksi: Kosketusnätöstä on oikeasti hyötyä liikkeellä ollessa, ja etenkin miniläppäreissä! Kokeilepa vaikkapa kaupungilla kävellessäsi pitää läppäriä kädessä ja käyttää kosketuslevyä. Ei kovin kätevää? Entäpä normaali hiiri? Sen käyttö ei ole edes teoriassa mahdollista. Ratkaisu: Kosketusnäyttö! Toimii myös mediasoittimen ohjailuun ja moneen muuhun! Lisäarvona on sitten se, että kosketusnäyttö on aivan mahtavan upean siisti!

 8. ”Kokeilepa vaikkapa kaupungilla kävellessäsi pitää läppäriä kädessä ja käyttää kosketuslevyä.” Öh… kuka haluaa kävellä kadulla ihmismassojen seassa kone todella huterasti kädessä ja katse aivan jossain muualla kuin edessä? Ja miten ajattelit estää koneen kaatumisen kun näyttöä painetaan taaksepäin tai tukea niin, että ei tipahda pienimmästäkin iskusta? Sitäpaitsi vaikka tabletin voi kääntää pystyasentoon ja käyttää helposti lantiota vasten tukemalla, kokemuksesta voin sanoa, että sen käyttö liikkuessa on uskomattoman epätarkkaa. Miten ajattelit osua mediasoittimen näppäimiin minikannettavan surkean pieneltä näytöltä kun ei oikealla tabletillakaan huomattavasti isommalla näytöllä onnistu kunnolla ilman pysähtymistä?

 9. Ehkä tää olikin vaan vertaus, että kaupungilla kävelee miniläppäri kädessä. Ja uskoisin että ihan paikallaankin esim. puiston penkillä on kätevämpi ja nopeampi sormella painella näyttöä kuin touchpadia..

 10. No myönnettäköön, oli tuossa edellisessä kommentissani hiukan epätarkkuutta, tarkoitin siis jalkeilla olemista ja seisoskelua yleensä, vaikkapa jonottaessa, tai kun muusta syystä konetta ei mahdollista laskea käsistä..

 11. Nyt Wasd ja heh korvat hörölle (:
  Löysin etsimänne. Täysin saman setin saa E-ville nettikaupasta.
  Helpompi tilata, kun tietää paketin varmasti tulevan perille (:
  Hintaa härvelille tulee tosin 79€, mutta halvemmalla sen saa kuin eBaysta…

Kommenttien lisääminen on estetty.